שתף קטע נבחר
 

ה-OECD מציע תוכנית גדולה למניעת העלמת מס

חברות הענק על הכוונת: הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי חשף תוכנית חדשה לקביעת חוקים שימנעו העלמת מס תוך שימוש בהעברת זכויות לחברות קש ואי דיווח על הכנסות במדינה אחרת

הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי, ה-OECD, הציע תוכנית למניעת פעילות מנגנוני העלמת מס אותם של חברות עסקיות כגון גוגל, אפל ויאהו. התוכנית הוכנה עבור פסגת ה-G20 המתחיל היום (ו') במוסקבה. 

 

 

מטרת התוכנית היא לקבוע במהלך השנתיים הבאות חוקים שימנעו מחברות לחמוק מתשלום מסים תוך שימוש במנגנון הכולל העברת זכויות פטנטים לחברות קש וקבלת הנחות בריבית במדינה אחת מבלי לדווח על הכנסות חייבות במס שנעשו במדינה אחרת. על פי התוכנית, החברות ייאלצו לדווח על המקום שבו הגישו את דוחותיהן לרגולטורים ברחבי העולם.

 

"תם עידן הזהב של 'אנחנו לא משלמות מס באף מדינה'", אמר פאסקל סנט-אמנס, ראש המרכז למדיניות ולמנהל מס של ה-OECD. זאת לאחר שארגון ה-G20 ביקש מה-OECD להעלות פתרון לסוגיית ההתחמקות ממס.

 

הדו"ח ישלים את מאמציהן של ממשלות להגדיל הכנסות מחברות הפועלות בשטח מדינותיהן והוא מגיע בעקבות שימועים שנערכו בבריטניה ובארה"ב. שימועים אלה שפכו אור על המנגנונים שבהם השתמשו חברות ענק כדי לחמוק מתשלום מסים באמצעות רישום רווחיהן תחת שמות חברות בת במקלטי מס כגון איי קיימן וברמודה.

 

בין החברות שנאלצו להעיד בשימועים בבריטניה מאז נובמבר נמצאות גוגל, אמזון, וסטרבאקס, ואילו בארה"ב נערך שימוע לחברת אפל בשל אסטרטגיות התחמקות ממס על רווחים מפעילות זרה של החברה. כל החברות טענו כי הן פעלו במסגרת חוקי המס.

 

כמה מהסעיפים בתוכנית של ה-OECD נועדו להקשות על העברת רווחים באמצעות שיוך של קניין רוחני כגון זכויות יוצרים, לחברות זרות. על פי החוק הקיים, חברות בת הממוקמות מעבר לים יכולות לייחס לעצמן רווחים שנעשו מפטנטים שפותחו בארה"ב ובבריטניה על פי רוב באמצעות מזומנים שחברת האם מספקת להן.

 

לדוגמא, גוגל, הצליחה להתחמק מתשלום של כ-2 מיליארד דולר לרשויות המס ברחבי העולם באמצעות רישום הרווחים תחת חברת בת הרשומה בברמודה, שלה העבירה ענקית החיפוש את הבעלות על קניינה הרוחני למכירות מחוץ לארצות הברית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים