שתף קטע נבחר

בנט מנסה לקדם הסכם סחר חופשי עם סין

שר הכלכלה נפגש עם בכירים סיניים וסיכם על בחינת כדאיות כינון הסכם סחר חופשי. בנט: הסחר בין ישראל לסין עומד על כ-8 מיליארד דולר, וההסכם צפוי להביא לצמיחה משמעותית

שר הכלכלה, נפתלי בנט, נפגש היום (ב') עם בכירים בממשל הסיני וסיכם עמם על ביצוע בחינת כדאיות משותפת לצורך כינון הסכם סחר חופשי בין המדינות. טרם הפגישה, שני הצדדים ערכו בדיקות פנימיות בהן נמצא כי הסכם כזה ירחיב את הסחר הבילטרלי והפעילות הכלכלית בין המדינות. סקר הכדאיות המשותף אמור להסתיים בתוך שנה ותוצאותיו יהוו את הבסיס למו"מ העתידי בין הצדדים.

 

 

"הסחר בין ישראל לסין עומד כיום על כ-8 מיליארד דולר", אמר היום השר בנט. "הציפייה היא שההסכם יגדיל משמעותית את היקף הסחר ויותר חברות ישראליות קטנות ובינוניות ישתלבו בפעילות הכלכלית הבילטרלית עם סין". 

 

האפשרות שישראל וסין יקיימו יחסי סחר חופשיים עלתה כבר בפגישה שערך שר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, עם מקבילו הסיני לפני יותר משנתיים. לישראל יש הסכמים דומים עם מדינות רבות: ארה"ב, קנדה, מקסיקו, 27 מדינות גוש האירו, 4 מדינות אירופאיות שאינן באיחוד (איסלנד, נורבגיה, שוויץ וליכטנשטיין), עם מדינות דרום אמריקה - ברזיל, אורוגוואי, פאראגוואי וארגנטינה וכמו כן, קיימים הסכמים מוגבלים עם ירדן ומצרים.

 

כל הסכם כזה מעניק לחברות ישראליות את הזכות להכניס מוצרים למדינה שעימה נחתם ההסכם ללא תשלום מכס. מנגד, ישראל מתחייבת לאפשר ייבוא פטור ממכס של מוצרים מאותה מדינה. ההסכמים מתייחסים לכל המוצרים למעט אותם מוצרים שהמדינה מגינה על הייצור המקומי שלהם, בעיקר מוצרי מזון בסיסיים (חלב, לחם, ביצים).

 

המטרה: אסיה ואמריקה הלטינית

בממשלת ישראל מעוניינים מזה מספר שנים לקדם הסכמי סחר חופשי עם מדינות כמו סין והודו. חתימה על הסכמים כאלה משתלבת במדיניות הכללית שמהותה היא להטות את הייצוא הישראלי ממדינות אירופה וצפון אמריקה לעבר המזרח הרחוק ואמריקה הלטינית.

 

באופן מסורתי, המשק הישראלי מייצא בעיקר לאירופה וצפון אמריקה, בשל הרקע התרבותי המשותף שמקל על יצירת קשרים עסקיים והיחסים הדיפלומטיים הדוקים עם ממשלת ארה"ב וממשלות אירופה.  

 

משרד הכלכלה מפעיל כיום מספר כלים לקידום היחסים הכלכליים עם סין, ובהם קרן שתומכת כספית בחברות ישראליות להקים נציגות שיווקית בסין ובכך לקצר את זמן הכניסה לשוק הגדול והחשוב. כמו כן, משרד הכלכלה מפעיל בסין מערך המונה ארבעה נספחים מסחריים המהווים שער כניסה לשוק הסיני עבור יצואנים ותעשיינים מישראל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
נפתלי בנט
צילום: בני דויטש
מומלצים