שתף קטע נבחר

סוף שמח: תמרה הקטנה החלימה מהסרטן

סיפורה של תמרה שטטר, שלקתה בסרטן כבד נדיר ששלח גרורות בגופה, חדר אל ליבם של אלפים, שפתחו את הכיס ותרמו לה 400 אלף דולרים, על מנת שתוכל לטוס לניו-יורק לניתוח שיציל את חייה. עכשיו מוציאה אימה קרן ספר על המסע המפרך שעברו, עם סוף טוב: תמר הבריאה

"עוד מעט כולם ידעו. עוד מעט השיער שלה יתחיל לנשור. עוד מעט נטוס למצוא לתמרה רפואה שלמה. יצאתי למלחמה, וכשאחזור אספר לכם שניצחנו". כך נפתח המסע הארוך של קרן שטטר ודורי בעלה להצלת בתם הקטנה תמרה, שלקתה בסרטן. עכשיו, כשהיא נקייה מהמחלה האיומה, מפרסמת האם ספר שמסכם את אותה מלחמה עקובה מדם, מרגע הגילוי המצמרר על דבר המחלה ועד לחיוך האחרון במסדרון בית החולים, כשהגיעה הבשורה על הניצחון.

 

יומן מחלה - סיפורה של תמרה שטטר:

רק ניתוח בניו-יורק יציל את התינוקת תמר - תעזרו?

מצבה של תמר החמיר; חסרים 600 אלף ד' לניתוח

המאבק על חיי בתי: אמא של תמר שחולה בסרטן מתעדת

תמר בת ה-2.5 נקייה מסרטן - וחוזרת הביתה

 

זה החל במאי בשנה שעברה: קרן שטטר ובעלה דורי, טייס באלעל, תושבי כפר ורבורג, הגיעו עם בתם למיון ילדים כשהיא סובלת מעצירויות, בכי לא מוסבר וירידה כללית במצב הרוח. בבדיקת אולטראסאונד התברר כי היא סובלת מגידול ענק בגודל תשעה סנטימטרים בבטנה. בדיקות נוספות גילו כי לא די בגודלו העצום של הגידול, אלא שמדובר בהפטובלסטומה, גידול ממאיר ונדיר ביותר בכבד, שכבר הספיק לשלוח גרורות לריאותיה של תמרה הקטנה. הרופאים איבחנו כי מדובר בסרטן בדרגת חומרה גבוהה מאוד. סרטן כזה הוא כאמור נדיר ביותר ופוגע באחד למיליון תינוקות.

 

תמרה שטטר ואימה קרן בזמן הטיפולים. פוגע באחד למיליון תינוקות (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
תמרה שטטר ואימה קרן בזמן הטיפולים. פוגע באחד למיליון תינוקות(צילום: אלבום משפחתי)

 

תמרה החלה בשני טיפולי כימותרפיה, אך הגיבה להם בצורה קשה מאוד. המומחים והיועצים הרפואיים היו תמימי דעים: רק ניתוח בבית החולים קולומביה שבניו יורק יאפשר להוציא את הגידול ולהציל את חייה של תמרה. אלא שעלות הניתוח והטיפול הנלווה נאמדו בכ-400 אלף דולרים, סכום שהמשפחה לא יכולה הייתה לגייס ללא עזרה.

 

מרגע זה החל מירוץ מטורף להשגת המימון לטיפול. בעקבות הכתבה שפורסמה ב-ynet ופוסטים בפייסבוק התגייסו אלפי גולשים ותרמו חלק נכבד מהסכום הדרוש. גופים נוספים התגייסו גם הם, הסכום הדרוש נאסף - והמשפחה נסעה לבית החולים סלואון קייטרינג בניו יורק, הידוע בטיפוליו החדשניים נגד סרטן.

 

"הימים הראשונים היו של כאוס מוחלט", מספרת ל-ynet האם, קרן. "הגענו נטולי שינה, ובעצם מרגע הגילוי של המחלה לא ממש ישנו. בכל יום הגענו לפיק חדש של ייאוש ואימה, והשיא היה בימים שלאחר הנחיתה, בהם תמרה הייתה ללא מערכת חיסונית בשל הטיפול שקיבלה בארץ".

 

תמרה שטטר במהלך הטיפולים בניו-יורק. "הימים הראשונים היו כאוס מוחלט" (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
תמרה שטטר במהלך הטיפולים בניו-יורק. "הימים הראשונים היו כאוס מוחלט"(צילום: אלבום משפחתי)

 

ההתחלה בארצות הברית נבעה בעצם מטעות של הרופא המטפל, טעות שכנראה הצילה את חייה של תמרה. לדברי קרן עם הגעתם לניו יורק הרופא שהזמין את תמרה לניתוח הודה שטעה ובדק ממצאים של חולה אחר. "הוא פענח CT של אחד הילדים המאושפזים שם ולא של בתי", היא נזכרת, "אבל בגלל אותה טעות, כנראה שהחיים של תמרה ניצלו. כשהוא הביט ב-CT של החולה האחר הוא הבין שמדובר במצב חירום רפואי והזמין אותנו מיד לניתוח. כשהגענו הוא הודה בטעות, ואמר שתמרה שלנו זקוקה לעוד חודשיים של כימותרפיה לפני הניתוח. אבל בזכות הבלבול הזה שלו, התחלנו את הטיפול שם מוקדם מהצפוי, וכנראה שזה תרם באופן משמעותי להצלחתו".

 

בבית החולים קולומביה עברה תמר שלושה סבבי כימותרפיה, בסיומם עברה ניתוח מורכב בו הוסר 65% מהכבד. הניתוח עבר בהצלחה והיא קיבלה שני סבבי כימורתפיה נוספים.

 

היום הגורלי הגיע: תמרה הבריאה

אחיה של תמרה, יהל, אז בן חמש, ונטע בן השנתיים, אחיה התאום של תמרה, למדו בגן חצי ישראלי ליד הדירה ששכרה המשפחה. הימים היו ימים של שגרה: מדי בוקר הלכו ההורים עם תמרה לבית החולים ברגל ואחר הצהריים, עם שובם של האחים מהגן, התאחדה המשפחה וניסתה לתפקד כמו משפחה רגילה, תוך כדי אישפוזים תכופים של תמרה.

 

תמרה ואחיה התאום נטע, ביום הולדתם השלישי. סוף סוף בריאה (צילום: אלבום משפחתי) (צילום: אלבום משפחתי)
תמרה ואחיה התאום נטע, ביום הולדתם השלישי. סוף סוף בריאה(צילום: אלבום משפחתי)

 

מי שסייעו למשפחה במהלך אותם ימים קשים בניו-יורק היו נציגי עמותת "גדולים מהחיים", המסייעת למשפחות וילדים ישראלים חולי סרטן. העמותה דאגה למשפחה לחדר במלון בימים הראשונים. עמותה נוספת בשם "חי לייף ליין" דאגה למשפחה למזון במהלך האישפוזים. גם הקהילה היהודית התגייסה לעזור. "הם קראו את הסיפור שלנו ב-ynet או ראו בטלוויזיה, ועוד ועוד ישראלים ויהודים עטפו אותנו, ארגנו הפנינגים של תרומות, תפילות, הפרשות חלה. לעולם נהיה אסירי תודה לכל מי שתמך, שעזר וגם ששלח לייקים וירטואליים בכל התקופה".

  

ואז הגיע היום הגורלי. בדיקה של סמן המחלה בדם (אלפא פטו פרוטאין) הראה ערך נמוך, של פחות מ-10, כשבתחילת המחלה הוא עמד על 600 אלף. הדמיית CT ריאות הראיתה כי הן נקיות מגרורות וה-MRI המשוכלל אישר שהכבד נקי מסרטן ושההוא הספיק לחזור לגודלו המקורי, לאחר שהוסרו 70% ממנו בניתוח. תמרה הבריאה. 

 

"חיכינו כבר ליום שנחזור לארץ", נזכרת קרן, "יום שבו אנחנו חוזרים חמישה אנשים נקיים, שמחים, מנצחים. כל החששות שלי מהתנפלות, הלם או עייפות נעלמו מיד כשהמטוס נגע בקרקע. כל מה שרצינו זה את כולם סביבנו מחבקים ושמחים ביחד איתנו. היינו בהיי. נטע ותמרה לא זכרו את הבית שלהם, הם בחנו בחשד את הצעצועים שנשארו כפי שהניחו אותם בפעם האחרונה, ולפתע החלו לצעוק ולצווח בקול גדול של שמחה מתפרצת, כאילו משהו בהם נזכר, כאילו שחזרו סוף סוף הביתה".

 

הספר "צירים של זמן" שכתבה קרן שטטר (הוצאת סטימצקי) יימכר ב-89 שקלים. כל הרווחים ממכירות הספר ייתרמו לעמותת "חברים לרפואה"





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמרה שטטר ואימה קרן, לפני המחלה. "בכל יום הגענו לפיק חדש של ייאוש ואימה"
צילום: אלבום משפחתי
כריכת ספרה של קרן שטטר
צילום: אלבום משפחתי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים