ורשה: הושג הסכם אקלים - בלי "התחייבויות"
השיחות שנמשכו שבועיים בפולין הסתיימו בהסכמות שסוללות את הדרך לאמנת אקלים חדשה ב-2015. 195 המדינות הסכימו "לתרום" להפחחת פליטת גזי החממה ולהקים מנגנון לסיוע למדינות חלשות שניזוקות מהתחממות כדור הארץ
במקביל להסכם על צמצום הגרעין האיראני , הושג בסוף השבוע עוד הסכם בינלאומי - וגם הוא מעורר אכזבה בחלקים רבים של העולם: 195 המדינות שהשתתפו בשבועיים האחרונים בוועידת האקלים בורשה הגיעו אמש (שבת) להסכם שאמור לסלול את הדרך לאמנת אקלים חדשה ב-2015.
עוד כתבות בערוץ כלכלה ירוקה וקיימות :
חבל ארץ ראשון בישראל יהיה עצמאי אנרגטית
בעזרת השמש: הולנד נערכת לסוף עידן הגז
אפשר למחזר הכל, צריך רק היגיון כלכלי / טור
שימור גנים היסטוריים: מחזירים נוף שנעלם
סין והודו, שהתעקשו על כך שכמדינות מתפתחות אינן מחויבות לצמצום פליטות גזי החממה כמו
המדינות המפותחות, גרמו לכך שבסופו של דבר במסמך הסופי הסכימו כל המדינות - עשירות ועניות - על "תרומות" במקום "התחייבויות" לצמצום פליטת גזי החממה. הן יודיעו כיצד התקדמו לפני הוועידה שתתקיים בפריז בעוד שנתיים.
בנוסף, הוסכם על הקמת מנגנון שייעץ ואולי גם יסייע כלכלית למדינות חלשות המתמודדות עם נזקים כתוצאה משינויי האקלים - עליית גובה פני הים, מזג אוויר קיצוני ועוד. כמו כן, הוחלט להקציב מיליארדי דולרים למאבק בבירוא יערות.
"אני חושב שהגענו לתוצאה טובה בסוף. זה היה משא ומתן קשה", אמר שליח האקלים של ארה"ב, טוד סטרן. נציג הפיליפינים, נדרב סאנו, התלונן מאידך כי "לא הגענו לתוצאה משמעותית".
נציגי הארגוני הירוקים, שנטשו את השיחות במחאה ביום חמישי, היו חריפים יותר וטענו כי מדובר בכישלון. "יכולנו לעשות צעד גדול וקריטי לקראת פעולה גלובלית וצודקת בנוגע לשינוי האקלים. זה לא קרה", אמרה סמנתה סמית' מארגון World Wildlife Fund.