שתף קטע נבחר
 

שחיתות! טארט שוקולד אפוי

סאני דרעי, השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו", מגישה: טארט שוקולד חגיגי לארוחת החג וערב השבת, עם שפע של גנאש ודברים טובים

טארט שוקולד אפוי

מתכון של סאני דרעי. השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו"

 

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד בערוץ האוכל:

 

לבצק הפריך:

80 גרם סוכר

2 ביצים

75גרם שמן אפיולה בטעם אגוזים

280 גרם קמח

 

למלית שוקולד:

135 גרם חלב

165 גרם שמנת מתוקה

335 גרם שוקולד מריר

2 ביצים.

מעט תמצית וניל איכותית.

 

לגנאש:

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד חלב

 

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקלתית: שמים בקערה את הביצים והסוכר ובוחשים, מוסיפים את הקמח ולבסוף את השמן.
  2. מעבדים את הכל יחד עד לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון ומקררים לפחות שעה.
  3. מכינים את המלית: מרתיחים את השמנת והחלב יחד ושופכים מעל השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד ומוסיפים את הביצים.
  4. מכינים את הגנאש:  מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
  5. מכינים את הטארט לאחר שהבצק נח במקרר מרדדים אותו לעובי של פחות מסנטימטר ומסדרים אותו בתבנית הטארט.אופים אותו במשך 15 דקות על 175 מעלות אפייה עיוורת ומוציאים אותו להצתננות.
  6. לאחר שהבצק התקרר שופכים לתוכו את מסת השוקולד הראשונה כמעט עד הסוף, ואופים בטמפרטורה של 140 מעלות במשך 15 דקות.
  7. לאחר שהטארט יוצא מאפיה מצננים מעט ושופכים מעליו את הגנאש (מסת השוקולד השניה). בזמן זה אפשר לקשט באגוזים או בכל דבר אחר. מעבירים למקרר להתייצבות מלאה של הטארט, לפחות ל משך זמן של 30 שעות ומגישים קר.

 

  • המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן. 

     


  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: תום להט
    שוקולדי. טארט
    צילום: תום להט
    מומלצים