שוברים את הצום: עוגת גזר של שמו
מיקי שמו מציע לכם להתפנק מייד אחרי הצום עם עוגת גזר עסיסית עם אגוזי מלך, שאפשר להכין גם 3 ימים מראש. מתכון מנצח וקל של העוגה הכתומה שכולם אוהבים
עוגת גזר ואגוזי מלך
מתכון של מיקי שמו.
עוד בערוץ האוכל:
- ברומא אכול כרומאי: סיור המסעדות הסודי של רפי
- במחבת ובקלות: המדריך לקליית קפה בבית
- אבו-דיאט: אבולעפיה בגרסת הלייט
המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
240 מ”ל (1 כוס) שמן קנולה
60 מ”ל (1/4 כוס) מים פושרים
2 ביצים גדולות (מס’ 1)
210 גרם (1.5 כוסות) קמח מלא
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר חום בהיר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/4 כפית ג’ינג’ר טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
3 גזרים (כ-400 גרם) מגוררים דק
1 כוס אגוזי מלך שבורים גס
אופן ההכנה:
טורפים שמן, מים וביצים בקערה ובקערה נפרדת, מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ותבלינים. מאחדים את שתי התערובות ומוסיפים גזר ואגוזים. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים לתבנית משומנת.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך כ-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. שומרים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 5 ימים.
גיוונים:
- מחליפים את האגוזים ב-1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות.
- מחליפים את הקמח המלא בקמח רגיל ללא 1/4 כוס מים.
- המתכון הוא חלק מתוך סדרת 36 מתכוני אפייה של עוגות, חלות ושאר מאפים בהשתתפות מיטב הקונדיטורים ששיתפרסמו באתר מדי יום חמישי. רוצים עוד מתכונים? הקליקו כאן.