שתף קטע נבחר

 

מהפכת אכיפה בארה"ב: הקלה לעברייני סמים

שר המשפטים האמריקני הכריז על שינויים מרחיקי לכת במדיניות הענישה נגד עברייני סמים שבמסגרתם תבוטל ענישה אוטומטית לחשודים בהחזקת סמים

שר המשפטים האמריקני אריק הולדר הכריז אתמול (יום ב') על החלת שינויים משמעותיים במערכת המשפט בארצות הברית שתגרום לביטול הטלת עונשים כבדים בגין עבירות סמים קלות הכוללות החזקת מריחואנה, קראק וקוקאין. הולדר הודיע בנאום שערך בסן פרנסיסקו על ביטולה של מדיניות הענישה האוטומטית לעברייני סמים, שהביאה להצפת בתי הכלא בארה"ב בצרכני סמים קלים שאינם סוחרים ושאינם אלימים.

 

עוד חדשות בעולם:

צ'אטארי מת, מי נשאר? הנאצים הכי מבוקשים

ראש המאפיה האירית הורשע ב-11 מקרי רצח

 

המדיניות החדשה של משרד המשפטים היא חלק מרפורמה שתקודם גם בבתי הסוהר במדינה. הולדר אמר בנאומו כי הוא תומך בהעברת אסירים שעברו עבירות סמים קלות לטיפול ולריצוי עונשם בעבודות שירות קהילתיות. הוא גם שוקל את האפשרות לשחרור מוקדם של כמה עבריינים קשישים ובלתי אלימים.

 

"אנחנו צריכים להתמודד עם העובדה שהשיטה שלנו שבורה, ואוכלוסיית הכלא גדולה מדי שלא לצורך. אנחנו צריכים להבטיח שמטרת הענישה היא הרתעה ושיקום ולא כדי לאסור ולשכוח", אמר השר הולדר. "יותר מדי אמריקנים נקלעו למלכודת האכזרית של עוני, פשיעה וכליאה. מלכודת שמחלישה יותר מדי קבוצות באוכלוסייה. יותר מדי אמריקנים יושבים ביותר מדי בתי סוהר למשך זמן רב מדי, ולא בגלל מערכת אכיפת חוק טובה. אנחנו לא יכולים רק לתבוע ולאסור כדי להפוך למדינה בטוחה יותר. במובנים רבים מערכת הצדק הפלילי שלנו מכבידה על הבעיות במקום להקל עליהן".

 

תפוסת בתי הכלא בארה"ב עלתה ב-800% מאז 1980

עלות המאסרים בארה"ב בשנת 2010 לבדה הגיעה ל-80 מיליארד דולרים. משנת 1980, אז החלה מדיניות הענישה האוטומטית של עברייני סמים, שנחקקה בתקופת הנשיא רונלד רייגן, עלתה תפוסת בתי הכלא בארצות הברית ב-800%. לפי הולדר, בתי הכלא במדינה פועלים ב-40 אחוזים יותר מהתפוסה שלהם.

 

חלק מהעלייה הגדולה במספר האסירים נבעה מעונשי מאסר מנדטורים מינימליים שהוטלו על אזרחים שביצעו עבירות קלות כמו החזקת מריחואנה. על פי חוק הסמים משנת 1986, עונש מינימלי של חמש שנים ללא שחרור על תנאי הושת על החזקת חמישה גרמים של קראק ועונש דומה הושת על החזקת 500 גרמים של קוקאין. הולדר הורה לתובעים הפדרליים להפסיק הגשת כתבי אישום נגד חשודים לא אלימים בגין עבירות הכרוכות בעונש מאסר מנדטורי מינימלי. צעדו הבא הוא לקדם את הרפורמה בקונגרס.

 

העיתון האמריקני "וושינגטון פוסט" דיווח כי בארה"ב מתגוררים חמישה אחוזים מאוכלוסיית העולם, בעוד אוכלוסיית האסירים בארצות הברית מהווה כמעט רבע מאוכלוסיית האסירים בעולם. בארה"ב נמצאים בבתי כלא פדרליים 219 אלף אסירים - כמעט מחציתם בגין עבירות סמים. כ-10 מיליון אסירים נוספים כלואים בבתי כלא מקומיים.

 

נאומו של הולדר התקבל בברכות גם בקרב אלה שיזדקק להם לאישור הרפורמה

 - הרפובליקנים והדמוקרטים בגבעת הקפיטול. עם זאת יו"ר ועדת המשפטים בסנאט, בוב גודלאטה, אמר כי הולדר "לא יכול להתעלם מהחוקים וההגבלות על סמכויותיו. בעוד לשר יש את הסמכות להתערב בתיקים פרטניים, אין לו את הרשות להרחיב את סמכותו לקטגוריה שלמה של נאשמים".

 

צעד תקדימי נוסף אירע אתמול במערכת המשפט בארצות הברית כששופטת אמריקנית קבעה כי המדיניות השנויה במחלוקת של משטרת ניו יורק הכוללת חיפוש גופני ללא מעצר וללא פירוט חשדות אינה חוקתית. לפיכך מונו כמה גורמים עירוניים לפקח על המדיניות שלפי השופטת מאפשרת הפליה על בסיס גזע ומפרה את זכויותיהם של עשרות אלפי אזרחים. המדיניות "הפכה למציאות היומיומית של השכונות בניו יורק", אמרה השופטת שירה שנדלין. ראש העיר בלומברג ומפקד משטרת ניו יורק הגנו על מדיניות זו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
"אוכלוסיית הכלא גדולה מדי שלא לצורך". הולדר
צילום: AP
מומלצים