שתף קטע נבחר

נחשד בפיגוע בת"א: המדינה איבדה לי פלאפון

ביום האחרון של עמוד ענן התפוצץ אוטובוס ליד הקריה. חשוד בהנחת המטען נעצר ושוחרר לאחר 9 ימים. את רוב חפציו הוא קיבל, אבל הסלולרי שלו נשלח בטעות לאדם בעל שם דומה ברשות הפלסטינית. זה נגמר בבית משפט

אחרי מבצע עמוד ענן עצרה המשטרה אדם שנחשד שהיה זה שהניח מטען חבלה באוטובוס שהתפוצץ ברחוב שאול המלך בתל אביב ביום האחרון של המבצע. החשוד נחקר ונערך גם חיפוש בדירתו בתל אביב, שבה נתפסו בין השאר דיסקים, ציוד מחשב ועוד. לאחר תשעה ימי מעצר שוחרר החשוד ולא הוגש נגדו כתב אישום.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לטענתו, כשהשתחרר מן המעצר במגרש הרוסים בירושלים הוא קיבל לידיו את חפציו, אך לא את המכשיר הנייד שלו. לדבריו, נאמר לו שהמכשיר יוחזר לו במשטרת תל אביב, אלא ששם שלחו אותו בחזרה למגרש הרוסים. על פי עדותו, במשך יומיים איש לא נענה לפניותיו.


הפיגוע בתל אביב, נובמבר 2012 (צילום: AP) (צילום: AP)
הפיגוע בתל אביב, נובמבר 2012(צילום: AP)

 

הוא הוסיף שעורך דין מטעמו אף פנה למשטרה בדרישה לקבל בחזרה את המכשיר אך לא זכה להתייחסות. בהמשך פנה לחברת פלאפון וביקש להפעיל את הביטוח ולקבל

מכשיר חלופי. המכשיר שקיבל, בתמורה ל-999 שקל, היה מקולקל, ולפיכך רכש מכשיר חדש תמורת 2,099 שקל.

 

בעקבות זאת הוא הגיש תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות בתל אביב, ובה דרש בין היתר את השבת המכשיר וכן פיצוי בסך 14,650 שקל. אלא שכאן חלה תפנית מפתיעה: לאחר הגשת כתב התביעה התקשר אל התובע פלסטיני המתגורר באזור רמאללה, והודיע לו שהמכשיר נמצא אצלו ושהוא מוזמן לבוא לקחת אותו. לטענת המתקשר, הוא ניסה לאתר אותו דרך רשימת אנשי הקשר במכשיר.

 

עוגמת נפש על ניתוק תקשורתי

בדיון שהתקיים בפני השופטת עינת רביד, אישרה המדינה את הנסיבות שבהן קיבל התובע את המכשיר בחזרה. לטענת המדינה, אחד החוקרים במתקן שב"כ חשב שהמכשיר שייך לאדם המתגורר ליד רמאללה ובעל שם דומה, ומסר אותו לעורך דין העובד במתקן,

שמכיר אדם שלישי במקום מגוריו.

 

למרות זאת, התובע לא משך את תביעתו: הוא דרש שיוחזרו לו הוצאותיו בגין רכישת המכשירים ובגין שירותי עורך דין. כן תבע פיצוי עבור עוגמת הנפש שנגרמה לו, ובכלל זה, חשיפת פרטיו האישיים בפני זרים אשר פרצו את הנייד שלו. המדינה טענה מנגד שהתביעה קנטרנית וביקשה לדחותה. לדבריה, מכשירו החדש של התובע נקנה לאחר שהישן כבר הושב לו.

 

השופטת רביד קיבלה את התביעה בחלקה. נקבע שאין ספק שהמדינה החזיקה את המכשיר שלא כדין במשך שלושה חודשים. גם האופן שבו הוחזר לתובע, במפתיע ובסמוך להגשת התביעה, מעוררת תמיהות.

 

השופטת קיבלה את טענת המדינה שהמכשיר החדש נרכש לאחר שהישן הושב, ולכן לא פסקה לתובע פיצוי בגין הרכישה. עוד ציינה שהתובע לא הציג חשבונית מעורך דין ולכן לא ישולמו לו הוצאות אלה. לבסוף נפסק שהמדינה תשלם לתובע 1,000 שקל בגין המכשיר הראשון שרכש, וכן 3,000 שקל כפיצוי בגין עוגמת נפש על הניתוק התקשורתי ועל העובדה שהסלולר שלו נפרץ בידי זרים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
הפיגוע בתל אביב ביום האחרון של עמוד ענן
צילום: EPA
מומלצים