שתף קטע נבחר

 

קרי: נתניהו מתנגד להצבת כוחות נאט"ו בגדה

בראיון ל"וושינגטון פוסט" אמר מזכיר המדינה האמריקני כי ראש הממשלה מתנגד להצעתו של אבו-מאזן להציב כוח של נאט"ו בגדה, אך שני הצדדים לא פוסלים הצבת כוח אחר. קרי הסביר כי הוא רוצה לאפשר לשני הצדדים לבטא את הסתייגויותיהם מהסכם המסגרת

עוד נקודת מחלוקת: מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, אמר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו מסתייג גם מהנקודה בתוכנית של אבו-מאזן, שלפיה יוצבו כוחות נאט"ו בגדה. "נתניהו הבהיר שהוא לא רוצה את נאט"ו", אמר קרי בראיון המתפרסם הבוקר (שבת) ב"וושינגטון פוסט", אבל האפשרות של כוח של צד שלישי, "הוא משהו לשני הצדדים לעבוד איתו".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

עוד על המו"מ המדיני:

ארה"ב על נאום ליברמן: מסר חזק, במיוחד ממנו

ג'ון קרי: ספגתי כדורים, לא אירתע ממילים

"אבו מאזן מטיל ספק אם אובמה מחויב למו"מ"

 

בתחילת הראיון לדיוויד איגנטיוס, עיתונאי בכיר ועורך ב"וושינגטון פוסט", הסביר קרי כי הוא רוצה לאפשר לישראל ולפלסטינים לבטא את הסתייגויותיהם מהסכם המסגרת. "ההזדמנות הזאת לחילוקי דעות הייתה נושא שנוי במחלוקת בשיחות פרטיות, וכמה אנשים בצוות המשא-ומתן טענו כי זו טעות לאפשר גמישות כזאת", הוא אמר.

 

 (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
(צילום: אוהד צויגנברג)

 

אבל קרי לא מסכים לכך. הוא טוען כי עבור נתניהו ואבו מאזן, זו "הדרך המדינית היחידה שבה הם יוכלו לשמור על התקדמות המשא-ומתן. צריכה להיות למנהיגים שמסוגלים לאמץ את השלב הסופי - הזכות לכמה התנגדויות".  

 

מזכיר המדינה האמריקני זעם על התגובות הנזעמות להצהרתו בשבוע שעבר במינכן, על האפשרות של חרם על ישראל אם המשא-ומתן יתמוטט. הוא אמר כי ההצהרה "הוצאה מהקשרה", וביקר את מי שבדק יתר על המידה את הרקורד ארוך השנים שלו של תמיכה במדינה היהודית. הוא הוסיף: "יש כאלה שלא רוצים פתרון של שתי מדינות, שלא מאמינים בזה. יש כאלה שלא רוצים להפסיק ליישב אזורים מסוימים באזור".

 

קרי, שלפי המראיין בחר בקפידה את מילותיו, לא הסתיר את האופטיומיות שלו. "כולם מבינים שהולכת להיות תקופת מעבר מסוימת. זאת הסיבה שזה בשלבים. מה שקריטי, אני חושב, זה לתת לאנשים הרגשה שיכולים להיות סוף לסכסוך וסוף לדרישות, שיכולה להיות מסגרת שבתוכה הכול ייכלל", הוא אמר בראיון.

 

חמש הנקודות של אבו-מאזן

בראיון ל"ניו יורק טיימס", שפורסם בתחילת השבוע, חשף הנשיא הפלסטיני אבו מאזן את עמדת הפלסטינים במשא-ומתן על הסדר עם ישראל. הוא הציג חמש נקודות עיקריות. 1. ביטחון המדינה הפלסטינית יוטל על נאט"ו. 2. המדינה הפלסטינית צפויה להיות מפורזת. 3. צה"ל יישאר בגדה חמש שנים לאחר ההסכם. 4. התנחלויות ישראליות בגדה יפונו בהדרגה. 5. ישראל לא תוכר כמדינה יהודית.

 

נתניהו התייחס לחלק מהנקודות כבר ביום שני, ואמר: "יו"ר הרשות צוטט כמי שאומר שהוא לא יהיה מוכן להכיר במדינה יהודית וזה בזמן שהוא יודע שלא יהיה הסכם בלי הכרה במדינת הלאום. זה אבסורד". לדבריו, "אותם גורמים בינלאומיים שהפעילו לחץ על ישראל צריכים להפעיל לחץ על הרשות

 ולהבהיר מה יהיו המשמעויות לפלסטינים אם לא יהיה הסכם". נתניהו הבהיר אז כי "שום לחץ לא יגרום לי לוותר על האינטרסים החיוניים של מדינת ישראל ובראשם ביטחונם של אזרחי ישראל".

 

שר הכלכלה, נפתלי בנט, התייחס להצעה להציב כוחות נאט"ו בגדה. הוא כינה את היוזמה "הסטארט-אפגניסטן החדש" והוסיף כי "כוחות בינלאומיים זה הדבר האחרון שיאפשר לנו שיאפשר לנו לישון בשקט. מההיסטוריה של מדינת ישראל אנחנו לומדים כלל מאוד פשוט ביחס לכוחות בינלאומיים: כשהכול רגוע - הם שם. ברגע שצריך אותם - הם בורחים. זה מה שהיה לפני מלחמת ששת הימים, זה מה שהיה בלבנון כל השנים. אני זוכר כלוחם וכמפקד שתמיד הם מנעו מאיתנו לפעול, ומעולם הם לא הגנו עלינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: קובי גדעון, לע"מ
נתניהו וקרי. ארכיון
צילום: קובי גדעון, לע"מ
מומלצים