שתף קטע נבחר

פריצת דרך: חוקרים ישראלים הצליחו לעצור ALS

תקווה ישראלית: מחקר שנערך בבית החולים "הדסה" הצליח, לראשונה, לעצור את התקדמות מחלת ה-ALS ואף לגרום לשיפור קל במצב השרירים של החולים. הטיפול: באמצעות תאי גזע של החולים

בשורה לחולי ALS: מחקר חדשני שמתבצע בימים אלו בבית החולים "הדסה" מצליח, לראשונה, לגרום לעצירה של המחלה ואף לשיפור תפקוד השרירים. הטיפול מתבצע באמצעות השתלת תאי גזע של החולים עצמם, לאחר שעברו טיפול חדשני.

 

החיפוש אחר התרופה ל-ALS:

חוקרים ישראלים גילו גן למחלת ALS

בפיתוח: תרופה ישראלית שמעכבת התקדמות ALS

פריצת דרך ב-ALS בזכות פרס של עמותה ישראלית

 

ALS (ניוון שרירים) נחשבת כיום למחלה חשוכת מרפא במהלכה לאט לאט מפסיקים שרירי גופם של החולים לתפקד בהדרגה, עד כדי מוות שנים בודדות לאחר מכן. כיום אין טיפול יעיל למחלה, וזו הסיבה שהמחקר,

שמוביל פרופ' דימיטרי קרוסיס מהמחלקה הנוירולוגית בהדסה, מהווה בשורה אדירה עבור החולים.

 

את הטיפול מפתחת חברת תאי הגזע הישראלית "בריינסטורם", שהודיעה על הצלחת הניסוי לבורסה בניו יורק. הפיתוח הוא פרי מחקרם של פרופ' אלדד מלמד ופרופ' דניאל אופן מאוניברסיטת תל אביב. בתוך שבועות ספורים החברה אמורה לסיים את השלב השני של הניסויים בישראל ולהמשיך את המחקר בארצות הברית.

 

"הבעיה ב-ALS ובמחלות דומות היא שקבוצות של תאי עצב מתנוונות ומתות ללא דרך חזרה", אומר פרופ' מלמד. "אנחנו לא יודעים מדוע זה קורה, והטיפול שכולנו חולמים עליו הוא כזה שיעצור את המחלה או יאט את קצב התקדמותה, אבל איך אנחנו עושים זאת מבלי לדעת מהי הסיבה שבגינה תאי העצב מתנוונים ומתים? לכן פיתחנו טיפול שמבוסס על תאי גזע של החולים עצמם.

 

"אנחנו לוקחים אותם ממח העצם, מנקים אותם ומרבים אותם במספרים מאוד גדולים. אחר כך אנחנו מטפלים בהם באמצעות כימיקלים, שהופכים אותם לתאי העצב, ומזריקים אותם לחוט השדרה ולשרירים. תאי העצב האלה מפרישים הורמון צמיחה שתומך בתאי העצב הקיימים, ומאט ואף עוצר את ההתנוונות".

 

"הטיפול של בריינסטורם נמצא כרגע בשלבים ראשונים מאוד של ניסוי", מוסיפה אפרת כרמי, מנכ"ל עמותת ישראלס, עמותה לחקר ה-ALS בישראל. "אנחנו מכירים את המדע שבבסיס הטיפול ואת התוצאות הראשוניות ולכן אפשר בהחלט להגיד שכדאי להתקדם בניסוי ויש לקוות שבעתיד יוכח שהטיפול יעיל ושהוא יהיה נגיש לכל החולים. כרגע רב הנסתר על הגלוי - אך בהחלט יש מקום לתקווה".




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ALS. תאי גזע שנלקחים ממח העצם
צילום: shutterstock
פרופ' אלדד מלמד
פרופ' דימטרי קרוסיס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים