שתף קטע נבחר

משבר הפוליו: יאספו דגימות צואה מתושבים בדרום

משרד הבריאות לא לוקח צ'אנסים לאחר מציאת שרידי נגיף הפוליו בביוב בדרום. היום הורה מנכ"ל המשרד על בדיקת דגימות צואה בקרב אלפי תושבי הדרום, בין השאר מבאר שבע, אשדוד, קריית גת ותל שבע, כדי לבצע מעקב קפדני יותר. במקביל, נערכים במשרד להחמרת המצב, ממשיכים לערוך בדיקות מקיפות בכל חלקי הארץ, ומצטיידים בחיסונים למקרה הצורך

משבר הפוליו עדיין כאן: משרד הבריאות הודיע היום (ד') על הצעדים שינקוט על מנת להתמודד עם גילויי נגיף הפוליו בביוב בדרום הארץ. מנכ"ל המשרד, פרופ' רוני גמזו וראש שירותי בריאות הציבור פרופ' איתמר גרוטו, הודיעו כי בימים הקרובים יתחילו לאסוף דגימות צואה של תושבים בדרום על מנת שלא להסתפק רק בניטור בביוב. הדגימות ייאספו באופן אקראי מתושבי באר שבע, אשדוד, קריית גת, תל שבע, רהט, ערערה ומט"ש שוקת.

 

את אפליקציית הבריאות לסמארטפון כבר הורדת? הורידו לאייפון  או לאנדרואיד   

 

עשרות עד מאות מהתושבים, יתבקשו להגיע למרפאות ולבתי חולים על מנת לתת את הדגימה במסגרת סקר אפידימיולוגי, על מנת להשיג עוד מידע בדבר התפשטות הנגיף ומאפייני הנשאים.

 

הפוליו מתפשט

 

בנוסף,כפי ש-ynet פרסם לראשונה, משרד הבריאות ירכוש כ-150 אלף חיסונים מסוג חי מוחלש על מנת לחסן ילדים מתחת לגיל שמונה באזור הדרום. החיסון ניתן באמצעות טיפות לפה. עד שנת 2005 חיסון זה היה מקובל בישראל אלא שמאז הפסיקו להשתמש בו בעולם ועברו לחיסון מומת שמגן טוב יותר ברמת הפרט.

  

שרידי הנגיף עדיין קיימים ביישובי הדרום

פרופ' גמזו הסביר כי החיסון החי והמוחלש הוא משופר לעומת זה שהשימוש בו הופסק בעבר, ויתרונו הוא בכך שהוא מונע את עצם נשיאת הנגיף ולא רק את התחלואה. כך מקווים במשרד הבריאות להילחם בהתפשטות של הנגיף, במקרה בו יתגלו גם שרידי פוליו במרכז וצפון הארץ או במקרה של תחלואה.

 

מחר ייצא חוזר של משרד הבריאות לבתי החולים שיקבע כי עליהם לאתר תסמיני פוליו כגון שיתוק רפה וסימפטומים אחרים כדי לזהות אנשים שנושאים את הנגיף. במשרד הבריאות טרם קבעו את נוהל הטיפול בהם.

 

הנגיפים שנמצאו במערכות הביוב של רהט, באר שבע, אשדוד, קריית גת, תל שבע, ערערה ומט"ש שוקת עדיין נמצאים בניטורים החוזרים אך הרחבת הבדיקות לנקודות נוספות בארץ העלתה כי הוא לא התפשט למוקדים נוספים.

 

מאז גילוי הנגיף: מבצע חיסונים בדרום

בימים האחרונים שהו בישראל נציגי ארגון הבריאות העולמי שהוזמנו על ידי משרד הבריאות ויחדיו הגיעו להחלטות הללו. "אין סיבה לדאגה", הבהיר גמזו.

 

"אנחנו מדינה מחוסנת עם רפואה טובה ופריסת שירותי רפואה טובה. אבל אנחנו כן מתייחסים למצב הזה בכובד ראש, אנחנו מבינים שמדובר באירוע לא פשוט ושהנגיף נמצא כבר כמה חודשים בביוב שלנו. הוא בוודאות מועבר מאדם לאדם כי אנחנו ממשיכים לראות אותו בבדיקות בביוב אבל אנחנו לא יודעים עד כמה הוא מתפשט".

 

מאז גילוי הנגיף, במשרד הבריאות פתחו במבצע חיסונים על מנת לחסן את ילדי הדרום שאינם מחוסנים, ואת כלל תושבי רהט, שם התגלה הנגיף לראשונה ומוערך כמוקד.

 

"אנחנו מבצעים מעקב אחרי נגיף הפוליו בביוב במשך שנים רבות, זו אינדיקציה טובה לחדירת הנגיף למדינה. אנחנו נמצאים בצומת בין שלוש יבשות, והנגיף הזה הגיע מאסיה. יכול להיות שהוא הגיע לישראל ולמצרים במקביל או שהוא הגיע אלינו דרך אדם שהגיע ממצרים", הסביר פרופ' גרוטו.

 

"אנחנו פועלים כדי להצטייד בעוד חיסונים ונערכים להמשך בדיקות בכל הארץ. חשוב להדגיש שאין שום מקרה תחלואה וזה בזכות אחוזי חיסון גבוהים של מעל 95 אחוז. חשוב לזכור שהנגיף נמצא בביוב ושמי השתייה בטוחים", אמרה שרת הבריאות יעל גרמן.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
משרד הבריאות יאסוף דגימות צואה מתושבים בדרום
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים