גרמן: אדאג לפעול לסבסוד לחם מחיטה מלאה
שרת הבריאות נפגשה היום, יום הסוכרת הבינלאומי עם נציגי האגודה הישראלית לסוכרת ואמרה, כי המחיר הגבוה של הלחם המלא, הופך אותו לבלתי נגיש לשכבות רבות באוכלוסיה. "המאפיות מעלות את מחירי הלחם המלא כדי לכסות על העלויות של הלחם הלבן והלחם האחיד שמפוקחים", אמרה גרמן
האם הלחם המלא יעלה פחות? שרת הבריאות יעל גרמן ביקשה מהדרגים המקצועיים במשרדה לבחון כיצד ניתן להנגיש יותר את הלחם המלא והבריא יותר לציבור, לעומת הלחם הרגיל.
חלק מהדרכים שנבחנות הן החלת פיקוח על מחירי הלחם המלא או שינוי הפיקוח על מחירי הלחם הרגיל, כך שפער המחירים לא יהיה כל כך גדול. היוזמה תשתלב במסגרת התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, אֶפְשָׁרִיבָּרִיא, שמוביל משרד הבריאות ומשרדי החינוך, התרבות והספורט.
לחמים בריאים
שיפון או שאור? כל בעיית בריאות - והלחם שיועיל
בדיקה: עד כמה בריא לחם הבריאות שאתם קונים? לא מה שחשבתם: לחם מקמח מלא בריא יותר מלבן?
"להוזיל הלחם הבריא - כדי להילחם בסוכרת"
בפגישה שהתקיימה היום בין גרמן לבין נציגי האגודה הישראלית לסוכרת והאגודה לסוכרת נעורים לרגל יום הסוכרת הבינלאומי, הסבירה השרה שהיא החליטה להוביל את המהלך, בין היתר, על מנת להילחם בהתפשטות מחלת הסוכרת.
"המחלה מעסיקה אותי ואני מודעת למשמעות, להיקפים ולהשלכותיה על מערכת הבריאות והמדינה. פיקוח על מחירי הלחם המלא הוא אחד הפתרונות שהתחלתי להוביל בימים אלה", אומרת השרה.
מחירי לחם רגיל שנמצא בפיקוח נעים בין 5.11 שקל ללחם אחיד במשקל 750 גרם עד ל-7.67 שקל ללחם כהה פרוס וארוז במשקל זהה. זאת בעוד שלחם מלא הוא יקר בהרבה ומחירו אף יותר מכפול מהלחם שבפיקוח.
"המאפיות מעלות את מחירי הלחם המלא כדי לכסות על העלויות של הלחם הלבן והלחם האחיד שמפוקחים. אם יש אוכלוסיות שקשה להן לגמור את החודש אז ברור במה הן יבחרו ומה הן יאכלו. אנחנו עובדים כעת כדי להראות את הנזק של הלחם הלבן ואת העלות לעומת התועלת של תמיכה בלחם המלא ויוצאים לדרך כדי לעשות את השינוי", אמרה גרמן.
"נסבסד את הלחם המלא באופן זמני"
היתרונות הבריאותיים של לחם מלא הם ירידה בסיכון לחלות ואף למות מטרשת עורקים, סרטן המעי הגס, לחץ דם השמנה, סוכרת, מחלות זיהומיות ומחלות בדרכי הנשימה.
משרד הבריאות מנסה כבר כשנה לעודד את הציבור לצרוך לחם מלא והוא אף אפשר ליצרנים להוסיף כיתוב על אריזות הלחם המלא על כך שהוא מומלץ על ידי המשרד, כל עוד הלחם המלא עומד בתנאים מסוימים.
לאחר שתסתיים עבודת המטה בעניין במשרד הבריאות, תתבצע פנייה למשרדי האוצר והכלכלה במטרה להראות את היתרונות שבלחם המלא. משרד הכלכלה אחראי על הפיקוח על הלחם ומשרד האוצר אחראי על סבסודו, במידה שיוחלט שהדבר נחוץ. "להערכתי, מכיוון שהשינוי בהעדפה בין הלחם הלבן ללחם המלא ייקח זמן, יהיה צורך לסבסד את הלחם המלא באופן זמני", אמרה גרמן.