שתף קטע נבחר
 

תוכנית האוניברסיטה ליום האישה: כך תהפכי ל"מארחת שפויה"

לקראת יום האישה הבינלאומי הזמינה האוניברסיטה העברית את העובדות להרצאה בנושא: "עשרת הדיברות למארחת השפויה". עובדות המוסד הביעו מורת רוח מההחלטה בטענה שההרצאה "מקדמת מצב שבו הגבר הוא שעובד והאישה צריכה להיות מארחת טובה". האוניברסיטה בתגובה: "המופע עוסק בצורה הומוריסטית בדילמות של נשים עובדות"

יום האישה הבינלאומי, שיחול ב-8 במרס, עומד השנה בסימן ציון הישגיהן הכלכליים והחברתיים של נשים. עם זאת באוניברסיטה העברית בחרו ללמד השנה את העובדות בקמפוס איך להיות "מארחות טובות". השבוע נשלחה הזמנה לכלל העובדות בקמפוס, שבה נאמר כי לרגל יום האישה העובדת, הן מוזמנות להרצאה של תמי סירקיס תחת הכותרת: "עשרת הדיברות למארחת השפויה".

 

לכתבות נוספות בערוץ הלימודים

 

בהרצאה שתתקיים בתחילת השבוע הבא בקמפוס הר הצופים, ישתתפו גם בילי שפירא, סגנית נשיא האוניברסיטה והמנכ"לית ושמחה שמחוביץ, סמנכ"ל משאבי אנוש. מדובר באירוע שיתקיים לקראת יום האישה הבינלאומי שיחול ב-8 במרץ.

 

כמה עובדות באוניברסיטה זעמו על העובדה שהאוניברסיטה בחרה לקיים אירוע מסוג זה לקראת יום האישה. "מאוד שוביניסטי מצד האוניברסיטה העברית, להניח שהאישה צריכה להיות מארחת בבית", אמרה אחת מהן ל-ynet. "לכן היא מזמינה כותבת ספרי בישול שתלמד אותנו איך להיות מארחות טובות. דווקא באקדמיה היינו מצפות ליותר פמיניסטיות ושוויון, ולא לחינוך פטריארכלי, שבו הגבר הוא שעובד והאישה צריכה להיות מארחת טובה".

 

 

הידיעה על קיום האירוע עוררה גם את זעמן של כמה חברות כנסת. ״הדרכה ׳למארחת השפויה׳, שמיועדת לנשים בלבד, היא בחירה מאוד סרת טעם לציון יום האישה הבינלאומי", הוסיפה ח״כ מיכל רוזין (מרצ). "האירוע הספציפי הזה מצטרף לשורה של מקרים נוספים, שמהם עולה שדווקא המוסדות האקדמיים בישראל, אלה שאמורים להוביל קו מתקדם ושוויוני, נשארים לעתים קרובות מדי עשרות שנים מאחור.

 

"מאפליה בשכר מרצות ועד הדרת סטודנטיות מהדלקת נרות בחנוכה - הגיע הזמן שבאוניברסיטאות יפנימו שתפקידן לא רק לחנך לשוויון זכויות וכבוד הדדי, אלא גם לממש אותם״, אמרה רוזין.

 

לעומתה, ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) המשמשת כיו"ר הוועדה לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי, תומכת בעמדת האוניברסיטה: "הדרך בה בוחרים לציין את יום האישה הבינלאומי במקומות שונים בישראל משקפת מגוון קולות והתייחסויות. בישראל 2014 - כמו בעולם כולו - אין פמיניזם אחד, אלא ריבוי של קולות והבנות, של מעמדות ושל התבוננויות. מה שחשוב יותר מכל הוא האיזון הראוי", אמרה.

 

לשאלה אם בכל זאת אפשר להבין את הטעם הנפגם שמצאו עובדות האוניברסיטה בסוג האירוע שנבחר לציון יום האישה הבינלאומי היא אמרה: "במחצית שנות ה-80 החלו לציין ציינו בכנסת את יום האישה הבינלאומי. ב-8 במרס 1985 יזמו ח“כ שולמית אלוני ותופיק טובי דיון על הימנעות ממשלת ישראל מאשרור האמנה הבינלאומית נגד כל צורות אפלייתן של נשים. השנה, ב-4 במארס נעסוק בהעצמה כלכלית של נשים ואת היום נקדיש לזכרה של שולמית אלוני. אני מברכת על עצם ציון יום האישה הבינלאומי באוניברסיטה העברית, בדרך שנראתה להם כמאזנת את צורכי עובדות המוסד".

 

האוניברסיטה: מדובר במופע הומוריסטי ושנון

באוניברסיטה העברית מדגישים כי המופע נבחר על ידי ועדה מארגנת המורכבת ברובה מעובדות האוניברסיטה: "מדי שנה מציינת האוניברסיטה העברית את יום האישה העובדת בשורה של אירועים, הרצאות ומופעים העוסקים במעמד האישה העובדת ובהעצמה נשית.

 

"כך בשנים קודמות אירחה האוניברסיטה ביום זה את העיתונאית אילנה דיין שהרצתה על דילמות של עיתונאית ואת הסופרת יוכי ברנדס שהרצתה על דמותה של אסתר המלכה. המופע של תמי סירקיס עוסק בצורה הומוריסטית ושנונה בדילמות של נשים עובדות ועל כן האוניברסיטה סבורה כי הוא עולה בקנה אחד עם משמעותו של יום מיוחד זה".

 

המידע הראשוני לידיעה הגיע במייל האדום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים