שתף קטע נבחר

10 אפליקציות שימושיות לסטודנטים

לפני שעושים סדר במערכות השעות, גם לסמארטפון שלכם מגיע סדר משלו. קבלו כמה וכמה אפליקציות שיקלו עליכם במהלך שנת הלימודים הקרבה. בתפריט: כלי לארגון מערכת השעות, שעון מעורר שבטוח יעיר אתכם, כרטיסיות ללימוד מילים, ועוד

שנת הלימודים אוטוטו נפתחת, ותקופת החגים היא זמן מצוין לרענן את גזרת האפליקציות שיקלו על החיים שלכם בהמשך כסטודנטים בזמן השיעורים, בספריה ובכלל.

 

כתבות נוספות במדור הלימודים :

 

מספר האפליקציות המוגדרות כ"חינוכיות" מגיע לעשרות אלפים, אך מן הסתם רק חלק מהן באמת מוצלחות או שוות אזכור. בחרנו עבורכם עשר לא רעות, שבוודאי יגרמו לכם לתהות איך הסתדרתם בלעדיהן עד עתה. חלקן בתשלום, אך הן שוות כל שקל. או דולר.

 

מערכת שעות

נכון שלכולנו יש יומן אלקטרוני מובנה בסלולרי, אבל הנה פתרון מצוין בשם Paladin שמשלב את כל מה שסטודנטים צריכים לרבות תזכורות מוגדרות מראש לכל שיעור, לוח מבחנים למעקב אחרי מבחנים וציונים, לוח עבודות ושיעורי בית לכל מקצוע, הצגת השיעורים הבאים וכמובן גיבוי ושחזור. יש גם אפשרות להשתקת צלצול אוטומטית בזמן השיעור.

 

 

הוויקיפניון

למרות שהיא לא נחשבת כמקור אקדמי מהימן (ולו בשל העובדה שכל גולש יכול להיכנס ולשנות את הערכים בה), ויקיפדיה עדיין מומלצת בתור מסגרת כללית לחומר הלימודים שמקצרת תהליכים פעמים רבות. בשונה מהאפליקציה הרשמית של ויקיפדיה, אפליקציית ויקיפניון מאפשרת גם לחפש בהיסטוריית החיפושים שלכם, פלייבק קולי של הגדרות ומונחים מסוימים ושמירת חלקים מסוימים באייפד. 

 

  • להורדה: iOS

 

 

שעון מעורר

מעטים הם אלה שלא קשה להם לקום בבוקר. קבלו אפליקציה קטנה וחכמה שתסייע לכם בעניין:

Can't Wake Up! Alarm Clock. מדובר באפליקציית שעון מעורר שכוללת שלל הגדרות כמו שליטה בעוצמת הצלצול, בחירת מספר שעונים, מוזיקה נודניקית, וגם מבחני עירנות מעוררים במיוחד.

 

 

מורפיקס

מדי פעם כולנו צריכים תרגום מהיר של מילה או של ביטוי מסוים. ישנן אפליקציות רבות של מילונים אך מלינגו הישראלית שיחררה לעולם המכשירים הניידים את אפליקציית מורפיקס היעילה והחינמית.

 

היא מתאימה לרוב המכשירים בשוק, משמשת כמילון עברי-אנגלי ואנגלי-עברי וגם מספקת כמה משחקים לא רעים. היתרון המשמעותי שלה: היא נותנת גם מילים שקרובות מבחינת המשמעות והשורש.

 

 

כרטיסיות מילים

כל מי שלומד שפה זרה, בין אם מדובר באנגלית, צרפתית, ערבית או כל שפה אחרת, נאלץ להתמודד עם אוצר מילים חדש שפעמים רבות קשה להשתלט עליו. ישנן אפליקציות רבות שיחסכו לכם את השימוש בכרטיסיות המוכרות מנייר, כשאחת הטובות מביניהן היא ianki.

 

מדובר באפליקציה חינמית למכשירים ניידים (ובתשלום להורדה למחשב אישי) כשאתם בוחרים אילו מילים להכניס וכותבים את תרגומן. במהלך התרגול האפליקציה מזהה באילו מילים אתם מתקשים ותבחן אתכם עליהן לעתים קרובות יותר. השכיחות של המילים שכן תזכרו תלך ותרד עם הזמן.

 

 

שיעורי בית

עבור הסטודנטים שסדר הוא לא הצד החזק שלהם ישנן מספר אפליקציות שיסייעו בארגון מטלות שיעורי הבית. אחת המוצלחות היא Myhomework שעוזרת במעקב אחר שיעורי הבית שיש לעשות ובעיקר על לוח הזמנים שלהם. היישום עצמו כולל מספר מסכים לרבות תפריט ראשי, רשימת שיעורי הבית, רשימת הבחינות, לו"ז יומי ושבועי.

 

 

מחשבון מדעי

בכל מכשיר נייד ישנו מחשבון שבאמצעותו ניתן לבצע פעולות פשוטות כמו חיבור, חיסור, חילוק והכפלה. אך תלמידי הנדסה, כלכלה, מדעים מדוייקים ועוד - צריכים הרבה יותר מזה. עבורם יש את המחשבון המדעי "מאמוסו" שמאפשר חישוב פונקציות, שורשים, פונקציות לוגריתמיות, זיכרון ערך יחיד, תמורה ועוד.

 

 

רשמקול

לא תמיד אנחנו מספיקים לסכם את דברי המרצה והרבה פעמים פשוט קל יותר להקליט את השיעור על מנת להקשיב לו ולסכם בבית. מכשיר ההקלטה של האייפון וגם של רוב מכשירי האנדרואיד עדיין לא מספקים הקלטה באיכות גבוהה ולכן מומלץ לבדוק את Turtlerun: רשמקול באיכות גבוהה להקלטת ההרצאה או סתם להקליט לעצמם תזכורת קולית. היתרון: ניתן לשלוח את הקובץ המוקלט דרך חשבון הג'ימייל או לסנכרן עם הדרופבוקס שלכם.

 

 

הטבלה המחזורית

והנה אפליקציה שוולט מ"שובר שורות" בוודאי מכיר היטב: היא נותנת מבט כולל ומידע על הטבלה המחזורית לרבות מסה אטומית, אלקטרונים, טמפרטורות התכה ורתיחה ושנת גילוי. תהיה יעילה במיוחד לתלמידי כימיה וביולוגיה או סתם למי שחובב מדעים.

 

 

מצב נפשי

הכרטיסיות (Flashcards) המוכרות, בעזרתן אנו בוחנים את עצמנו כאשר מצד אחד השאלה ומן הצד השני התשובה (או מושג ומשמעותו) זכו לגרסה דיגיטלית מעניינת באפליקציה העונה לשם Mental Case. היא מאפשרת ליצור פתקים שמתארים את מצבך הנפשי עם שפע של צלילים ואף שריקות.

 

הכרטיסיות הדיגטליות כוללות תוכן כתוב, תמונות וגם קול. כך תוכלו לחלוק עם סטודנטים אחרים או סתם חברים מה שעובר עליכם בזמן השיעור בלי "לשרוף" את הסוללה על אנגרי בירדס או קנדי קראש. האפליקציה ניתנת להורדה בחינם לבעלי אייפון ואף דורגה כאחת משבע האפליקציות המומלצות. שווה לנסות.

 

  • להורדה: iOS 

 

  • מכירים עוד אפליקציות שוות שיתאימו לסטודנטים? שתפו אותנו בטוקבקים!

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים