טרופיקנה בתנור: עוגת קוקוס אננס של מיקי שמו
מיקי שמו מכין לסוף השבוע עוגה בחושה ואוורירית עם חלב קוקוס, קוביות אננס וטופי. התוצאה: שיר הלל לחופים ולים התכול של יעדי הנופש הטרופיים
עוגה קלה להכנה, שמקבלת את טעמה הייחודי מחלב הקוקוס שבתוכה.
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
עוגת קוקוס אננס (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
1 כוס חלב קוקוס (240 מ"ל)
1.5 כוס סוכר (300 גרם)
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן "אפיולה"
4 ביצים גדולות (L)
200 גרם קמח רגיל
150 גרם קוקוס טחון
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כוס קוביות אננס, חתוכות לגודל 2 ס"מ (טרי או משומר)
אופן ההכנה:
- מכינים טופי: מביאים סוכר לרתיחה בסיר עד לקבל קרמל בהיר. מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים עד לקבלת טופי אחיד ומוסיפים את השמן. יוצקים את התערובת לקערת מיקסר עם וו מטרפה ומערבבים היטב על מהירות בינונית במשך 5 דקות
- מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר ומערבלים עם וו גיטרה במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קוקוס, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עוד כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, על מהירות בינונית. מוסיפים קוביות אננס ומערבלים עד לפיזורן בתערובת. יוצקים לתבנית משומנת ומסדרים את התערובת באופן אחיד.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.
גיוונים:
- במקום אננס ניתן להשתמש בצימוקים בהירים.
- מוסיפים 1/2 כוס שקדים קצוצים גס או בוטנים מלוחים וקלופים קצוצים גס.
- המתכון באדיבות שף קונדיטור מיקי שמו
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
עוגת קוקוס אננס
צילום: חגי דקל
מומלצים