הרופאים מאיימים: ננטוש היום את הדסה
היום בבוקר כל עובדי בתי החולים בארץ ישבתו לשעתיים כהזדהות - והדסה עצמו עלול להישאר ללא רופאים. יו"ר ההסתדרות הרפואית אידלמן הציב אולטימטום להנהלה: אם לא תסדירו הביטוח, נורה לרופאים לעזוב את הדסה
אולטימטום להדסה: שביתת ההזדהות עם עובדי ורופאי בית החולים הדסה תתרחב היום בבוקר (ג'), ובבית החולים הירושלמי יכול להיות שבאותה שעה כלל לא יהיו רופאים. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, איים שהרופאים ינטשו לחלוטין את עבודתם בהדסה.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
אתמול אמר אידלמן: "אם עד עשר בבוקר לא נקבל העתק עדכני של פוליסת הביטוח המכסה את רופאי הדסה, נסיק מכך כי הרופאים המועסקים בהדסה אינם מכוסים בביטוח אחריות מקצועית החל מהשקל הראשון בגין עבודתם, ולא נוכל להמשיך לתת להם לסכן עצמם ולהיות חשופים לתביעות עתידיות. במקרה כזה, נאלץ להורות לרופאים לעזוב את שטח בית החולים, על מנת לא להיות חשופים לתביעות נוספות".
האיום של ד"ר אידלמן נמסר על רקע הדיון בבית המשפט המחוזי בנוגע לבקשת הנהלת הדסה להקפאת הליכים. אם תתקבל הבקשה יהיה בית החולים מוגן מפני הנושים שלו למשך שלושה חודשים. מחוץ לבית המשפט הפגינו עובדי הדסה, שמתנגדים לבקשת ההנהלה מחשש שבעקבותיה יבוטלו החוזים הקיבוציים והם לא יוכלו לקבל את משכורותיהם.
ההסתדרות הרפואית, שמייצגת את העובדים, אמרה בבית המשפט שבקשת ההנהלה היא ניסיון לבצע מחטף: "למדנו על הבקשה להקפאת הליכים מהתקשורת. מטרתה היא לשבור את העבודה המאורגנת בהדסה". ההחלטה בנוגע לבקשה להקפאת הליכים צפויה להינתן היום בבוקר.
בשעות הבוקר גם אמורה להתקיים שביתת הזדהות בכל בתי החולים, בין 10:00 ל-12:00. מלבד הרופאים, שכבר שבתו שלשום, יצטרפו למחאה גם שאר עובדי בתי החולים השונים. בהדסה תימשך השביתה הכללית של העובדים והרופאים.
בינתיים, טען ראש הממשלה בנימין נתניהו כי "כשל ניהולי" הוביל לקריסה הכלכלית של בית החולים ואמר כי הציבור ישלם את המחיר. בישיבת סיעת הליכוד תקף נתניהו את התנהלות בית החולים הירושלמי: "היה שם כשל גדול מאוד. נצבר שם גירעון באופן לא ברור, יכול להיות מתוך הנחה
שיהיה מי שישלם. צריך לטפל טיפול שורש ומי שצריך לטפל בכך הם המשרדים האמונים - משרד הבריאות והאוצר. הציבור הוא זה שישלם. צריך להבטיח שהגירעון לא יחזור".
הבקשה להקפאת הליכים מצד הנהלת בית החולים הוגשה בצל גירעון שוטף של 300 מיליון שקל וגירעון מצטבר של 1.3 מיליארד שקל. פרטי הבקשה חשפו תמונת מצב שגובלת באנרכיה ניהולית, נוהלי עבודה מופקרים וסעיפי תקציב רבים שמסבירים בקלות את הידרדרותו של המוסד הרפואי. בין היתר, תוארו ניתוחים פרטיים שנערכו על חשבון זמן רפואה ציבורית, עשרות מיליוני שקלים על שעות נוספות וכוננויות שאינן נדרשות ו-900 משכורות ניהול במוסד שבו רק 400 משרות ייעודיות.