שתף קטע נבחר
 

השרים קוראים ביוטיוב להעלות שכר לנשים

לימור לבנת, גדעון סער, עמיר פרץ, ציפי לבני, גלעד ארדן, שלי יחימוביץ, חיים כץ, מירב מיכאלי ועוד רשימה ארוכה של שרים וחברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית - התגייסו לסרטון של פרויקט "שוות ערך", הקורא למגר את פערי השכר בין נשים לגברים. צפו

נתוני הלמ"ס שפורסמו אתמול (ג') מצביעים על כך ששכר הגברים עדיין גבוה משמעותית משכר הנשים . בניסיון לצמצם את התופעה, שרים וחברי כנסת מכל קצוות הקשת הפוליטית התגייסו להשתתף בסרטון בו הם מקריאים את לשון החוק.

 

 

את הסרטון יזם פרויקט "שוות ערך" בסיוע שרת התרבות והספורט ויו"ר ועדת השרים לקידום מעמד האישה, לימור לבנת. מדובר בפרויקט תלת שנתי במימון האיחוד האירופי, שנועד להעלות את המודעות לפערי השכר בין נשים לגברים בישראל וששותפים בו הגופים שתי"ל, שדולת הנשים נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה ומרכז אדווה.  

 

עוד על אפליית נשים בשוק העבודה:

 

בין המשתתפים בסרטון כלולים שרת המשפטים, ציפי לבני, שר הפנים, גדעון סער, השר להגנת הסביבה, עמיר פרץ, שר התקשות והגנת העורף, גלעד ארדן, יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ, וכן הח"כים יצחק הרצוג ומירב מיכאלי (עבודה), אורלי לוי אבקסיס וחיים כץ (הליכוד ביתנו), אורית סטרוק (הבית היהודי), דב חנין (חד"ש) וזהבה גלאון (מרצ).

 

"על אף שחשיבותו של החוק אינה מוטלת בספק, חלק גדול מהציבור כלל אינו מכיר בקיומו", מסרה לבנת. "בטוחני, כי פרויקט "שוות ערך" יסייע להעלות את הנושא לסדר היום הציבורי, יאפשר הכרה בו ואת אכיפתו ויחשוף נשים רבות לזכויות המגיעות להן על פי חוק. אמשיך לקדם חקיקת שוויון ויישומה כראוי ומניעתה של אפליה מכל סוג שהיא, לרבות מגדרית".

 

גם במשרדי הממשלה יש פערי שכר

עם זאת, גם בקרב עובדי המגזר הציבורי במשרדים עליהם מופקדים השרים המופיעים בסרטון, יש פערי שכר בולטים כידוע.  "המטרה היתה להשיג הצהרה מהמחוקקים בדבר חשיבות הנושא ולהעלות את המודעות של הציבור והמעסיקים", מחדדת אינה דוד סנטלוביץ', נציבת שוויון הזדמנויות בירושלים ומרכזת הפרויקט. 

 

"יש פערי שכר של 34% שאינם מצטמצמים, על אף החקיקה המתקדמת", היא מוסיפה. "המקור לכל הפערים במשק, הוא שהנשים נושאות בשני תפקידים - השתתפות בשוק העובדה לצד המשך האחריות לטיפול במשפחה וזה נזקף הרבה פעמים לרעתן - הן מתקשות להתקדם ומוכנות לעתים לקבל שכר פחות, אף שבג"ץ קבע שזה לא חוקי וכי החובה לשלם שכר שווה מוטלת על המעסיק".

 

"עוולה היסטורית"

עו"ד ציונה קניג-יאיר, נציבת שוויון הזדמנויות בעבודה במשרד הכלכלה, מסרה כי "לא ניתן עוד להתחמק ולנמק את הפערים בחלוקת האחריות ההורית בין אבות לאימהות. נשים בחברה מתקדמת בשנת 2013 אמורות להיות מסוגלות להשתלב בכל תפקיד, אך במציאות של אפליית שכר ונורמות ניהול והתנהלות לקויות שאינן מקובלות כיום במדינות המפותחות, קשה לראות כיצד יכולות הן לתפוס את מקומן הראוי בשוק העבודה הישראלי". 

 
"המשימה שניצבת בפנינו, כחברה וכממשלה, היא לעודד חלוקת אחריות בין שני ההורים ולפעול במלוא המרץ על מנת למגר את תופעת האפליה התעסוקתית כנגד נשים בשוק העבודה הישראלי", הוסיפה. "למרבה הצער, למרות הצלחתן המוכחת של נשים להשתוות ביכולות ואף להתעלות על עמיתיהן הגברים, מעסיקים רבים מדי נוקטים ב'שיטת מצליח', מפרים את החוק והפסיקה וממשיכים להפלות נשים בקבלה לעבודה וברמות השכר המשולם להן.

 

"ממשלת ישראל חייבת להתוות מדיניות הכוללת בחינת עומק לבירור הפער בשכר ותיקון העוולה ההיסטורית. לצד זאת, ראוי שכל מעסיק ומעסיקה, יקיימו תהליך דומה בחלקת האלוהים הקטנה שלהם ויפעלו למגר אחת ולתמיד את פערי השכר בין גברים לנשים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
פערים של 34% בשכר
צילום: shutterstock
מומלצים