שתף קטע נבחר

 

הדמעות של גלאון: "התרגשתי. היה רגע קשה"

יו"ר מרצ מסבירה את התייפחותה על הדוכן במסגרת המחאה נגד העלאת אחוז החסימה: "תחושה איומה של ממשלה דורסנית ועריצות הרוב". ח"כ טיבי, שהפנה גב למליאה: "רוצים לנקות את הכנסת מחרדים וערבים"

המערכת הפוליטית התעוררה לבוקר שאחרי היממה הסוערת שנעלה את מושב הכנסת: הדיון שכלל קריאה ראשונה של חוק המשילות והצעות חוק ממשלתית ופרטית לעריכת משאל עם, לווה במחאה של האופוזיציה מעל הדוכן במליאה - שהגיעה בשלב מסוים לדמעות. ח"כ זהבה גלאון (מרצ), שהתייפחה כשהגיע תורה לדבר, הסבירה בראיון ל-ynet: "זה היה יום מאוד מאוד קשה. רציתי להביע סולידריות עם המפלגות הערביות שחוק המשילות מבקש להעיף אותן מהכנסת. התרגשתי, חצי בכיתי, התייפחתי קלות, צחקתי קלות, כבר לא ידעתי מה קורה". צפו בגלאון ובח"כ אחמד טיבי מסבירים את מחאתם במליאה:

 

כך מחינו: גלאון וטיבי על סערת חוק המשילות    (צלמים: אבי פרץ, חגי דקל, הילה ספאק)

כך מחינו: גלאון וטיבי על סערת חוק המשילות    (צלמים: אבי פרץ, חגי דקל, הילה ספאק)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כתבות נוספות בערוץ החדשות של ynet:

 

המחאה התמקדה בחלקו השני של חוק המשילות, שנוגע להעלאת אחוז החסימה, ובאופוזיציה קבעו שמדובר בניסיון לדחוק את המפלגות הערביות מחוץ לכנסת. ח"כ טיבי אמר כמה מילים והסתובב כשגבו לחברי הכנסת. אחריו עמדו על הדוכן ושתקו עוד כמה ח"כים ערבים. ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר כי לאות הזדהות עם המפלגות הערביות - הוא שותק, וכך גם עשה חברו למפלגה ח"כ אורי מקלב. ח"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה אמר כמה מילים בערבית לאות הזדהות, ולאחר מכן שתק. ח"כ נחמן שי מהעבודה אמר כי הוא מזדהה עם השותקים, אך ניצל את זכותו לדבר. מי שעוד שתקה היא חברתו למפלגה מרב מיכאלי.

 

גלאון הוסיפה בראיון ל-ynet: "היה ויכוח מר ונוקב עם הקואליציה על חוקי משילות שבינם לבין משילות אין דבר וחצי דבר.

מטרתם להשתיק את האופוזיציה ולסתום את הפה למפלגות אידיאולוגיות. אנחנו צעקנו ודיברנו, ונזפנו, ועלינו וירדנו, ובאיזשהו שלב החלטנו במרצ להביע סולידריות עם המפלגות הערביות ששתקו. זה היה רגע מאוד מאוד קשה. המליאה הזו עברה לילה מאוד קשה".

 

גלאון טוענת שהצעת החוק יוצרת "תחושה איומה של עריצות הרוב, ממשלה דורסנית שמגישה חוקים אנטי דמוקרטיים במין יהירות, זחיחות, ללא דיון מעמיק. ביום האחרון של המושב הולכים לשנות סדרי עולם ולהעיף את המפלגות הערביות מהכנסת. אנחנו על ספו של מדרון חלקלק".

 

טיבי אמר ל-ynet: "זאת שתיקה רועמת נגד הניסיון להשתיק אותנו. מי שיוזמים את ההליך הזה הם בעצם ישראל ביתנו נגד הערבים, ויש עתיד נגד החרדים. כך אולי מתממשת אמירתו של ראש הממשלה: 'בניכוי ערבים וחרדים מצבנו טוב יותר'".

 

מנגד, טיבי טוען שכבר בקדנציה הקודמת הציע לאחד את המפלגות הערביות - פתרון שיסייע להן לדלג מעל מכשולים כגון העלאת אחוז החסימה. "הצענו להקים רשימה ערבית מאוחדת שבה כל מפלגה תשמור על כוחה", אמר. "אבל לא כולם מסכימים. צריך להתייחס בכובד ראש לטענות של פלורליזם, של חילוקי דעות אידיאולוגיים. אין לאלץ אנשים בכוח החוק להתאחד בניגוד לעקרונות יסוד".

 

מחאה ודמעות: גלאון בדיון על חוק המשילות    (צילום: ערוץ הכנסת)

מחאה ודמעות: גלאון בדיון על חוק המשילות    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

דיון בחוק המשילות: אחמד טיבי מפנה את גבו    (צילום: ערוץ הכנסת)

דיון בחוק המשילות: אחמד טיבי מפנה את גבו    (צילום: ערוץ הכנסת)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

 

על פי הצעת חוק המשילות, שעבר בקריאה ראשונה, יעלה אחוז החסימה מ-2 ל-4 אחוזים, מספר השרים יוגבל ל-19 וסגני השרים לארבעה. כמו כן הצעות אי אמון יתקיימו פעם בחודש בנוכחות ראש הממשלה או לבקשת 61 חברי כנסת. עוד כוללת ההצעה שהכנסת תתפזר אם התקציב לא יעבור תוך שלושה חודשים.

 

יש עתיד השעתה את עדי קול

בהצבעה על חלקו הראשון של חוק המשילות, המתייחס להגבלת מספר השרים בממשלה ל-19 ולצמצום היכולת להגיש אי אמון בממשלה, הצביעו 63 בעד, 46 התנגדו ושניים נמנעו. חלקו השני של החוק עבר בתמיכת 64 ח"כים, 49 התנגדו ואחד נמנע.

 

יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין נמנע בשתי ההצבעות, אולם בראשונה הצטרפה אליו גם ח"כ עדי קול מיש עתיד - והיא ננזפה על כך והושעתה מוועדות הכנסת על-ידי הסיעה. מלבד אדלשטיין, עוד חבר כנסת מהליכוד לא הצביע עם חברי סיעתו - ראובן ריבלין, שהצביע נגד.

 

ההצעה על משאל עם עברה בקריאה ראשונה ברוב של 66 מול 45. על פי ההצעה שעברה בקריאה ראשונה להפוך את חוק משאל העם לחוק יסוד, כל הסדר מדיני שבמסגרתו תעביר ישראל שטחים שבריבונותה יחייב קיום משאל בציבור.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ח"כ גלאון, אתמול במליאה
ח"כ טיבי, אתמול בכנסת
מומלצים