שתף קטע נבחר

אישה מסרבת לגט, בעלה יקבל 250 אלף שקל

אישה מסרבת להתגרש מבעלה במשך 15 שנה, ודרשה פיצוי בסך חצי מיליון שקל כתנאי לגט. ביה"ד הרבני חייב אותה בגט, וכעת ביהמ"ש מצמיד לסירוב תג-מחיר: תשלם לבעלה פיצוי של 250 אלף שקל

מסרבת להתגרש, ותשלם על זה ביוקר. בשנת 1996, כשלוש שנים אחרי שנישאו, הגיש הבעל תביעת גירושין נגד אשתו. השניים נפרדו בפועל כשנתיים לאחר מכן. בין הצדדים התנהלו הליכים משפטיים רבים, חלקם בבית המשפט לענייני משפחה וחלקם בבית הדין הרבני. אלא שאף אחד מהם לא הסתיים בפירוק הנישואין, וכעת ביהמ"ש מנסה לשים לכך סוף - באמצעות עונש כספי כבד.

 

 

מסרבת לתת גט 15 שנה - וזה יעלה לה ביוקר (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מסרבת לתת גט 15 שנה - וזה יעלה לה ביוקר(צילום: shutterstock)

 

לאחר שורה של סנקציות ופניות לביה"ד הרבני ולביהמ"ש, הבעל הגיש נגד אישתו תביעה לפיצוי בסך 250 אלף שקל. לטענתו, האישה מטרטרת ומטרידה אותו בהליכים משפטיים, וגורמת לו מזה שנים להוצאות מיותרות.

 

הוא הסביר כי ב-15 שנות עיגונו, נשללה ממנו היכולת להקים משפחה נורמטיבית, הוא נקלע לדכדוך ולדכאון והקשר עם ילדיו נפגע. בכך נשללה ממנו גם זכות הבחירה החופשית והאוטונומיה.

 

האישה טענה מנגד שהיא כלל לא מעגנת את בעלה, וכי הגיש נגדה את התביעה בחוסר תום לב. בין היתר ציינה כי לטענתה הסכימה להתגרש, אך התנתה זאת בכך שבעלה ישלם לה את "שמגיע לה" - כתובתה והזכויות שצבר מעבודתו.

 

בנוסף, העידה כי הבעל עזב אותה למען אחרת, ולכן מגיע לה פיצוי. ולסיום, הבטיחה כי תסכים להתגרש אם ישלם לה 500 אלף שקל. זו לא סחטנות, טענה, אלא עמידה לגיטימית על זכויותיה.

 

"הגיע הזמן לסיים תעלולי האישה"

סגנית נשיאת ביהמ"ש לענייני משפחה במחוז תל-אביב, השופטת טובה סיון, ציינה את אחת מהחלטותיו של בית הדין הרבני האזורי. זה קבע כי מדובר באישה שמאריכה את ההליכים במכוון במטרה למנוע את הגירושין, הכל במטרה לזכות ברכוש. הדיין אף ציין כי "הגיע הזמן לשים סוף לתעלולי האישה ובא כוחה".

 

השופטת גם התרשמה מכך שבג"ץ, אליו פנתה האישה לאחר שחויבה בגט, דחה את עתירתה. זאת תוך קביעה שמדובר באישה שמעגנת את בעלה ונוקטת בסחבת מכוונת. לאור החלטות אלה והנסיבות שנפרשו בפניה, השופטת פסקה כי ברור שזהו מקרה מובהק של סרבנות גט. האישה עשתה שימוש ציני בהליכי משפט רק כדי לעכב את הגט, בטענה כי מגיעים לה כספים מהבעל. אלא שבפועל, ציינה השופטת, מדובר בכספים מעטים ביותר.

 

למרות שלטענת האישה עניינה בכסף קריטי, הרי שלא הגישה מעולם תביעה רכושית נגד הבעל. בכל מקרה, השופטת כתבה כי אין כל מניעה להתגרש ולנהל את המאבק הרכושי לאחר מכן.

 

תשלם 250 אלף שקל

בפסה"ד נקבע כי האישה השתמשה ב"נשק מניעת הגט" באופן פסול ובלתי ראוי, תוך התעלמות מוחלטת מהחלטתו החד-משמעית של בית הדין הרבני. החלטה המחייבת אותה בגט. במשך שנים רבות, גם זכתה למזונות מהבעל - עד שנשללו ממנה לאור התנהגותה.

 

האישה, שיודעת היטב כי היא מסבה סבל לבעלה ופוגעת באוטונומיה ובחופש הבחירה שלו, ממשיכה במרד ומסרבת לשחררו מכבלי הנישואים, כאשר הוא נאלץ לכתת רגליו בין ערכאות משפטיות כדי לקבל את חירותו בחזרה.

 

במצב דברים זה, קבעה השופטת, הבעל זכאי לפיצוי כמבוקשו. וכך נפסק כי האישה תשלם לבעלה 250 אלף שקל, ותישא בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של 10,000 שקל.

 

סרבנות גט - לא רק גברים

לדברי עו"ד אורנה גלברד העוסקת בתחום דיני המשפחה, תופעת סרבנות הגט אינה בעיה של נשים בלבד. זאת בניגוד לדעה הרווחת לפיה גברים הם היחידים שמשתמשים בטקטיקה הזו. "פסק הדין מעביר מסר ברור לשני המינים: צד אשר גורם לעיגונו של הצד השני, לאורך זמן ממושך ובחוסר תום לב, עלול למצוא עצמו מחויב בתשלום נזיקי בסכום משמעותי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניסתה לקבל חצי מיליון, תשלם רבע מיליון
צילום: shutterstock
מומלצים