עימותים בטורקיה, ארדואן הדיח עוד קצינים
נמשכת הטלטלה בטורקיה על רקע מעצרם של מקורבי ארדואן החשודים בשחיתות. אחרי שהדיח עוד 25 קצינים, אלפים יצאו לרחובות איסטנבול
משטרת איסטנבול התעמתה אחר הצהריים (יום א') עם מפגינים נגד ראש ממשלת טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, על רקע פרשת השחיתות והשוחד שבה הסתבכו בני בריתו בשבוע האחרון. סוכנות הידיעות הטורקית "דוגן" דיווחה כי המשטרה השתמשה בזרנוקי מים ובגז מדמיע כדי לפזר את הקהל, שקרא לשרים בממשלה שנקשרו בפרשת השחיתות להתפטר מתפקידם.
עוד חדשות מהעולם :
- פשוט קסם: צפו בילד מלמד כלבלב ליילל
24 בני אדם, בהם בניהם של שני שרים בממשלתו של ארדואן וראש הבנק "הלקבנק" שבבעלות המדינה, נעצרו בשבוע האחרון במסגרת חקירת פרשת השחיתות. הפרשה נחשפה בשבוע שעבר כשמשטרת איסטנבול החרימה קופסאות נעליים שנתפסו בביתו של מנהל הבנק, קופסאות שבהן הוטמנו 4.5 מיליון דולר במזומן. המנהל שבביתו נמצאו הקופסאות מקורב לראש הממשלה ארדואן.
ארדואן טוען כי מדובר בקונספירציה שמטרתה להשחיר את שמה של ממשלתו ולערער את יציבות השלטון בטורקיה. מאז התפוצצות הפרשה הדיחה כ-70 עשרות קציני משטרה בכירים, מה שרק הגביר את הטענות שהיא מנסה להשתיק את הפרשה. לפי סוכנות הידיעות הממלכתית
של טורקיה, רק היום הדיחה הממשלה 25 קציני משטרה בכירים מתפקידם. חלק מעשרות הקצינים שהודחו היו אחראים על המלחמה בפשיעה המאורגנת, בהברחות לא חוקיות ובפעילויות פיננסיות לא חוקיות, והיו גם אחראים על מעצר אנשים שנחשדו בשחיתות.
כבר ביום רביעי רמז ארדואן שהחקירה מוטה פוליטית ושהיא לא יותר מאשר "מלכודת מלוכלכת" שנועדה לפגוע בממשלתו. אתמול הוא כבר
האשים שגרירים זרים
העימות בין ארדואן למשטרה בא בשעה מאוד לא נוחה מבחינתו, ומהווה כנראה את האתגר המשמעותי ביותר שבו נתקל בימי שלטונו. בשנה הבאה ייערכו בטורקיה בחירות לרשויות המקומיות, לפרלמנט ולנשיאות, וארדואן - שיסיים את כהונתו כראש הממשלה ומקווה להפוך לנשיא - יגיע אליהן כשהוא סובל מאויבים בתוך מפלגתו ומקרע עם פתחולה גוּלֶן, מטיף איסלאמי שחי בארה"ב ועומד בראש תנועה שסייעה בעבר רבות לארדואן להגיע לשלטון. לגולן יש השפעה רבה במשטרה ובמערכת המשפט בטורקיה, וזו עוד סיבה לכך שארדואן סבור כי החקירה היא חלק ממזימה נגדו.
ארדואן נמנע מלהאשים מפורשות את גולן כי הוא עומד מאחורי ה"קונספירציה" נגד בני בריתו, אולם שנים של חילוקי דעות בינו לבין גולן הפכו
בחודש שעבר לעימות גלוי, על רקע כוונתה של הממשלה לסגור בתי ספר פרטיים, בהם אלה שמפעילה תנועתו של גולן. בתי הספר הם מקור הכנסה משמעותי עבור תנועתו של גולן ומאפשרים לה לשמר את השפעתה הרבה בטורקיה.
מיד לאחר תחילת גל המעצרים הדיח את מפקד משטרת איסטנבול, ובמקומו הוא מינה לתפקיד את סלמי אלטינוק. אחד הצעדים הראשונים שביצע המפקד החדש היה לאסור על עיתונאים להיכנס לתחנות משטרה ברחבי המדינה.