שתף קטע נבחר
 

קמפיין היורדים ירד מהפסים

מספר היורדים הולך פוחת ומדד האושר העולמי מאיר לישראל פנים. את הסיבות לקמפיין "היורדים החדשים" לא תמצאו בנתונים. זו הפוליטיקה

כתבות על "היורדים החדשים" מבקשות להוכיח לנו למה הגיהינום עלי אדמות החליט להתמקם דווקא בישראל ועד כמה מי שאורז את פקלאותיו ונס מכאן כל עוד נפשו בו עושה את המעשה המתבקש. לא קבוצה מסוימת חשה כך, אלא "דור שלם". רבים חוזרים באחרונה ללהג על המדינה המתעללת באזרחיה, על החינוך המידרדר, על מערכת הבריאות הקורסת, על חוסר התקווה לצעירים, על האקדמיה המתייבשת, על יוקר המחיה, ועל מחירי הנדל"ן המאמירים.

 

יש כוונת מכוון ברורה למדי מאחורי הקמפיין הזה - לצבוע את ישראל בשחור משחור. זאת בעיקרה מלאכת רמייה מחושבת ומתוזמרת של גורמים פוליטיים, אידיאולוגיים ותקשורתיים מסוימים, שהבינו שכשהקלפי ממאנת שוב ושוב להסביר את פניה אליהם, אל השקפותיהם ואל שלוחיהם - גם כזבים ופרכות בוטים הם כלי שכנוע ראויים.

 

כדי להציג את הירידה מישראל כבעיה אקוטית ההולכת ומחריפה עם רמז עבה לעבר האשמים בספסלי הממשלה הנוכחית, בעוד הנתונים היבשים מצביעים על צמצום ניכר בתופעה - צריך להיות חסר בינה לחלוטין או בעל כוונת זדון ברורה. אפילו בשנת המחאה החברתית, 2011, יצאו מישראל ולא שבו אליה עד סוף 2012 רק 16.2 אלף ישראלים, כשבמקביל שבו לארץ 9,500 ישראלים. זהו נתון מהנמוכים ביותר ב-30 השנים האחרונות ונמוך בהרבה מהממוצע במדינות ה-OECD. גם בהשוואה קצרת טווח, שיעור הירידה פוחת. בשנים האחרונות פחת מספר היורדים ל-2.1 אזרחים לאלף לעומת 3.2 ב-2006.

 

ובכלל, ממצאים עובדתיים וסטטיסטיים הם לרוב מטלה כבדה ומפריעה לרבים שמעדיפים כמובן להתעלם מסרח עודף זה שעה שהם מפיצים את מרכולתם האידיאולוגית. כך, למשל, אותה מערכת בריאות קורסת, לדידם, הוכתרה בדירוג בלומברג כרביעית בעולם ביעילותה, ובדו"ח ה-OECD צוינה המערכת הישראלית כאחת הטובות מבין מדינות הארגון. ובאותה מדינה ש"החיים בה הם משימה בלתי אפשרית" תוחלת החיים היא מהגבוהות בעולם, שיעור המתאבדים בה הוא מהנמוכים בעולם, היא מצויה במקום השלישי בעולם במספר המאמרים המדעיים ביחס לגודל אוכלוסייתה, מספר העוסקים בה במחקר באקדמיה ביחס לגודל אוכלוסייתה הוא השני בגודלו בעולם, חלקה בתפוקת המדע העולמית גדול כמעט פי עשרה מחלקה היחסי באוכלוסיית העולם, היא במקום השלישי בעולם בהשקעה במחקר באוניברסיטאות ביחס לתמ"ג, והיא במקום הראשון בעולם בהוצאה לאומית למחקר ופיתוח אזרחי מכלל התמ"ג.

 

וזאת אותה מדינה נוראה, שבמדד האושר האחרון היא דורגה במקום ה-11 בעולם ושבסקר של גיאוקרטוגרפיה מהשנה שעברה, 70% מאזרחיה הגדירו את מצבם כטוב, וכמעט 90% מהם, לפי סקר אחר מאותה תקופה, לא היו מוכנים לחיות בכל מקום אחר עלי אדמות. כן, זאת אותה מדינה בעלת הכלכלה הכושלת, שבשקלול מדדי חידוש, ופיתוח כלכלי וטכנולוגי מיקם אותה כתב העת האמריקני הנחשב "אטלנטיק" במקום הרביעי בעולם, שבמדד הפיתוח האנושי העולמי (HDI) היא ממוקמת במקום ה-16, שהצמיחה בה בשנים האחרונות הייתה הגבוהה מבין מדינות המערב, ושאחוז האבטלה בה הוא מהנמוכים מבין מדינות אלה.

 

גם אם מצב ישראל טעון שיפורים ותיקונים בלא מעט מישורים, בהתחשב בשלל אילוציה, הביטחוניים, הדמוגרפיים והאחרים, מאזנה כלל לא רע. אלא אם שואלים עיתונאים מסוימים - ששבים ומוכיחים כי לשקר יש לעתים קרובות רגליים, והרבה, ואפילו לקוחות נאמנים וחוזרים. הם אינם פונים לארכיונים עבשים ולעובדות יבשושיות שיקלקלו להם את תמונת "הדור השלם שמרגיש שהחיים בישראל הם משימה בלתי אפשרית".

 

גולשים מוזמנים להציע טורים במייל הבא: opinions@y-i.co.il

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגית פלץ
שאול רוזנפלד
צילום: חגית פלץ
מומלצים