בנק ישראל שוב מתערב: רכש 100 מיליון ד'
אחרי שרכש אתמול כ-200 מיליון דולר ממשיך היום הבנק המרכזי להתערב במסחר ורכש כ-100 מיליון דולר. הדולר עולה ב-0.3% ונסחר סביב 3.5 שקלים. האירו עולה ב-0.2% ונסחר תמורת 4.78 שקלים; אתמול הותיר בנק ישראל את הריבית ללא שינוי על 1%
אחרי שרכש אתמול כ-200 מיליון דולר, ממשיך היום (ג') הבנק המרכזי בישראל להתערב במסחר ולרכוש כמאה מיליון דולר. בתוך כך הדולר מתחזק ב-0.3% מול השקל סביב שער של 3.5 שקלים. האירו עולה ב-0.2% ונסחר תמורת 4.78 שקלים.
בעולם, שומר הדולר על יציבות מול האירו ברמה של 1.37 דולרים, בעוד שהלירה הטורקית מתחזקת מול המטבע האמריקאי ב-0.3% לאחר שנסחרה אתמול בשפל כל הזמנים.
כאמור, במקביל לפרסום הודעת הריבית אתמול בערב, שהשאירה את ריבית בנק ישראל לחודש פברואר ללא שינוי ברמה של 1%, התחיל בנק ישראל להתערב במסחר במטבע חוץ ורכש כ-200 מיליון דולר. מדובר ברכישות דולרים מעבר למתחייב מהצורך לנטרל את השפעת הפקת הגז הטבעי על שער החליפין, והן נובעות מהעובדה שבנק ישראל זיהה שהייסוף שנרשם בשער השקל הינו מעבר למתחייב מהתנאים המקרו-כלכליים של המשק.
את ההתערבות המחודשת במסחר במטבע חוץ אפשר גם לכרוך בהודעת הריבית שפרסם בנק ישראל. הריבית לחודש פברואר אומנם לא הופחתה, אבל בנק ישראל ציין בהודעתו את הקיפאון שנרשם בשנתיים האחרונות ביצוא הישראלי, ואת העובדה שקרן המטבע הבינלאומית עדכנה לאחרונה כלפי מטה ב-0.4% את השינוי הצפוי השנה בהיקף הסחר העולמי.
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות, התייחס למהלך של בנק ישראל אתמול ואמר כי "במהלך השבועות האחרונים שינה בנק ישראל את גישתו והוא שב והתערב במסחר בהיקפים של עשרות ועד מאות מיליוני דולרים. לצעדי בנק ישראל בהיקף בו נוקט בנק ישראל, משמעות תודעתית והסברתית שנועדה להשיב לבנק ישראל את מעמד 'המבוגר האחראי'.
"מדובר במהלך מבורך, אולם על רקע מלחמת המטבעות בקרב מדינות באסיה ובדרום אמריקה ולאור התלות הגבוהה של התוצר המקומי בייצוא, ראוי היה כי במהלכי בנק ישראל ישולבו גם פעולות בזירה הפיסקאלית, לצד הגדלת היקף ההתערבות במטרה לאפשר ליצואנים להערך לייסוף באופן מדורג".