שתף קטע נבחר

 

רישיון לנשק יינתן רק אחרי בדיקת פסיכולוג

לא פחות מ-290 אלף כלי נשק מסתובבים בישראל. השר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' הודיע בישיבת ועדת הפנים של הכנסת כי משרדו נחוש לצמצם את המספר. בשנה האחרונה נרצחו 11 בני אדם וחמישה נוספים התאבדו באמצעות נשק של מאבטחים

11 בני אדם נרצחו מתחילת השנה וחמישה נוספים התאבדו באמצעות נשק הנמצא ברישיון בידי מאבטחים. כך מסר היום (ד') השר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' בדיון בוועדת הפנים בראשות ח"כ מירי רגב, על מדיניות צמצום כלי הנשק. בדיון הצהיר אהרונוביץ' שכחלק מהרפורמה בסוגיית כלי הנשק שמקדם משרדו "כל מי שירצה לקבל רישיון לנשק יהיה חייב לעבור בדיקת רופא משפחה ופסיכולוג. אם לא יעבור את בדיקת הפסיכולוג, יצטרך לעבור בדיקת פסיכיאטר".

 

השר הודיע שיקבע נוהל משטרתי שלפיו אדם שלא חידש את הרישיון יותר משישה חודשים, ייכנס לקטגוריה של "דרוש חקירה", שמשמעותה פתיחת תיק פלילי. לדבריו, בידי הציבור קיימים יותר מ-290,000 כלי נשק והמגמה היא לצמצם את מספרם. מנתונים נוספים שמסר השר לביטחון הפנים עולה עוד כי מתחילת 2012 בוטלו 4,800 רישיונות ומאז תחילת שנת 2013 בוטלו עוד 1,100.

 

לפי נתוני קואליציית "האקדח על שולחן המטבח" שפועלת לצמצום תפוצת כלי הנשק, מספרם של הקורבנות מירי של מאבטחים מגיע ל-33 מאז 2002. בארגון טוענים כי מספר הקורבנות אף גבוה יותר משום שהנתונים לא כוללים הרוגים מירי במרחב הציבורי. בתגובה לריבוי מעשי הרצח הורה באפריל האחרון השר אהרונוביץ' לגורמי המקצוע במשרדו לוודא שכלי הנשק יופקדו בבתי עסק טעוני רישוי המחויבים באבטחה חמושה, דוגמת בתי מלון, בנקים או קניונים.

 

בעקבות עבודת מטה של המשרד ולחצים שהפעילו חברות האבטחה, נדחה יישום הרפורמה מחודש מאי עד תחילת שנת הלימודים הקרובה והיא הורחבה. מחדשי רישיון הנשק הפרטי יידרשו להוכיח שוב עילה תקפה במעמד חידוש הרישיון.

 

ב- ynet נחשף השבוע כי בעקבות עבודת מטה שנערכה במשרד והתנגדות במרכז השלטון המקומי הוחלט בשבועות האחרונים להחריג את מאבטחי בתי הספר מהרפורמה. בדיון היום אמר אהרונוביץ' כי עד לפני כחודש וחצי לא זכה משרדו לשיתוף פעולה מצד משרד החינוך בעניין אך כעת הוקם צווות עבודה משותף. "אנחנו צריכים לקדם איתם את המהלכים כמה שיותר מהר, מקווה שנמצא פתרונות בזמן".

 

השינוי הנוכחי במתווה הרפורמה מצטרף לכשלים נוספים בתחום רישוי כלי הנשק בעשור האחרון. ב-2005 המליצה הוועדה לבדיקת מערך רישוי כלי הירייה לשומרים ("ועדת ברינקר"), שמונתה על ידי שר הפנים דאז, להפסיק או לצמצם את "תופעת נטילת כלי הירייה על ידי השומרים לבתיהם".

 

הוועדה גם מנתה שורת פעולות מעשיות ליישום, והמלצותיה תורגמו כעבור שלוש שנים ל"חוק כלי ירייה", שקבע שרישיון נשק שניתן למאבטח במסגרת עבודתו יוגבל לאזור העסקתו. למרות ממצאי הוועדה והחוק שתוקן בעקבותיהם, אפשרו משרדי הפנים וביטחון הפנים לחברות האבטחה במקרים חריגים ועל פי שיקול דעתן, סמכות להשאיר בידי המאבטח את כלי הנשק גם אחרי סיום עבודתו למטרות עתודה או כוננות. כעת יחייבו את חברות האבטחה לעמוד בנוהל.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פחות אקדחים. אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: אליעד לוי
רפורמה בדרך. השר לביטחון הפנים
צילום: אליעד לוי
מומלצים