אעלה בתמר: עוגת תמרים עסיסית
תנו לה בתמרים: עוגה בחושה ויפהפייה שכולה שיר הלל לפרי הכי גלילי, במיוחד לקראת סוכות
עוגת תמרים עסיסית - סטיקי דייט פודינג
מתכון של הילה פרי, השף קונדיטורית של מסעדת "כתית".
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
המרכיבים:
250 גרם מים
230 גרם תמרים מגולענים מזן מג'הול
1 כפית סודה לשתייה
100 גרם שמן קנולה בטעם חמאה
175 גרם סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
150 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה את המים והתמרים. מורידים מהאש, מוסיפים את הסודה לשתייה, מערבבים ומקררים.
- מקציפים את שמן האפיולה והסוכר תוך שמוסיפים ביצים ווניל בהדרגה, כמו גם את הקמח ואת תערובת התמרים .
- יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.
במיוחד לסוכה. עוגת תמרים עסיסית
צילום: חגי דקל
מומלצים