שתף קטע נבחר

העובדת נפצעה והפכה נכה - המעסיק יפצה

ביהמ"ש קבע שמפעל שהעסיק פועלת אריזה, התרשל בשמירה על בטחונה - ופסק לעובדת שנפצעה מנפילת ארגז 186 אלף שקל

פועלת במפעל אריזת מזון, נפצעה מנפילת משטח עץ במהלך עבודתה. כתוצאה מהפגיעה נותרה נכה, והיא תבעה את המעסיק בדרישה לפיצויים. בית המשפט הסכים עמה.

 

התובעת, ילידת 1949, נפגעה במהלך עבודתה כאורזת במפעל. היא שלפה אריזות קרטון שהיו מאוחסנות על גבי משטח עץ, ואז נפל עליה משטח אחר שהיה עמוס בציוד, פגע בה והפיל אותה לרצפה. התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, ונקבעה לה נכות קבועה בשיעור של 30%.

 

 

בתביעה שהגישה לבית משפט השלום בירושלים נגד המפעל וחברת הביטוח שלו, דרשה פיצוי בגין הנזקים הגופניים שנגרמו לה. היא טענה שהמפעל התרשל כלפיה בכך שלא שמר על רמת בטיחות סבירה בהצבת המשטחים.

 

במפעל וחברת הביטוח הגיבו כי לא הוכחה אחריותן לאירוע, שכן לא הוכח שנפל פגם בשיטת העבודה הנהוגה במפעל. עוד טענו כי התובעת אחראית לנזקיה ברשלנותה.

 

לעניין הנזק, העובדת הגישה חוות דעת אורטופדית, לפיה נותרו לה בעקבות האירוע 30% נכות. הנתבעות הגישו חוות דעת נגדית לפיה שיעור הנכות הנכון הוא 5% בלבד. בשל הפער הגדול בין חוות הדעת, מונתה מומחית מטעם בית המשפט - שקבעה לתובעת 10% נכות לצמיתות.

 

להבטיח סביבת עבודה בטוחה

ביהמ"ש דן בשאלת האחריות לאירוע, והשופטת יעל ייטב קבעה כי "ההלכה הפסוקה הכירה בחובת זהירות מוגברת של מעביד כלפי עובדיו, המחייבת את המעביד, בין היתר, להבטיח לעובד סביבת עבודה בטוחה".

 

 

השופטת קיבלה את גרסת התובעת לאירוע, וקבעה שהנתבעות לא עמדו בחובה המוטלת עליהן לספק לפועלת סביבת עבודה בטוחה. נפילת משטח קרטונים אינה בגדר סיכון סביר שיש להשלים עמו, קבעה בפסק הדין.

 

עוד פסקה כי על המעביד מוטלת חובה להבטיח שמשטחים - עליהם מונחים ארגזי קרטון - יעמדו בצורה יציבה ובטוחה, ולא יפלו על אדם העובר לצידם או על עובד השולף אריזות קרטון מהערימה.

 

השופטת המשיכה וקבעה כי משהוכח שהמפעל הפר את חובות הזהירות, וקיים קשר סיבתי בין התרשלותו לבין הנזקים שנגרמו לעובדת - הנתבעות חייבות בתשלום פיצוי. טענותיהן לאשם תורם מצד העובדת נדחו על הסף.

 

בשאלת הנזק עצמו, השופטת אימצה את חוות הדעת של המומחית מטעם ביהמ"ש. וכך לסיום, השופטת קיבלה את התביעה וקבעה שהמפעל פעל ברשלנות. יחד עם חברת הביטוח הוא יפצה את התובעת בגין כאב וסבל, הפסד הכנסות וגריעה מכושר השתכרות, עזרה וסיעוד, הוצאות רפואיות ונסיעות והוצאות לעבר ולעתיד. בסך הכל העובדת תקבל כ-186 אלף שקל (לפני ניכויי הכספים שקיבלה מביטוח לאומי), ובנוסף גם שכר טרחת עו"ד. 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נפגעה בעבודה, ותזכה לפיצוי (אילוסטרציה)
צילום: shutterstock
מומלצים