שתף קטע נבחר

 
צילום: AP, רויטרס, EPA, AFP

עיר הזבל: ביירות טובעת באשפה וסירחון

תושבים בלבנון פתחו בשביתת שבת, חסמו כבישים ודרשו מהרשויות לפנות מטמנת אשפה שממוקמת באזור הר הלבנון. "בני מת מסרטן בגלל המטמנה"

"הלבנונים טובעים בזבל שלהם", "ביירות הפכה לעיר זבל":  המגעים הקדחתניים לכינון ממשלה חדשה, פתיחת משפט הרצח של ראש הממשלה לשעבר רפיק אל-חרירי, המשבר בסוריה וגל הטרור שפוקד את המדינה. הנושאים הללו מעסיקים מאוד את תושבי לבנון בימים האחרונים, אך הדבר שאולי הכי מטריד אותם הוא "משבר זבל" שהופך את חייהם לסיוט יומיומי. 

 

חלון למזרח התיכון - כתבות אחרונות:

סקס, סמים ואלכוהול. הסטודנטיות נחשפות

מורות מאוימות: "לִבְשׁוּ חיג'אב או שנכה אתכן"

תולים אסירים ומתעללים. סיוט בכלא הסעודי

לא מאמינים שהם נרדפים. אתאיסטים במצרים

 

תושבים בעיר ביירות ובמחוז הר הלבנון פתחו בשביתת שבת ביחד עם פעילי סביבה, חסמו כבישים ודרשו מהרשויות לפנות מטמנת אשפה שממוקמת בהר הלבנון. אחד הכבישים שנחסמו משמש מסלול למשאיות הזבל שעושות דרכן למטמנה של חברת "סוקילן". לטענת התושבים, המטמנה גורמת נזקים בריאותיים וסביבתיים, ריח רע נודף ממנה ולכן יש להעבירה הרחק מאזור מגורים.

 

 






מחאה גם ברשת. דף הפייסבוק של התנועה למען סגירת המטמנה ()
מחאה גם ברשת. דף הפייסבוק של התנועה למען סגירת המטמנה

"אני כאן עם לב שבור אחרי שבני בן ה-22 מת מסרטן. אני בטוח שזה כתוצאה מהזבל במטמנה", אמר מוחמד מיזהאר, אחד מהמפגינים. אחד הפעילים הסביבתיים שלוקח חלק במחאה נגד הרשויות הלבנוניות הוא מארק דאו. בראיון לאתר החדשות הלבנוני "דיילי סטאר" אמר דאו שהאתר לאיסוף אשפה עמוס כיום יתר על המידה בעשרה מיליון טונות של זבל, אף על פי שהוא מסוגל להכיל שני מיליון טונות בלבד.

 

המחאה האזרחית פרצה בעקבות החלטה של השלטונות להאריך את החוזה עם החברה שמפנה את הזבל למטמנת האשפה.

פעילי סביבה ניצלו את הרשתות החברתיות כדי להפיץ את בשורת המחאה והמראה של ערימות אשפה גדולות ברחובות רק הגביר את הזעם הציבורי.

 

כמה מתושבי ביירות אמרו שהם לא צריכים לראות זבל נערם ברחובות עירם כדי לדעת שהם חיים ב"ארץ הזבל'. 

 

ראש ממשלת לבנון המיועד, תמאם סלאם, טרוד בימים אלה במלאכת הרכבת ממשלה חדשה, אבל נאלץ שלשום לפנות חלק מזמנו כדי לטפל בסוגיה. סלאם נפגש עם נציגי המוחים, בהם פעילים סביבתיים וראשי כפרים, והגיע עמם להסכמה על פתיחת הכביש החסום והסרת מאהלי המחאה לפרק זמן של 48 שעות כדי לנסות ולהגיע לפתרון סופי של המשבר. לא ברור עדיין כיצד יצליחו הפוליטיקאים בלבנון לפתור את משבר הזבל בשעה שהם מתקשים לפתור את הבעיות שלהם. אולם בינתיים, מי שסובל בעיקר מהסיפור הם התושבים עצמם שנאלצים לסתום את האף מהסירחון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
האשפה נערמת ברחובות. ביירות
מומלצים