שתף קטע נבחר

400 אלף שקל לנאמן - ולרופאי הדסה אין כסף

בביה"ח ירחיבו את המחאה ויפתחו בשביתה כללית אם לא יקבלו משכורות עד חצות. האוכל לחולים יאזל בקרוב, גם מלאי התרופות עלול להתרוקן

הנה הכסף? גורמים בבית חולים הדסה טוענים כי עו"ד ליפא מאיר, הנאמן הצפוי של בית החולים הדסה קיבל כ-400 אלף שקל על תכנון מהלכי ההקפאה יחד עם ההנהלה, שמחר יוחלט אם יאושרו. בהדסה סירבו לאשר את הסכום הנקוב, אך אישרו כי עו"ד מאיר אכן קיבל תשלום על עבודתו. "התשלום למשרד ליפא מאיר נעשה על פי הסכם שנחתם עמו", נמסר. השביתה צפויה להתרחב מחרתיים, ולכלול גם את עובדי המנהלה והמשק, שצפויים לעבוד במתכונת שבת.

 

 

עוד על המשבר בהדסה:

 

הפגנת העובדים. יישארו ללא משכורות ()
הפגנת העובדים. יישארו ללא משכורות

במקביל להתפתחויות נמשכות ההתכתשויות של העובדים וההנהלה. בעוד ההנהלה ביקשה הקפאת הליכים שמשמעותה דחייה של הנושים לפחות לשלושה חודשים, אומרים העובדים כי יפתחו בשביתה כללית אם לא יקבלו את המשכורות עד חצות. במהלך השביתה יטפלו בבית החולים רק בלידות ובטיפולים מצילי חיים. מחרתיים (ג') בעשר בבוקר יפגינו העובדים ברחבת מוזיאון ישראל ומשם יצעדו למשרד האוצר במחאה על הסדר ההבראה.

 

נוסף על עובדי הדסה, יקיימו העובדים בכל בתי החולים בארץ אסיפות הסברה למטרת הזדהות עם הרופאים, האחיות ושאר העובדים בבתי החולים הדסה עין כרם והדסה הר הצופים שטרם קיבלו את מלוא משכורת ינואר. אסיפות ההסברה יתקיימו בין השעות עשר ל-12:00.

 

"ההנהלה מנסה בכל דרך אפשרית להטיל בוץ ורפש בעובדים בניסיונות לטשטש את פגיעתה החמורה בזכויות העובדים הבסיסיות ביותר, וכן בזכויות הסוציאליות שלהם", אמר אמנון ברוכיאן, יו"ר ועד עובדי המינהל והמשק בהדסה. "לאחר שרמסה את זכותנו להתפרנס בכבוד, ההנהלה מבקשת בפנייתה להקפאת הליכים לפגוע נואשות בפנסיה ובקרנות העובדים. הניסיון לשדוד את חסכונות העובדים וליצור מרחב פעולה דורסני ומסוכן להנהלה, יוביל לפגיעה בלתי הגיונית בכלל העובדים".

הפגנת המחאה. צפויה להתרחב (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
הפגנת המחאה. צפויה להתרחב(צילום: גיל יוחנן )
 

גורמים בהדסה הסבירו כי אין אפשרות לשלם משכורות משום שהקופה ריקה. לדבריהם, הליך הקפאת ההליכים יידון רק מחר ולאחריו - אם יתקבל - יוזרמו 100 מיליון שקלים לניהול בשלושת החודשים הקרובים. גורמים בבית החולים הוסיפו עוד כי במצב הנוכחי יאזל האוכל בקרוב וגם מלאי התרופות יתרוקן תוך כמה ימים.

 

"ההנהלה פנתה לבית המשפט ביום שישי לקבלת צו להקפאת הליכים מבלי להגיד לאף אחד. יחד עם מינוי נאמן, זה אומר שההנהלה שאחראית על המצב נשארת במקומה. בדרך כלל, כשמפעל מגיע למצב כזה - ההנהלה לא נשארת", אמרה עו"ד אורנה לין שמייצגת את ההסתדרות הרפואית.

בית החולים שממלא את מקומו של הדסה הוא שערי צדק, שרשם היום עלייה של 15 אחוז בכמות המטופלים. "המיון של בתי החולים של הדסה עבד היום, אבל כנראה שלאור מה שהציבור קורא, הוא כנראה חשש שיש שם שביתה או שאם הוא יתאשפז, אז לא יטפלו בו כמו שצריך. כנראה שזה מה שמעלה את מספר החולים", מסביר פרופ' יונתן הלוי, מנהל שערי צדק. "תגברנו את הצוות, תגברנו את הרופאים, העלינו יותר חולים למחלקות ואנחנו עומדים בזה והחולים לא ממתינים יותר זמן מהרגיל. אם היו סוגרים את המיון בהדסה לא היינו יכולים לעבוד. העיר לא יכולה להסתדר בלי שני בתי החולים שלה".

גם בבית החולים סורוקה בבאר שבע סובלים הערב מעומס כבד במיון, ועל פי ההערכות מדובר בעומס של 200 אחוז לעומת יום רגיל.מצב דומה נרשם לפני כשבועיים.

 

חברי כנסת: רגע האמת של ראש הממשלה 

לאורך כל היום זרמו מבקרים לבית החולים 'הדסה', ובהם ראשי ערים וחברי כנסת, במטרה לתמוך בעובדים. "אין ירושלמי שלא מכיר את בית החולים הזה ואין ירושלמי שלא גאה בבית הספר האוניברסיטאי שלו", אמר ח"כ, רובי ריבלין. "אנו מוקירים את נשות הדסה ויודעים על המאמצים שהן עושות להביא פתרון לבעיה. כמי שישב בוועדות כספים אנו יודעים שיש משברים שבלי התערבות של ראש הממשלה המשבר לא יוכל להיסגר. ראש הממשלה מודע לחשיבות העצומה של בית החולים, ואני קורא לו להתערב, לשבת עם האוצר ולסיים את הסיפור. זה רגע האמת".

 

ח"כ אריה דרעי הגיע אף הוא לתמוך ברופאים השובתים. "לעשות חשבון כמה הרופאים מרוויחים ולזרות חול בעיניים זה להתעלם מהבעיה. אני לא חושב שמשרד האוצר והבריאות רוצים שבית החולים ייסגר הם יודעים שירושלים חייבת בית חולים גם ככה במצב קיים יש צפיפות. אני קורא לראש הממשלה ואשתו לפעול, הם ידעו באיזו מסירות מטפלים בבית החולים הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
הפגנת המחאה. מחכים לפתרון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים