שתף קטע נבחר
 

טרופיקנה בתנור: עוגת קוקוס אננס של מיקי שמו

מיקי שמו מכין לסוף השבוע עוגה בחושה ואוורירית עם חלב קוקוס, קוביות אננס וטופי. התוצאה: שיר הלל לחופים ולים התכול של יעדי הנופש הטרופיים

עוגה קלה להכנה, שמקבלת את טעמה הייחודי מחלב הקוקוס שבתוכה.

 

עוד בערוץ האוכל:

 

עוגת קוקוס אננס    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

עוגת קוקוס אננס    (צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 

המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

1 כוס חלב קוקוס (240  מ"ל)

1.5 כוס סוכר (300 גרם)

1/2 כוס (120 מ"ל) שמן "אפיולה"

4 ביצים גדולות (L)

200 גרם קמח רגיל

150 גרם קוקוס טחון

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1 כוס קוביות אננס, חתוכות לגודל 2 ס"מ (טרי או משומר)

 

 (צילום: חגי דקל) (צילום: חגי דקל)
(צילום: חגי דקל)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים טופי: מביאים סוכר לרתיחה בסיר עד לקבל קרמל בהיר. מוסיפים חלב קוקוס, מערבבים עד לקבלת טופי אחיד ומוסיפים את השמן. יוצקים את התערובת לקערת מיקסר עם וו מטרפה ומערבבים היטב על מהירות בינונית במשך 5 דקות
  2. מוסיפים את הביצים לקערת המיקסר ומערבלים עם וו גיטרה במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, קוקוס, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עוד כ-2 דקות עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה, על מהירות בינונית. מוסיפים קוביות אננס ומערבלים עד לפיזורן בתערובת. יוצקים לתבנית משומנת ומסדרים את התערובת באופן אחיד.  
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  4. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.

 

גיוונים:

  • במקום אננס ניתן להשתמש בצימוקים בהירים.
  • מוסיפים 1/2 כוס שקדים קצוצים גס או בוטנים מלוחים וקלופים קצוצים גס.

 

  • המתכון באדיבות שף קונדיטור מיקי שמו

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי דקל
עוגת קוקוס אננס
צילום: חגי דקל
מומלצים