הבורסה ננעלה בעליות; ת"א 25 הוסיף 0.9%
המדדים המובילים ננעלו בעליות שערים נאות, למרות פרסום הנתון לפי הכלכלה בישראל צמחה ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 2.2% בלבד. איילון: "תמרור אזהרה למשק הישראלי". מניית אפריקה קפצה ב-7.1% וכיל עלתה ב-3.5% במחזור הגבוה בבורסה
המסחר בבורסה של תל-אביב ננעל היום (א') בעליות שערים על רקע המגמה החיובית שנרשמה בבורסות המובילות בעולם בשישי ובצל שיא עונת הדו"חות הכספיים של החברות הישראליות לרבעון השלישי של השנה. מחזור המסחר הסתכם ב-626 מיליון שקל. מדד ת"א 25 רחוק רק ב-1% משיא כל הזמנים.
מדדי מניות
מדד תל-אביב 25 עלה ב-0.86% ל-1,327.19 נקודות. מדד תל-אביב 100 עלה ב-0.84% ל-1,202.76 נקודות. מדד בלוטק 50 עלה ב-0.5% ל-329.43 נקודות. מדד נדל"ן עלה ב-0.72% ל-382.47 נקודות.
ברקע המסחר
התוצר של המשק הישראלי, שהוא סך המוצרים והשירותים שאנחנו מייצרים, גדל ברבעון השלישי בשיעור שנתי של 2.2% בלבד. זאת לעומת קצב גידול גדול הרבה יותר של 4.6% שנרשם ברבעון הקודם ושל 2.6% שנרשם ברבעון הראשון של השנה. התוצר של הסקטור העסקי גדל ברבעון השלישי של השנה אף בשיעור שנתי נמוך יותר של 2.1%, לאחר עלייה של 5.7% ברבעון הקודם.
"יומיים בלבד חלפו ממועד פרסום מדד המחירים לצרכן המפתיע לחודש אוקטובר וכבר היום מתברר למי שסבר אחרת כי המשק נמצא במסלול האטה וכי מוקדם לחגוג מחזור צמיחה כלכלי מואץ", אמר יניב פגוט, אסטרטג ראשי באיילון. "קצב הצמיחה הרבעוני של המשק מלמד על קיפאון בצמיחת התוצר לנפש ומדובר בתמרור אזהרה. צמיחת הצריכה הפרטית במשק אמנם ממשיכה להפתיע לחיוב על אף העננות הכלכלית, אולם זו צפויה להאט ברבעונים הקרובים על רקע גזירות האוצר", אמר פגוט.
קרנות הנאמנות בנטרול הקרנות הכספיות רשמו גיוסים של כ-1.2 מיליארד שקל בשבוע שעבר, מנגד, נרשמו פדיונות של כ-200 מיליון שקל בקרנות הכספיות. כך עולה מתוך אומדנים והערכות שבוצעו על ידי כלכלני מיטב דש. הקרנות המנייתיות גייסו מתחילת השנה כ-4.4 מיליארד שקל וכתוצאה מכך נשבר בשבוע שעבר שיא הגיוסים השנתי שעמד על 4.2 מיליארד שקל והחזיק מעמד משנת 2003. זאת לאחר שבשבוע שעבר נרשמו גיוסים של כ-190 מיליון שקל נוספים - 66% מתוכם נותבו לקרנות מניות בישראל וגמישות.
מדד חודש אוקטובר שפרסמה הלמ"ס עלה ב-0.3%. עלייה זו גבוהה מההערכות המוקדמות בשוק ההון, שצפו הפעם מדד אפסי. כתוצאה מעליית המדד בחודש שעבר מסתכמת כעת האינפלציה בפועל, המחושבת 12 חודשים לאחור (מדד אוקטובר 2013 לעומת מדד אוקטובר 2012) ב-1.8%, והיא נמוכה עדיין ממרכז תחום יעד האינפלציה השנתי שקבעה הממשלה (3%-1%).
מחלקת המאקרו בפסגות התייחסו לפרסום מדד אוקטובר וכן תחזית לקראת פרסום המדדים הבאים וכתבו: "מדד חודש נובמבר צפוי לרדת ב-0.4%. מחיר הדלק ירד ב-1.3% נוספים על רקע ירידת מחיר הנפט בעולם וירידה בשער הדולר הקובע. כמו כן, סעיף הדיור צפוי לרדת ב-0.4% וזאת בשל סיבות עונתיות".
בשישי בוול סטריט, דאו ג'ונס טיפס ב-0.5% וסגר את השבוע בעלייה של 1.3%, 500 S&P התחזק ב-0.4% וסגר את השבוע בעלייה של 1.6%. מדד נאסד"ק הוסיף 0.3% לערכו - ובסיכום שבועי עלה ב-1.7%. עבור הדאו וה-S&P היה זה השבוע השישי ברציפות שאותו הם סוגרים בטריטוריה ירוקה.
ברקע למסחר בוול סטריט, עמדו דבריה של ג'נט ילן, שתיכנס לנעליו של יו"ר הפד בן ברננקי בינואר, בזכות תוכנית הרכישות של הבנק המרכזי, וכינתה אותה "הדרך הטובה ביותר להוביל את הכלכלה חזרה למצב נורמלי". בהצהרתה אמרה ילן כי כלכלת ארה"ב והמערכת הפיננסית עברו כברת דרך ארוכה מאז הימים האפלים של המשבר הכלכלי", אולם עדיין קיימת עבודה רבה לפנינו.
שוק האג"ח
בזק השלימה גיוס של 500 מיליון שקל באמצעות הנפקה פרטית של אג"ח לגופים מוסדיים. החברה הודיעה כי גיוס החוב התבצע באמצעות הרחבה של סדרת אג"ח ארוכת טווח של החברה (סדרה 6). סדרת אג"ח זאת שנרשמה למסחר באמצע 2011 תיפרע בחמישה תשלומים שווים בשנים 2018-2022. שיעור הריבית השנתית המרבית המשולמת למחזיקי איגרות החוב הוא 3.7%.
קבוצת חג'ג' מכרה כ-7% מהחברה לציבור במחיר של 25.2 מיליון שקל. מחיר המניה שנסגר היה מעל מחיר המינימום שנקבע במכרז, וחג'ג' אפשרה מכירה של מניות נוספות מעל המתוכנן, בעקבות הביקושים. גיוס ההון נעשה על פי שווי חברה של 300 מיליון שקל לפני הכסף, ומטרתו היא מימון הפעילות השוטפת של החברה והגדלת החזקות הציבור בה ל-25%.
חברת קרדן אן.וי מכרה את מלוא אחזקותיה ב-GTC פולין תמורת 160 מיליון יורו. מדובר במכירת 27.75% מהחברה לקרן Lone Star Real Estate. תמורת הסכום שיתקבל ממכירת המניות ישמש בעיקר להחזק הלוואה לבנק דיסקונט והיתרה בעיקר לצורך פירעון האג"ח. בתוך כך איגרות החו של החברה קופצות במעל ל-10%. אג"ח א' בעלת מח"מ של שנה מזנקת ב-12.6% ונסחרת בתשואה של 52.31%. אג"ח ב' בעלת מח"מ של שנתיים קופצת ב-10.3% לתשואה של 31.9%.
מניות במרכז
מחזור המכירות של פוקס עלה ב-16.8% בתשעת החודשים של השנה והסתכם ב-745 מיליון שקל. העלייה במכירות נובעת מפעילות פוקס בישראל ובין היתר הגידול במספר חנויות אמריקן איגל בתשעת החודשים הראשונים של השנה. נכון לסוף ספטמבר מונה מותג ההלבשה האמריקאי אמריקן איגל 23 חנויות בישראל לעומת 14 חנויות בתקופה מקבילה אשתקד, אז החלה פעילותו של המותג בארץ.
דניה סיבוס מקבוצת אפריקה ישראל פרסמה את תוצאות הרבעון השלישי ותשעת החודשים הראשונים של שנת 2013 והציגה גידול של 18% בהכנסות החברה ברבעון לכ- 802 מיליון שקל בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה סיבוס: "החברה ממשיכה להתמקד בהשקעת מאמצים רבים להגדלת צבר ההזמנות ואנו שבעי רצון מכך, שגם בחו"ל האסטרטגיה להגדלת היקף העבודות ברומניה וארה"ב אף היא בסימן גידול".
א.דורי מדווחת היום כי היא ושותפתה, חברת תיאטראות ישראל, השלימו את העסקה עם ג'נרל אלקטריק לרכישת חלקה (15%) בחברת Ronson Europe NV ("רונסון"), חברת הבת הפולנית של החברה (32.1%). א.דורי ותיאטראות ישראל רכשו כל אחת מחצית מהאחזקה של ג'נרל אלקטריק תמורת 16 מיליון שקל, כך שעם השלמת העסקה מחזיקה א.דורי בכ-39.8% מהון המניות של רונסון. א. דורי תכיר ברווח כתוצאה מהעסקה של 22-27 מיליון שקל בדו"חות הרבעון הרביעי של השנה.
אפריקה דווחה על מהלך שערוך מהותי ביוחד באחד נכנסי החברה, שיקפיץ את הכנסותיה ואת הכנסות החברה הבת אפי פיתוח ברבעון השלישי במיליוני דולר. הרווח שיירשם בספרי אפי פיתוח ברבעון השלישי בעקבות השיערוך יסתכם בכ-81 מיליון דולר, ולאחר מס על כ-64.8 מיליון דולר. אפריקה ישראל תרשום בספריה ברבעון השלישי רווח של 42 מיליון דולר אחרי מס בעקבות השיערוך.
ביטוח ישיר, פרסמה את תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה והציגה הכנסות של 380 מיליון שקל, גידול של 6.7% לעומת הכנסות של 356 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה דיווחה החברה על רווחי שיא של 35.2 מיליון שקל, גידול של 10% לעומת רווח נקי של 31.9 מיליון שקל ברבעון המקביל.
מבין המניות הדואליות, איזיצ'יפ חזרה עם פער חיובי של 2.3%, פריגו עם פער חיובי של 1%, פרטנר חזרה עם פער חיובי של 0.8% וטבע חזרה עם פער שלישי של 0.1%.