שתף קטע נבחר

 

הרופאים שובתים הבוקר: "אנחנו עם הדסה"

רופאי בתי החולים של הדסה יפגינו מול ישיבת הממשלה, וזמן קצר לאחר מכן ישבתו עמיתיהם ברחבי הארץ במשך שעתיים. "אנחנו איתם בכל מה שקורה", אמרו. טיפולי דיאליזה וטיפולים לחולי סרטן יינתנו כרגיל

הרופאים ברחבי הארץ ישבתו היום (יום א') בשעות 12:00-10:00, כאות הזדהות עם עמיתיהם בבית החולים הדסה. העבודה תתבצע במתכונת שבת, ותאפשר קבלת טיפולי חירום בלבד: מיון, טיפול נמרץ, חדרי לידה, טיפולים אונקולוגיים, טיפולי דיאליזה דחופים ופגיות.

 

עוד בחדשות:

הפיגוע במינכן: חנה מרון והקברניט הגיבור

מטיילים בשבת: "יש מספיק כלניות לכולם"

 

מעט לפני ההשבתה, יפגינו רופאי הדסה מול משרד ראש הממשלה בירושלים, ובשעה 10:00 בבוקר יצאו שאר עובדי בית החולים - אנשי המנהל והאחיות - לאסיפת הסברה שנועדה להכין את הקרקע לשביתה אפשרית. יו"ר ועד עובדי המנהל והמשק אמנון ברוכיאן ויו"ר הסתדרות האחיות אילנה כהן איימו בשביתה מעין זו אם לא תשולם עד מחר המחצית השנייה של שכר חודש ינואר.

מסדרונות הדסה (צילום: אוהד צויגנברג) (צילום: אוהד צויגנברג)
מסדרונות הדסה(צילום: אוהד צויגנברג)
 

"רובם המוחלט של רופאי הדסה מרוויחים משכורת רגילה, בדיוק כמונו. הם מרוויחים אותה בעמל רב, במסירות וביושר, בדיוק כמונו. הם נקלעו למשבר זה על לא עוול בכפם כקורבן למשחקי הכוח של האוצר", אמר ד"ר נמרוד רחמימוב, יו"ר ארגון רופאי המדינה. עמיתו, פרופסור אוסקר סדן, יו"ר ועד הרופאים בבית החולים וולפסון, הוסיף כי "יש לנו אהדה מוחלטת לחברים שלנו. אנחנו איתם בכל מה שקורה".

 

בצל גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל, ביקשה בסוף השבוע הנהלת בית החולים בירושלים מבית המשפט המחוזי בעיר שיאשר הקפאת הליכים נגדה. המהלך גרר ביקורת מצד רופאים, אחיות ועובדים אחרים, שחששו כי ההקפאה תאפשר לבית החולים להתעלם מההסכמים הקיבוציים ולבצע פעולות חד-צדדיות.

 

במהלך סוף השבוע התפרסמו פרטי בקשת הקפאת ההליכים שהגישה הנהלת בית החולים. אלו חשפו תמונת מצב שגובלת באנרכיה ניהולית, נוהלי עבודה מופקרים וסעיפי תקציב רבים שמסבירים בקלות את הידרדרותו של המוסד הרפואי. בין היתר, תוארו ניתוחים פרטיים שנערכו על חשבון זמן רפואה ציבורית, עשרות מיליוני שקלים על שעות נוספות וכוננויות שאינן נדרשות ו-900 משכורות ניהול במוסד שבו רק 400 משרות ייעודיות.

 

תמונות הצוות הרפואי שמפגין מחוץ לבית החולים במחאה על אי תשלום משכורותיו מציגות גרסה אחת של הסיטואציה. עם זאת, משכורות ששילם בית החולים למנהלי ניקיון (19 אלף שקל בחודש) ולמזכירות בכירות (18 אלף שקל) משלימות את תמונת המצב הפיננסית ומעלות סימני שאלה רבים באשר לסיכויי שרידותו של המוסד הרפואי.

 

מלאי מזון ותרופות שיספיק רק לכמה ימים

"הגירעון המצטבר של הדסה לא התרחש בשנה ולא בעשר שנים", אמר אביגדור קפלן, מנכ"ל בתי החולים הנוכחי של הדסה. "בית החולים סבל מגירעון נסבל בממדיו במשך הרבה שנים, אבל הגירעון השוטף הפך להיות ענק בשנים האחרונות ולמעשה הוא דרדר את הדסה לחדלות פירעון".

 

מלאי המזון והתרופות בהדסה מספיק לימים אחדים בלבד, ובבית החולים מקווים להזרמת כספים מהמדינה, שתסייע להפעלתו. "הגענו למצב של קריסה פיננסית", הדגיש קפלן. "המטרה היא לבלום את הנושים ולהבריא את בית החולים. בתקופה הזו נצטרך להגיע להסדר עם העובדים. צריך להסכים איתם על פיטורים ועל צמצומי שכר".

 

בסך הכול פוטרו עד כה 250 עובדים מבית החולים, ולפי תוכנית ההבראה יש לפטר 300 נוספים, רובם מעובדי המנהל והמשק ומיעוטם רופאים ואחיות. במהלך הקפאת ההליכים יקבלו העובדים כ-90% ממשכורתם. משכורת ינואר, שעדיין לא שולמה במלואה, אמורה לעבור לעובדים ביומיים הקרובים.

 

במקביל, מתוך חשש שחולים יועברו לבתי חולים אחרים, פנו בקואליציית ארגוני הזכות לבריאות, שמאגדת עשרות עמותות חולים, לראש הממשלה בנימין נתניהו בדרישה שיתערב במשבר. "אסור שהסכסוך והמאבק בהדסה יתנהל על גב החולים ויגרום לפגיעה בהם", כתבו.


פורסם לראשונה 08/02/2014 23:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים