שחיתות! טארט שוקולד אפוי
סאני דרעי, השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו", מגישה: טארט שוקולד חגיגי לארוחת החג וערב השבת, עם שפע של גנאש ודברים טובים
טארט שוקולד אפוי
מתכון של סאני דרעי. השף קונדיטורית של מסעדת "טוטו"
צילום: חגי דקל, עריכה: יואב גרשון
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
לבצק הפריך:
80 גרם סוכר
2 ביצים
75גרם שמן אפיולה בטעם אגוזים
280 גרם קמח
למלית שוקולד:
135 גרם חלב
165 גרם שמנת מתוקה
335 גרם שוקולד מריר
2 ביצים.
מעט תמצית וניל איכותית.
לגנאש:
100 גרם שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
- מכינים את הקלתית: שמים בקערה את הביצים והסוכר ובוחשים, מוסיפים את הקמח ולבסוף את השמן.
- מעבדים את הכל יחד עד לקבלת בצק פריך. עוטפים בניילון ומקררים לפחות שעה.
- מכינים את המלית: מרתיחים את השמנת והחלב יחד ושופכים מעל השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה של השוקולד ומוסיפים את הביצים.
- מכינים את הגנאש: מרתיחים את השמנת ומוזגים מעל השוקולד. מערבבים עד להמסה מלאה.
- מכינים את הטארט לאחר שהבצק נח במקרר מרדדים אותו לעובי של פחות מסנטימטר ומסדרים אותו בתבנית הטארט.אופים אותו במשך 15 דקות על 175 מעלות אפייה עיוורת ומוציאים אותו להצתננות.
- לאחר שהבצק התקרר שופכים לתוכו את מסת השוקולד הראשונה כמעט עד הסוף, ואופים בטמפרטורה של 140 מעלות במשך 15 דקות.
- לאחר שהטארט יוצא מאפיה מצננים מעט ושופכים מעליו את הגנאש (מסת השוקולד השניה). בזמן זה אפשר לקשט באגוזים או בכל דבר אחר. מעבירים למקרר להתייצבות מלאה של הטארט, לפחות ל משך זמן של 30 שעות ומגישים קר.
שוקולדי. טארט
צילום: תום להט
מומלצים