סן רמו בצלחת: פסטה בסטייל ובזריזות
נדב כהן, השף הישראלי המצליח מלונדון, מכין 2 מנות דגל ביתיות של פסטה, שמפארות כל ארוחת ערב משפחתית: פסטה אפוייה בתנור עם גבינות ולינגוויני עם אפונה והפתעות
פסטה אל פורנו - פסטה אפוייה בתנור
עוד בערוץ האוכל:
- בלבולי ביצים: מתכונים מפוארים של פריטטה
- במחבת ובקלות (!): המדריך לקליית קפה בבית
- מבצע קציצה: 5 מתכונים ביתיים וקלים
המרכיבים:
100 גרם חמאה
200 גרם קמח
750 מ"ל חלב
150 גרם גורגונזולה או גבינה כחולה
150 גרם גבינת עיזים
1 חבילה (500 גרם) פסטה - מומלץ ריגטוני
300 גרם ברוקולי, מפורק לפרחים בגודל קטן-בינוני
מלח ופלפל שחור גרוס
50 גרם פירורי לחם
שמן זית
רוזמרין ומרווה - לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מחממים את החלב עד לרתיחה. מוסיפים את הגבינות עם החלב ומערבבים.
2. מחממים את החמאה בסיר נפרד, כשהיא מומסת מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מוזגים את תערובת החלב והגבינות לתוך החמאה, עד לקבלת מרקם אחיד לא נוזלי ולא סמיך מדי.
4. מבשלים את הפסטה והברוקולי 3 דקות במים רותחים, עם קצת מלח.
5. מסננים את המים ומוסיפים את הפסטה והברוקולי לתוך תערובת החלב, מערבבים היטב ויוצקים לתוך תבנית.
6. מערבבים את פירורי הלחם עם שמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם, מוסיפים קצת עשבי תיבול ושמים מעל הפסטה.
7. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך עשרים דקות, עד שפירורי הלחם מקבלים מרקם פריך.
לינגוויני סלמון פיזלי - פסטה עם סלמון ואפונה
המרכיבים:
500 גרם פסטת לינגוויני
250 גרם סלמון טרי
100 גרם אפונה
10 עלי בזיליקום
10 עגבניות שרי
1 ראש שום מקולף
1 צ׳ילי - לא חובה
100 מ"ל יין לבן
100 מ"ל שמן זית
אופן ההכנה:
1. חותכים קצוץ את השום והצ׳ילי, שמים במחבת עם שמן זית עד שמקבלים צבע זהוב, מוסיפים את עגבניות שרי מבשלים את היין עד לצמצום של היין ומוסיפים את האפונה וחצי כוס מים. להוסיף עוד מים על פי הצורך.
2. מרתיחים סיר עם מים ומלח, כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה ומבשלים 4 דקות , מסננים ומוסיפים את הפסטה למחבת.
3. מסיימים את הבישול במחבת, זה גורם לכך שהפסטה תתפוס את כל הטעמים.
חותכים את הבזיליקום מוסיפים למחבת משאירים ל3 דקות והפסטה מוכנה. שמים בצלחת עם קצת שמן זית למעלה.
מנות של בית וילדות שתמיד כיף לחזור אליהן - צלמו את האוכל של אמא שלכם וזכו בפרסים!
אמא שלכם מכינה חריימה מהסרטים? פנקייק מהחלומות ? חורשט סבזי שלא מהעולם? צלמו את מנת הדגל של אמא שלכם ותוכלו לזכות בארוחה בלתי נשכחת!
צלמו את אמא עם המנה, העלו אותה לאינסטגרם ותייגו תחת התגית SBdining# . האמהות והמתכונים המצטיינים יוכרזו כמארחים האולטימטיביים ויחד עם שולחי התמונות יזכו בכרטיס זוגי לאחד הערבים במסעדת הפופ אפ של דיויד פרנקל (פרונטו) ונדב כהן, הסו שף של גורדון רמזי (מסעדת מייז, לונדון), שיארחו לשני לילות (17-18.7) את הקהל לארוחה אינטימית בדירת גג מרהיבה ביפו.
הקהל שיזכה לפקוד את הגג בשני הלילות יתענג על תפריט שיירינג (Sharing) מיוחד שיבשלו עבורו השפים הבכירים. מסעדת הפופ אפ של סאן בנדטו תפעל רק שני לילות ותציג תפריט מגוון במיוחד. המנות יתחלקו לשניים: כאלה המתאימות למים מינרלים רגילים וכאלה המתאימות למים מינרלים מוגזים עדין.
כמות מוגבלת של מקומות תהיה שמורה לקהל הרחב (במחיר של 250 ₪ לאדם). את המקומות ניתן להזמין במייל info@allenby.co.il