שתף קטע נבחר

משמרות המהפכה נגד שיחת רוחאני-אובמה

פתיחות למערב? לא כל כך מהר. מפקד יחידת העילית בצבא איראן ג'עפרי אמר ש"התנהגות הנשיא הייתה נחושה והולמת במהלך הביקור באו"ם, אבל כמו שסירב לפגוש את אובמה, הוא היה צריך גם לסרב לשוחח איתו בטלפון"

נשיא איראן חסן רוחאני מפגין בתקופה האחרונה פתיחות רבה כלפי המערב, אך בצבא הרפובליקה האיסלאמית לא מתלהבים מכך בלשון המעטה: מפקד משמרות המהפכה האיראניים, מוחמד עלי ג'עפרי, מתח ביקורת על שיחת הטלפון שקיים נשיא ארצו בסוף השבוע עם עמיתו האמריקני ברק אובמה. דבריו של ג'עפרי צוטטו היום (יום ב') בסוכנות הידיעות האיראנית "Tasnim".

 

איראן: רוחאני הדיח את 'הדיקן הרודן' מטהרן

 

עוד חדשות בעולם :

ארה"ב: אוטיסט עבר ניתוח כדי שיפסיק לצעוק

חתונה בעזה: החתן בן 15, הכלה בת 14

לחופש נולדו: שלושת האמריקנים באיראן

 

על פי הדיווח, ג'עפרי אמר כי "התנהגותו של הנשיא הייתה נחושה והולמת במהלך הביקור, אבל כמו שהוא סירב לפגוש את אובמה, הוא היה צריך גם לסרב לשוחח איתו בטלפון ולהמתין לצעדים ממשיים מצד הממשל האמריקני". 

 

לארגון יש השפעה מעבר לתחום הצבאי. משמרות המהפכה האיראניים (צילום: EPA) (צילום: EPA)
לארגון יש השפעה מעבר לתחום הצבאי. משמרות המהפכה האיראניים(צילום: EPA)

 

מפקד משמרות המהפכה אמר שארה"ב צריכה להגיב ל"רצון הטוב" שמפגינה איראן באחרונה. לדבריו, וושינגטון "חייבת להסיר את כל הסנקציות נגד האומה האיראנית, לשחרר את הנכסים האיראניים המוקפאים בארה"ב, להפסיק את העוינות נגד איראן ולקבל את תוכניתה הגרעינית".

 

משמרות המהפכה הוא ארגון צבאי שהוקם לאחר המהפכה האיסלאמית ב-1979 באיראן והוא נאמן ישירות למנהיג העליון, האייתוללה עלי חמינאי.

הוא מונה כ-200 אלף חיילים בזרועות הים, האוויר והיבשה ותפקידו העיקרי להגן על המשטר האיסלאמי במדינה ועל ערכי המהפכה.

  

לארגון יש השפעה רבה גם מעבר לתחום הצבאי, כמו בפוליטיקה ובכלכלה. רבים ממנהיגי המדינה שירתו בעבר כקצינים במשמרות המהפכה, בהם הנשיא הקודם מחמוד אחמדינג'אד וראש צוות המשא ומתן של איראן בנושא הגרעין, עלי לריג'אני, שאף עמד בראש הארגון בשנות השמונים.

 

האיראנים רואים לראות צעדים ממשיים. אובמה בעת שיחת הטלפון עם רוחאני (צילום: MCT) (צילום: MCT)
האיראנים רואים לראות צעדים ממשיים. אובמה בעת שיחת הטלפון עם רוחאני(צילום: MCT)

 

מוקדם יותר היום דיווחה סוכנות הידיעות האיראנית "איסנ"א" כי רוחאני הורה לרשויות התעופה לבחון את האפשרות לחדש את הטיסות הישירות בין איראן לבין ארצות הברית לאחר הפסקה של יותר משלושה עשורים. יותר ממיליון איראנים-אמריקנים חיים במדינת קליפורניה ובמדינות נוספות בארה"ב והטיסות הישירות בין שתי המדינות בוטלו מאז המהפכה האיסלאמית ב-1979.

 

בקשתו של רוחאני לבחון את נושא הטיסות הישירות לארה"ב משקפת את הקו הפייסני החדש שאותו נוקטת הרפובליקה האיסלאמית מאז עליית רוחאני לשלטון בחודש אוגוסט, הופעתו השבוע בעצרת הכללית של האו"ם ושיחת הטלפון ההיסטורית שערך עם נשיא ארה"ב.

השיחה ארכה 15 דקות ובמהלכה שוחחו השניים על תוכנית הגרעין, על הסיכוי להתקרבות בין שתי המדינות ועל האזרחים האמריקנים שכלואים באיראן.

  

המטרה המיידית של איראן היא לחדש את שיחות המשא ומתן על תוכניתה הגרעינית ולהסיר מעליה את הסנקציות הבינלאומיות הכבדות שהוטלו עליה ושיתקו את כלכלתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים