שתף קטע נבחר

הבופה עומד לשירותכם: בוקר של מאפים

עושים בראנץ' בבית: השף אופיר קדם מגיש טעימה מהבופה האינסופי של ארוחת הבוקר במלון "דן אילת". שלישיית מתכוני לחמניות, מוס עוגת גבינה וקיש בטטה וגבינה בולגרית - דרך נהדרת לפתוח את היום או ליהנות מארוחה נפלאה

מבחר סוגי פסטה, פשטידות, פיצות, פנקייקים וחביתות מכל סוג ולפי בחירה, אינספור סוגי משקאות, דגים, סלטים, קינוחים ואפילו גלידה על משטח מיוחד - ארוחת הבוקר של "דן אילת" היא ג'ונג'ל שמח ועמוס בכל טוב שכבר הפך לסוג של קאלט בקרב אורחי המלון.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

"מי שמגיע לכאן אוהב למצוא פה את מגוון הזה, שכבר הפך למיתולוגיה מקומית באילת. גם השעות של ארוחת הבוקר הביאו לכך שבאופיה הארוחה היא יותר בראנץ', צהריים מוקדמת על כל המשתמע מכך", אומר אופיר קדם, השף הראשי של המלון.

 

שנייה לפני החגים וסוף החופש, העלינו, כמה מהתכונים הנבחרים של ארוחת הבוקר למי שרוצה לשחזר אותה בבית. (רועי ירושלמי)

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)

גלידת אמן במלון ובבית - מוס עוגת גבינה כמו במלון (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
גלידת אמן במלון ובבית - מוס עוגת גבינה כמו במלון(צילום: תום להט)

 

לחמניות בוקר עם גבינת פיקורינו

 

המרכיבים (ל-16 יחידות):

500 גרם קמח

250 גרם מים

10-12 גרם שמרים טריים (כפית גדושה)

10 גרם מלח (כף מחוקה)

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן (60 גרם)

1 משולש פקורינו (180 גרם) מגורר - מסדרת המעדניה

 

לציפוי:

2 חלמוני ביצה

שיבולת שועל וקצח

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק: יוצקים את המים לקערת הלישה, ומפוררים לתוכם את השמרים.
  2. לשים במיקסר (על וו לישה) קמח, מלח, סוכר, שמן וגבינת פיקורינו 8 דקות במהירות בינונית. מוציאים ומכדררים לכדור על משטח מקומח. מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים 40 דקות בטמפרטורת החדר.
  3. מחלקים את הבצק ל-12 כדורים עגולים. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים שעה נוספת בטמפרטורת החדר. מברישים מעט חלמון על כל לחמניה ומפזרים מעל שיבולת שועל וקצח
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה או עד להזהבה קלה של הלחמניות. מצננים 5 דקות לפחות בטמפרטורת החדר.

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

מאפה בטטות  וגבינה בולגרית

המרכיבים (לתבנית רינג בקוטר 26-24 ס"מ):

250 גרם בצק פילו – 1/4 קילו (מסודר ברינג גדול)

 

למלית:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

2 ביצים

4 עלי מרווה קצוצים דק

קליפה מגוררת מתפוז אחד

500 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות גדולות

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית סוכר

200 גרם קוביות בולגרית "גד"

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את קוביות הבטטה במשך 10 דקות במיקרוגל עם מעט מים.
  2. טורפים את השמנת והביצים ומוסיפים את התבלינים ואת עשבי התיבול.
  3. מסדרים את הבצק על תבנית רינג עגולה ויוצקים מעל את תערובת השמנת וביצים. מוסיפים את הבטטות ומפזרים מעל גבינה בולגרית.
  4. אופים בתנור בחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 25 דקות. מצננים ומגישים

 

מוס עוגת גבינה, פירורים וריבת דובדבנים

טיפ: כדי להפוך את העוגה לקלילה מבחינת קלוריות ושומן אבל עדיין לשמור על מרקם עשיר וטעים - אפשר להחליף גביע שמנת אחד בריקוטה (את הריקוטה יש להוסיף לאחר ההקצפה של גביע שמנת אחד).

 

המרכיבים (ל-12-14 מנות קטנות ואישיות):

500 גרם קרם שמנת 5% שומן, בטעם טבעי

1/2 כוס סוכר

1 שקית ג'לטין, מומסת ב-2 כפיות מים רותחים

500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת להקצפה

2 כפות אבקת סוכר

 

להגשה:

ריבת דובדבנים ו/או שטרויזל או עוגיות טחונות

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת במרקם יציב.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינה עם הסוכר והג'לטין המומס ומקפלים פנימה את הקצפת. יוצקים את התערובת לכוסות הגשה אישיות ומעבירים לצינון של 6 שעות לפחות במקרר
  3. הגשה: מפזרים פירורים או יוצקים ריבה ומגישים.

 

מכין גם פיצה בארוחת בוקר. אופיר קדם (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
מכין גם פיצה בארוחת בוקר. אופיר קדם(צילום: תום להט)

 

  • המתכונים - באדיבות אופיר קדם, השף הראשי של מלון "דן אילת"

 

 

 


פורסם לראשונה 15/09/2013 14:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
לחמניות בוקר
צילום: תום להט
צילום: תום להט
השף אופיר קדם
צילום: תום להט
מומלצים