שתף קטע נבחר

 

סערה בעקבות דברי סער ב-ynet: "בכי ונהי זה כל מה שנשאר לנו. חזור בך מההכפשה"

שר הפנים אמר ל-ynet כי "בכי של מסעדנים עם כלים בכיור לא יקבע את מדיניות ישראל". היום הגיעה התשובה: התאחדות החקלאים, התאחדות המלונות, איגוד עובדי הניקיון ואיגוד המסעדות והברים שיגרו אליו מכתב ודרשו התנצלות. "מדיניות הממשלה פוגעת ביכולתנו להתפרנס". משרד הפנים: כמה עשרות מבקשי מקלט יצאו בשבועות האחרונים לשבדיה

"חזור בך מהכפשת בעלי העסקים שנותרו חסרי ידיים עובדות". כך כתבו היום (ג') לשר הפנים גדעון סער ראשי התאחדות המלונות, התאחדות החקלאים, איגוד עובדי הניקיון, איגוד המסעדות, הברים ובתי קפה ויו"ר ועדת העובדים הזרים של הכנסת ח"כ מיכל רוזין. הדברים נכתבו בעקבות דבריו אתמול של סער באולפן ynet כי "בכי של מסעדנים עם כלים בכיור לא יקבע את מדיניות ישראל".

 

סער ב-ynet: "בכי מסעדנים לא יקבע מדיניות"    (צילום: אבי חי וניצן דרור)

סער ב-ynet: "בכי מסעדנים לא יקבע מדיניות"    (צילום: אבי חי וניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אנו פונים אליך בקריאה פומבית כפולה", נכתב במכתב. "ראשית, לחזור בך מהכפשת בעלי העסקים שנותרו חסרי ידיים עובדות. מי שמעסיקים אלפי בני אדם ומפרנסים משפחות בישראל,

 מי שנותרו בן לילה ללא עשרות אלפי עובדים בעקבות שינוי המדיניות חסר האחריות מצד המדינה - לא צריכים לשמוע שהטענות שלהם הן 'בכי ונהי' מבחינת נציגי הממשלה.

 

"כשמדיניות הממשלה פוגעת ביכולתנו להתפרנס ולהמשיך לפרנס משפחות רבות נוספות - מתפקידנו להתריע על כך ולזעוק את מצוקתנו. ממשלה מתפקדת הייתה נדרשת לנושא מראש, מתייעצת עם ראשי המשק, ולא משאירה אותנו מול שוקת שבורה, כש'בכי ונהי' הם כל מה שנותר לנו לעשות.

 

מבקשי המקלט שובתים. תל אביב אתמול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מבקשי המקלט שובתים. תל אביב אתמול(צילום: ירון ברנר)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 

"שנית, אנחנו קוראים לך להירתם לטובת המשימה הראשונה במעלה שמונחת לפתחך היום: פתרון המחסור החמור בעובדים בתחומי עיסוק רבים שעובדים ישראלים מסרבים להיות מועסקים בהם. התאחדות החקלאים מעידה על מחסור בכמעט 5,500 עובדים, ועל פי דו"ח הלמ"ס בתחום האירוח והמזון חסרים נכון לרבעון האחרון של 2013 - 8,046 עובדים נוספים.

 

"אנחנו המסעדנים, המלונאים, החקלאים, חברות הניקיון, זקוקים לעובדים על מנת להמשיך ולתפקד. על מנת שלא נהיה עדים לגל סגירת עסקים בישראל, אנו קוראים לממשלה לאפשר לנו להעסיק באופן מוסדר ומפוקח את מבקשי המקלט שחיים כאן, ו/או להסדיר את מכסות העובדים הזרים למקצועות ותפקידים אשר שירות התעסוקה הרים ידיים מלספקם. אנו מצפים שקריאתנו תיפול על אוזניים קשובות. גם אנחנו חלק מ'האינטרס הלאומי'". 

 

ח"כ מיכל רוזין (מרצ), יו"ר ועדת העובדים הזרים, הבהירה כי "סער טוען כל הזמן שהוא דואג לאזרחי ישראל - והנה כאן, ראשי המשק הישראלי קמים ואומרים לו, 'אתה לא פוגע רק במבקשי המקלט, אלא גם בנו'. אם לבו אטום למצוקת מבקשי המקלט, אני מצפה שיקשיב לפחות למסעדנים, לחברות הניקיון, ולמלונאים - ובוודאי לא יקניט אותם באופן מעליב ומשפיל".

 

"נמשיך בשביתה עד להודעה חדשה"

150 מבקשי המקלט שפתחו בשביתת רעב במתקן הכליאה סהרונים הבהירו היום כי בכוונתם להמשיך בשביתה עד שייבדקו בקשותיהם. "נחיה כבני אדם עם זכויות בסיסיות או שלא נחיה בכלל", הבהירו. בהודעתם נמסר עוד כי השביתה החלה כהזדהות עם פעולות המחאה של עמיתיהם ברחבי הארץ כמחאה על מדיניות הממשלה.

 

במסיבת עיתונאים שכינסו ראשי המחאה בתל אביב, הודיעו נציגיהם כי השביתה של מבקשי המקלט שלא הגיעו למקומות עבודתם בימים האחרונים - תימשך עד להודעה חדשה. לדבריהם, הם החלו בהפגנות כיוון ש"ממשלת ישראל משקרת לעם ישראל, שאנחנו לא פליטים, שאנחנו מסתננים ומהגרי עבודה. הממשלה רוצה שהישראלים יפחדו מאיתנו, שלא יתקרבו אלינו ולא יסתכלו עלינו כמו בני אדם.

 

"אבל אנחנו רוצים להגיד לעם ישראל - אל תפחדו. אנחנו בני אדם. ברחנו ממלחמות ומעבדות. אנחנו רוצים שתארחו אותנו, שתתנו לנו כבוד". עוד ביקשו לשחרר את הכלואים בבתי הסוהר, לשנות את חוק ההסתננות ולבחון את בקשות המקלט. הם הבהירו כי הם דורשים דיאלוג עם ממשלת ישראל, וכיוון שהממשלה לא מיישמת את האמנה שעליה היא חתומה - שתסיר את חתימתה מהאמנה הבינלאומית לזכויות פליטים.

 

מבקשות מקלט בדרך לשבדיה

במקביל פרסם משרד הפנים כי קבוצה של כמה עשרות מבקשי מקלט מאריתריאה, יצאה בשבועות האחרונים במסגרת הליך של "יציאה מרצון" לשבדיה. ההליך התבצע לבקשת נציבות האו"ם לפליטים בתיאום עם ממשלת שבדיה. ככל הנראה מדובר בנשים שהן קורבנות עינויים וסחר ושבדיה הסכימה לקבלן עקב הנסיבות הייחודיות. כל אחת קיבלה מישראל מענק של 3,500 דולר.

 

במשרד הבהירו כי "מדובר בהליך 'יישוב מחדש' של עשרות נשים ארתיריאיות, במסגרת שיתוף פעולה בין נציבות האו"ם לפליטים לבין שבדיה". מנכ"לית עמותת א.ס.ף, עו"ד מיכל פינצ׳וק,  שמעניקה סיוע לקורבנות הסחר הגיבה לדברים: "כישראלית אני מתביישת במדינה שלי, שנמנעת מלהעניק סיוע ותמיכה לקורבנות העינויים בתחומה. נציגי שבדיה שמעו על המצב הקשה של הקורבנות בישראל, פנו לנציבות האו"ם לפליטים ונאותו לקלוט בודדות בשבדיה. שם הן הוכרו מיידית כפליטות וצפויות לקבל את כל התמיכה הנפשית והרפואית הדרושה לשיקומן. מדובר בכתם מוסרי וחרפה לישראל". 

 

בארגוני זכויות אדם מתחו ביקורת על ההליך בטענה שאין מדובר בעזיבה מרצון, כיוון שהישארות בישראל אינה מלווה בהענקת זכויות למבקשי המקלט. 

 

בישראל שוהים כ-53 אלף מבקשי מקלט. בשנת 2013 יצאו ב"יציאה מרצון" 2,612 בני אדם, מתוכם 1,955 מבקשי מקלט מסודן ואריתריאה. ב-2012 יצאו 461 מבקשי מקלט ממדינות אלה בהליך זה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי חי וניצן דרור
השר סער באולפן ynet, אתמול
צילום: אבי חי וניצן דרור
ח"כ רוזין
מומלצים