מלחמת חברות גז: אישה מתה נתנה ייפוי כוח
עד כמה רחוק הלכה חברת "גזגל" כדי להעביר אליה לקוחות של פזגז? כדי להתחיל לספק גז לתושבי רחוב בקריית ביאליק היא הציגה חתימות של השכנים, בהן של אישה שהלכה לעולמה ושל דייר שבכלל לא הסכים למהלך
חברת "פזגז"
היא ספקית הגז הבלעדית ל-29 בתים משותפים ברחוב אחד העם בקרית ביאליק. באוקטובר האחרון פנתה החברה המתחרה "גזגל" לדיירי הרחוב והציעה להם גז במחיר נמוך יותר. חלק מהדיירים קיבלו את הצעתה וחתמו על הודעות לסיום התקשרות עם פזגז, שחלקן כוללות גם ייפוי כוח לגזגל לפעול בשמם לביצוע ההחלפה.
פסקי דין מעניינים - בערוץ משפט ב-ynet:
- תהיה גבר: חוקי המגן עוזרים להעסקת נשים
- חטפה את הבת לארץ אך הילדה תישאר אצלה
- אקדח, נדל"ן ודולרים. הרוצח הוסגר לבולגריה
- אישה מוכה עזבה וקיבלה רק 35% מהכתובה
ההודעות הועברו לפזגז על מנת לקדם את העברת הציוד והחלפת הספק. אלא שלאחר בדיקת החתימות הודיעה פזגז כי יש פגם בהודעות: לטענתה, גזגל הטעתה חלק מהדיירים וחלק מהחתימות אף זויפו.
פזגז עתרה לבית המשפט המחוזי בחיפה בדרישה להקפאת ההחלפה עד לקיום הליך משפטי בעניין. היא ביקשה לברר שתי טענות: הראשונה, האם מספר הדיירים שהביעו את רצונם החופשי להחלפת ספק תואם למספר הנחוץ על פי חוק? השנייה: האם קיימת אפשרות מעשית להפרדת הבתים ממערכת הגז המרכזי?
חתימות לא חוקיות
השופט רון סוקול ציין שעל פי החוק, בבניין שבו מותקנת מערכת גז מרכזית רשאים בעלי הדירות להפסיק את ההתקשרות עם ספק הגז בתנאי שיותר ממחציתם העבירו הסכמה חתומה בכתב. עם זאת, לדעת השופט, החלטת רוב הדיירים לעבור לספק חדש פוגעת ברצון החופשי של קבוצת המיעוט. לפיכך, החתמת הדיירים על מסמך הסכמה, ללא קיום אסיפה וללא מתן אפשרות לקיום דיון, לא מהווה "החלטה" משותפת המתחשבת בקולות המיעוט.
הוא הוסיף כי מצב שבו הספק החדש עובר בין הדירות ומחתים את הדיירים לא יכול להיחשב החלטה משותפת גם אם חתמו למעלה ממחצית בעלי הדירות. זאת כיוון שייתכן שחלקם חתם מבלי להבין את טיב ההסכמה.
על פי השופט סוקול, במקרה זה הוכח שאחת החתימות שייכת לאישה שנפטרה לפני שנים רבות, חתימה אחרת שייכת לדייר שאינו דובר עברית וחתימה נוספת - לדייר שכלל אינו מעוניין להחליף את ספק הגז. כל אלו הוכיחו שההודעות על החלפת הספק לא משקפות הסכמה אמתית של רוב בעלי הדירות.
השופט הורה להקפיא בשלב זה את החלפת ספקי הגז וגזגל תיאלץ להמתין עד להכרעה מלאה בעניין. עקרון התחרות החופשית במשק מחד, ועקרון חופש הבחירה והעמידה על זכויות כלכליות וצרכניות מאידך, צריכים לדור בכפיפה אחת ולאזן האחד את השני, על מנת לשמור על כלכלה חופשית ולהגן על הצרכן במקביל. וידוא ובדיקה שהסכמת בעלי דירות להחלפת ספק הגז היא אמיתית, הם חלק ממחויבות של החברות לפעול בתום לב, בהגינות וביושר.
- לקריאת ההחלטה – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד יסמין דוד
עוסקת בדיני מקרקעין
מומלצים