שתף קטע נבחר

מחיר התלת מימד: גלובוס ישלם 100 אלף ד'

בעלי בתי הקולנוע נתבע על ידי חברה אמריקנית המייצרת מקרנים מיוחדים. היא דרשה לקבל פיצוי של 800 אלף דולר בגין שימוש בטכנולוגיה ללא חוזה חתום. לאחר הליך גישור הסתפקו האמריקנים בסכום נמוך הרבה יותר

איש העסקים יורם גלובוס ישלם 100 אלף דולר לחברה האמריקנית RealD שמייצרת מקרני תלת מימד – כך נקבע במסגרת הסכם פשרה בין שני הצדדים. בתביעה שהגישה החברה לפני שנה וחצי היא דרשה 800 אלף דולר בטענה שגלובוס סירב לשלם לה כספים בתמורה לשימוש במקרנים ברשת בתי הקולנוע שלו. הסדר הפשרה הושג בעקבות הליך גישור שהתברר בפני שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב יהודה פרגו. לטענת התובעים, בשל מצבה של קבוצת גלובוס גרופ, הסתפקו האמריקנים בסכום נמוך מהתביעה המקורית.

 

 

עוד פסקי דין מעניינים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

במהלך 2008 נוצר קשר בין החברה לבין הנתבעים, שהביעו עניין להשתמש במוצריה על רקע התפתחות סרטי הקולנוע בתלת מימד והעובדה שמתחריהם כבר הצטיידו בטכנולוגיה מסוג זה.

אילוסטרציה. גלובוס המשיך לקנות משקפיים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אילוסטרציה. גלובוס המשיך לקנות משקפיים(צילום: shutterstock)

לאחר מו"מ נחתם הסכם שבמסגרתו ניתן לגלובוס רישיון שימוש במוצרי RealD לשם הקרנת הסרט "מפלצות נגד חייזרים". על הרישיון חתמו גלובוס עצמו ושותפו בנט קפלן, ובהסכם הובהרו תנאי הרישיון, לרבות התשלומים המחויבים בגין השימוש, מועדי התשלומים, זכויות הקניין במוצרים, החובה להשיב את המוצרים עם סיום ההתקשרות ועוד.

 

אלא שהמגעים לא הגיעו לכדי חוזה חתום, ובדיעבד, טענה התובעת, מדובר היה בהתנהלות מכוונת של גלובוס לנצל את האמון על מנת לקבל מוצרים נוספים.

 

למעשה, טענו האמריקנים, מאז אמצע 2009 נותרו פניות החברה בעניין החתימה על חוזה בכתב ללא מענה ממשי. לדבריהם הנתבעים התעלמו וגררו רגליים בתואנות שונות ומשונות, אבל בד בבד המשיכו להזמין מוצרים נוספים כגון משקפי תלת מימד.

 

כאמור, ההליך הסתיים בגישור שבמסגרתו התפשרה התובעת על סכום התביעה, וקיבלה רק 100 אלף דולר במקום 800 אלף.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביגיל עוזי
יורם גלובוס
צילום: אביגיל עוזי
מומלצים