ילדון שוקו: 10 מתכונים קטנטנים לילדים
מכירים את זה שילדים רוצים הפוך כמו של אמא (ואז מקבלים בבית הקפה חלב מוקצף)? הספר "אני רוצה לבשל לחברים שלי" עושה את זה בחן ובגדול ל-10 מתכונים מקסימים. רעיונות וטיפים למתכונים יפהפיים לילדים
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
מיני בורגר וצ'יפס גזר
המרכיבים ל- 4 מנות:
1 כפית שמן
60 גרם בשר בקר טחון , מחולק ל-4 קציצות
2 לחמניות מאורכות
מלח לפי הטעם
2 עגבניות שרי
קטשופ לפי הטעם
1 גזר
4 ביצי שליו או ביצים קטנות מאוד - לא חובה
אופן ההכנה:
- מחממים מחבת משומנת ומניחים עליה את הקציצות בצד אחד ושוברים עליה את הביצים בצדה השני של המחבת.
- חותכים את 4 הקצוות של הלחמניות ועוד 4 פרוסות שישמשו בסיס לקציצות. כמו כן ניתן לקלות אותם על המחבת לזמן קצר או עד שצבעם ישחים קלות. כעבור 30 שניות הופכים את ההמבורגרים וממליחים אותם ואת הביצים. ממתינים 30 שניות נוספות והמנה מוכנה.
- הגשה: מרכיבים את המבורגר (מכניסים אותו בין שני חלקי לחמניה, יחד עם עגבניה, קטשופ וביצה). מגישים בליווי של מקלות גזר טרי.
גינת ההפתעות
לצורך עיצוב הגינה יש צורך בסלסלת עגבניות שרי ריקה, בקבוק קטן (של מים או חלב), נייר עטיפה, גומייה, מפית נייר וכפית.
המרכיבים:
טחינה - לפי הצורך
1 גזר
3 צנוניות
2 ביצי שליו או ביצים קטנות מאוד וקשות
3 קרקרים או מיני פיתה אחת
3 ענבים
לראשים הקטנים:
1 משמש מיובש
1 מרשמלו
1 מאפין או כל עוגייה אחרת
1 מיני בייבי גאודה (זו שעטופה בנייר צלופן אדום) או כדורי מוצרלה קטנים
חופן סוכריות קטנות
אופן ההכנה:
- מנקבים בעזרת קיסם את המשמש המיובש, המרשמלו, המאפין או העוגייה וכדור הגבינה. כדאי גם לנעוץ בחורים סוכריות קטנות שישמשו עיניים ופה.
- חותכים את הגזר והצנוניות למקלונים קטנים ומקלפים את הביצים.
- הגשה: מסדרים בעטרות הנייר את הביצים, הראשים הקטנים, הירקות, הענבים, הקרקרים או המיני פיתה והסוכריות שנשארו. סוגרים את הקופסה ותחת הגומייה מחליקים את המפית והכפית וממלאים את הבקבוק במים.
קרואסון לילדים בצ'יק צ'ק - 3 מתכונים
1. קרואסון בצק עלים
המרכיבים ל-40 קרואסונים:
5 ריבועי בצק עלים, מופשרים ומצוננים
1 חלמון
אופן ההכנה:
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים כל ריבוע בצק ל-8 משולשים, שאותם מגלגלים מהבסיס סביב עצמם עד הקצה. מעגלים קצת את הפינות ומברישים במעט חלמון כדי לקבל גוון מוזהב. מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.
2. קרואסון עלי חמאה
את הקרואסונים אפשר להכין גם כך:
- מפשירים חבילה (600 גרם) של בצק עלים על בסיס חמאה. מחלקים אותה ל-2 ומצננים במקרר במשך 15 דקות.
- מוציאים את אחד מכדורי הבצק ומרדדים לעיגול גדול בעובי 1/2 ס"מ. חותכים סביב עיגול הבצק משולשים מחודדים, מכוּונים לעבר המרכז, שבסיסם 5 ס"מ.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה. מגלגלים את הבסיס סביב עצמו עד הקצה ומעגלים קצת את הפינות.
- מברישים במעט חלמון כדי לקבל גוון מוזהב. מניחים את עיגול הבצק בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20 דקות עד להזהבה.
3. פאן או שוקולה - קרואסון שוקולד
מכדור הבצק שנשאר במקרר אפשר להכין קרואסון שוקולד: בעזרת סכין חותכים ממנו רצועות בצק בגודל של 1.5 ס"מ x 4 ס"מ. מנסרים מקלות קטנים של שוקולד ומגלגלים את רצועות הבצק סביבם. אופים בתנור במשך 20 דקות עד להזהבה.
מרשמלו משודרג - 2 מתכונים
1. מרשמלו שקדים
המרכיבים:
3 מרשמלו
חופן שקדים קצוצים
אופן ההכנה:
- קולים את השקדים במחבת חמה ללא שמן במשך דקה אחת. חוצים את המרשמלו ומקפידים שלא לחצות אותו עד סופו.
- הגשה: מחליקים את השקדים לתוך החריצים ומפזרים קצת מלמעלה לקישוט.
2. מרשמלו על מקל
המרכיבים:2 קוביות שוקולד מריר
1 כפית שמנת מתוקה
1 כף דגנים - לפי הטעם
2 מרשמלו
אופן ההכנה:
- מניחים את השוקולד ואת השמנת המתוקה בקערית ומכניסים למיקרוגל למשך 15 שניות בדיוק.
- לאחר מכן מוציאים את התערובת ובוחשים עד שהשוקולד נמס לגמרי. בקערית אחרת כותשים את הדגנים.
- הגשה: משפדים את המרשמלו על קיסם, טובלים בשוקולד המומס שהתקרר קצת ומגלגלים בדגנים.
עוגה לכל חגיגה בקלי קלות - 3 מתכונים
1. מיני טארטים - עוגיות במילוי פירות ושוקולד
- טארט פירות אדומים - מורכב מעוגייה במילוי ריבה ומעליה שכבת יוגורט עם מעט סוכר וקישוט של פטל.
- טארט שוקולד - עוגייה עגולה במילוי שוקולד, מקושטת בסוכריות לקישוט עוגה.
- טארט לימון
- עשוי עוגייה עגולה במילוי ריבה ועליה למון קארד וקישוטים
מעל.
2. עוגת שכבות ליום הולדת
המרכיבים:
עוגה בחושה בהירה
מרציפן בצבעים
חופן קישוטי עוגה מסוכר וסוכריות לקישוט העוגה
אופן ההכנה:
- חותכים 2 פרוסות בעובי של 3 מ"מ לאורך המרציפן וקורצים מהן 2 עיגולים בקטרים שונים.
- חותכים 2 קומות מהעוגה בעזרת אותם חותכנים ומניחים שכבה על גבי שכבה.
- הגשה: מקשטים בקישוטי עוגה ומוסיפים את הנרות.
3. עוגת תותי פרוטי
המרכיבים:
חופן תותים או פירות יער
מעט אבקת סוכר
מעט מיץ לימון
חבילת וופלים במילוי שוקולד
סוכריות לקישוט עוגה
לזיגוג לימון:
1 כף מיץ לימון
6 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- שוטפים את הפירות ומסירים מהם את העוקץ. חותכים אותם לקוביות, בוזקים עליהם סוכר וטיפת מיץ לימון ומסננים אותם.
- מורחים ופל אחד בזיגוג הלימון ונועצים בו סוכריות לקישוט עוגה. על הוופל האחר מניחים את הפירות המסוננים.
- מניחים את הוופלים זה על זה כמו עוגה.
- המתכונים לקוחים מהספר "אני רוצה לבשל לחברים שלי". 304 עמודים, הוצאת Luchbox