העתיקו חומרי לימוד מקידום וישלמו 140 אלף ש'
חברת קידום זכתה בתביעה שהגישה כנגד מכון הכנה לבחינה הפסיכומטרית במגזר הערבי. זאת, לאחר שהפר הסכם רשיון לזכות השימוש בשמה ובערכות הלימוד שלה
בשנת 2006 התקשרה חברת קידום, העוסקת בהכנה לבחינה הפסיכומטרית, עם מכון S.U.S העוסק בתחום במגזר הערבי. הסכם הרשיון הותנה בכך שמנהל תחום הבחינה הפסיכומטרית יהיה בעל מניות במכון. הוא כלל גם זכות להשתמש באופן בלעדי בשמה של קידום ובחומרי הלימוד שלה במגזר הערבי לתקופה של שלוש שנים.
אלא שקידום טענה שמכון S.U.S הפר את ההסכם, ולכן הודיעה כי היא רואה את ההסכם כמבוטל. למרות זאת, המכון המשיך לעשות שימוש בשמה ובערכות הלימוד שלה.
בתביעה שהוגשה על-ידי קידום לביהמ"ש המחוזי בתל-אביב כנגד המכון, בעליו ומנהל תחום הפסיכומטרי, טענה כי ביטלה את ההסכם לאחר שגילתה שמנהל התחום אינו בעל מניות בחברה. יתרה מכך - הוא אף פוטר מעבודתו. כמו כן, למרות ביטול ההסכם כדין, הנתבעים המשיכו לעשות שימוש בשמה ובערכות הלימוד שלה ובכך הפרו את זכויות הקניין הרוחני שלה.
מנגד, בעל המניות היחיד במכון טען כי מנהליה של קידום ידעו היטב שמנהל תחום הבחינה הפסיכומטרית אינו בעל מניות במכון. לטענתו, ביטול ההסכם מהווה "הפרה יסודית", המקנה לו זכות לפיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מסיום היחסים. הוא גם טען כי הסכם הרשיון בוטל שלא כדין ומשכך הוא רשאי להמשיך ולעשות שימוש בשם המותג.
ביטול ההסכם מוצדק לחלוטין
השופט ד"ר עמירם בנימיני קבע כי מהסכם הרשיון בין הצדדים, עולה בבירור התמונה כי מנהל התחום חייב להיות בעל מניות במכון. לדבריו, סיום העסקתו של מנהל התחום מהווה הפרה יסודית של ההסכם - הפרה שהצדיקה את ביטולו על-ידי התובעת. הוא הוסיף כי השימוש בשמה של קידום לאחר ביטול ההסכם, מהווה עוולה של גניבת עין ותיאור כוזב.
לסיום פסק כי S.U.S ישלמו לקידום את הסכומים שנותרו לחובתו על-פי ההסכם. כמו כן, המליץ לצדדים להגיע להסכמה על גובה הפיצוי המגיע לתובעת בגין ההפרות שבוצעו לאחר ביטול ההסכם. המכון ובעל המניות חויבו בהוצאות משפט בסך של 40 אלף שקל ובשכר טרחת עו"ד בסך 100 אלף שקל.
- לעיון בפסק הדין הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- בהכנת הכתבה סייע עו"ד גיא קדם, העוסק בזכויות יוצרים
מומלצים