שתף קטע נבחר

צילום: AP, MCT, AFP , רויטרס, סי די בנק

דמשק: בין תקווה ל"פחד שאלפים ימותו"

בבירה הסורית מתייחסים לתקיפה המערבית כעובדה מוגמרת. באזורי המורדים מקווים לשינוי שיחזק את המורדים ויעזור "להיפטר מהכלב אסד". אבל גם באזורי הממשלה נשמעים קולות חתרניים: "איש לא מייחל לארצו שתותקף, אבל נקבל כל דבר שירגיע את המצב"

החנויות בדמשק פתוחות והתנועה פוקקת את הרחובות הראשיים, אבל מצב הרוח בבירת סוריה הולך ונהיה עצבני, לנוכח האפשרות של תקיפה צבאית מצד מעצמות המערב. חיי היומיום ממשיכים באזורי העיר שלא מעורבים ישירות בלחימה, אך בקרב התושבים מורגש חשש מההתערבות הצבאית - אך גם תקווה. "הפחד הגדול הוא שהם יחזרו על אותן שגיאות שהם עשו בלוב ובעיראק. הם יפגעו במטרות אזרחיות ואז יבכו על כך שזו הייתה טעות, אבל אנחנו ניהרג באלפינו", אמר זיאד, תושב העיר בשנות ה-50 לחייו.

 

טעות ידועה מראש. כשאמריקה מתערבת

 

עוד חדשות בעולם :

שיא גינס: זה החתול השעיר ביותר בעולם

"חברתו לשעבר של קים ג'ונג און הוצאה להורג"

הקצין שרצח את חבריו החיילים נידון למוות

סין: אישה עקרה את עיניו של ילד בן 6

 

החנויות פתוחות, הרחובות סואנים. דמשק (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
החנויות פתוחות, הרחובות סואנים. דמשק(צילום: רויטרס)

 

בהסתמכם על דיווחי התקשורת המקומית, אמרו תושבים בעיר כי הם צופים שהתקיפה לא תימשך זמן רב ותהיה ממוקדת. "לו יכולתי, הייתי עוזב את העיר לשבוע עד שזה ייגמר, זה יימשך רק כמה ימים", אמר חייתאם, גמלאי שחי בשכונה צפונית של דמשק ומתנגד לממשלת בשאר אסד.

 

תושבי דמשק התרגלו להפצצות

הוא השווה את התקיפה המערבית שהוא צופה לתקיפות שמיוחסות בעולם לישראל, שפגעו באופן ממוקד במתקנים צבאיים סמוכים לביתו בינואר ובמאי ולא זכו לתגובה מצד המשטר.

 

האפשרות של התערבות צבאית זרה עדיין לא משפיעה על שגרת היומיום של רבים מהתושבים, שהיא בלאו הכי תוצאה של יותר משנתיים של לחימה מחריפה. התושבים כבר התרגלו להפצצות, הפסקות חשמל וחוסרי מזון, אבל המחשבה על פשיטות אוויריות על הבירה היא נושא שיחה קבוע.


סורים רבים מקדמים בברכה את הבשורה על תקיפה מערבית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סורים רבים מקדמים בברכה את הבשורה על תקיפה מערבית(צילום: רויטרס)
 
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

בפרברים של דמשק שמוחזקים בידי המורדים, אותם מקומות שידעו הפצצות כבדות ובשבוע שעבר כנראה גם התקפה בנשק כימי, התושבים מקדמים בברכה את הבשורה על תקיפה מערבית.

 

"נשתף פעולה, העיקר שניפטר מהכלב הזה"

"כולם מברכים על הרעיון", אמרה בארה עבד אל-רחמן, תומכת אופוזיציה בעיירה סקבה. "האנשים עייפים, הם צריכים מפלט מכל זה, כך שאנחנו מוכנים לשתף פעולה איתם (הצבאות הזרים) ללא כל תנאי. כל דבר שיעזור להיפטר מהכלב הזה".


 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

"מנותקים מהעולם החיצוני". כוחות צבא סוריים (צילום: AP) (צילום: AP)
"מנותקים מהעולם החיצוני". כוחות צבא סוריים(צילום: AP)

  

אבו עמר, רופא במואדמייה, אחד האזורים שנפגעו בתקיפה הכימית, אמר כי הוא מתרגש לקראת המתקפה האמריקנית והסביר כי היא לא יכולה לגרום למצב להיות גרוע יותר. "אנחנו חיים כמו על כוכב אחר, חיים ממה שאנחנו מצליחים לגדל,

אנחנו נצורים לחלוטין, כל הזמן ארטילריה והפצצות מהאוויר, ובנוסף לכך אנחנו מנותקים מהעולם החיצוני", אמר. "המורדים מותשים, משהו צריך להשתנות".

 

באזורי דמשק שבשליטת הממשלה מודאגים התושבים מההשלכות הרחבות של התערבות מערבית. "איראן ודמשק איימו שכל האזור יעלה בלהבות אם ארה"ב תתקוף", אמרה אמאל, סבתא שנמנית עם המיעוט השיעי בסוריה, הקרוב לעדה העלווית, עדתו של הנשיא אסד".

 

אפילו באזורים אלה יש מי שמקווים שתקיפה תשפיע לטובה על מצב הדברים, אך הם מטילים ספק בכך שהיא תביא לסיום המלחמה. "אנחנו לא מייחלים לתקיפה זרה נגד סוריה, איש לא מייחל דבר כזה לארצו", אמר יאסין, נהג מונית, "אבל אם להיות כן, בנקודה הזו, נקבל כל דבר שירגיע את העניינים".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אנשי צבא סוריה החופשי מאבטחים את פקחי האו"ם
צילום: רויטרס
מומלצים