שתף קטע נבחר

הכִּסֵּא הריק: הולנד בארה"ב בלי גברת ראשונה

נשיא צרפת הגיע לביקור ממלכתי בארה"ב כדי לדון עם עמיתו אובמה במלחמת האזרחים בסוריה, בגרעין האיראני, בטרור האיסלאמי באפריקה - וגם לעשות עסקים. אלא שהאמריקנים מתעניינים בעיקר בחייו החדשים בלי בת זוג

נשיא צרפת פרנסואה הולנד התחיל אתמול (יום ב') ביקור רשמי בן שלושה ימים בארצות הברית בעקבות הזמנה אישית של עמיתו האמריקני ברק אובמה. בניגוד למתוכנן, הנשיא הסוציאליסטי הגיע בגפו לביקור המיוחד, ללא גברת ראשונה לצדו. עובדה זו עשויה ודאי להסיט את תשומת הלב התקשורתית מהטיפול בנושאים מדיניים חשובים שעליהם אמור הולנד לדון עם אובמה, בהם מלחמת האזרחים בסוריה, הפיקוח על הגרעין האיראני והמלחמה בטרור באפריקה, לנושאים קלילים ורכילותיים יותר.

 

שחקנית ומאהבת. האישה ה-2 של נשיא צרפת

 

עוד חדשות בעולם :

אקסודוס מעיר נצורה: פינוי המוני מחומס

הנמרה שמפחידה את הודו: הרגה אדם עשירי

בריטניה מוצפת: אלפי בתים בסכנה

וויליאם דיבר סוואהילית נגד ציד, והלך לצוד

 

עד לפני שלושה שבועות מעט מאוד אמריקנים ידעו בכלל מיהו פרנסואה הולנד. אלא שחשיפת הרומן שלו עם השחקנית הצרפתייה ז'ולי גאייה, תמונותיו יוצא מ"דירת מסתורין" בפריז והפרידה שבאה לאחר מכן מבת זוגו ואלרי טרירוויילר הפכו אותו לידוען גם באמריקה.

 

הזמנה אישית מאובמה. הולנד נוחת בבסיס חיל האוויר במרילנד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הזמנה אישית מאובמה. הולנד נוחת בבסיס חיל האוויר במרילנד(צילום: AFP)

על השטיח האדום בדרך לפגוש את אובמה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
על השטיח האדום בדרך לפגוש את אובמה(צילום: AFP)

אובמה והולנד יבקרו באחוזתו של תומס ג'פרסון בווירג'יניה, מונטיצ'לו (צילום: AP) (צילום: AP)
אובמה והולנד יבקרו באחוזתו של תומס ג'פרסון בווירג'יניה, מונטיצ'לו(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

מסעיר את האמריקנים, פחות את הצרפתים. הולנד בין המאהבת גאייה (מימין) לטרירוויילר (צילום: AFP, MCT) (צילום: AFP, MCT)
מסעיר את האמריקנים, פחות את הצרפתים. הולנד בין המאהבת גאייה (מימין) לטרירוויילר(צילום: AFP, MCT)

נסיעה חשאית בקטנוע מבת הזוג למאהבת בפריז ()
נסיעה חשאית בקטנוע מבת הזוג למאהבת בפריז

ואלרי גיסקאר ד'אסטנג וג'רלד פורד בבית הלבן. 17 במאי 1976 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ואלרי גיסקאר ד'אסטנג וג'רלד פורד בבית הלבן. 17 במאי 1976(צילום: AFP)
הרומן הסודי של הולנד התקבל באדישות יחסית בתקשורת הצרפתית, אך בכותרות בולטות במיוחד ובכתבות נרחבות בעיתונות הבריטית והאמריקנית שצמאות לסיפורים מסוג זה.

 

300 הזמנות בלי "הגברת הראשונה, ואלרי טרירוויילר"

ערב ביקורו של הולנד בארה"ב "טיפלו" צהובונים אמריקניים כמו גם עיתונים רציניים יותר בדמותו של הנשיא הצרפתי שזכה לכינוי "פודינג". הם תהו מי תשב לימינו של אובמה בארוחת הערב החגיגית בבית הלבן - מקום שהיה שמור לבת זוגו של נשיא צרפת - ואם יתקיים ריקוד חילופי הזוגות המסורתי שנערך במהלך ביקורים רשמיים מסוג זה. האמריקנים בעיקר רוצים להבין במהלך ביקורו של נשיא צרפת מיהו "מסייה" הולנד האמיתי - זה שמקפץ בלילה ברחובות פריז בין שתי נשים באמצעות קטנוע או מצביא צבאי שלא מהסס לשלוח את צבאו להילחם באפריקה, די בהצלחה, בארגוני טרור איסלאמיים.

 

העיסוק התקשורתי הנרחב בחייו הפרטים של הולנד הביך אפילו את הבית הלבן, שנאלץ ברגע האחרון להשמיד את 300 ההזמנות לארוחת הערב הרשמית ולהדיר מההזמנה החדשה את "הגברת הראשונה, ואלרי טרירוויילר".

ד'אסטנג ופורד (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ד'אסטנג ופורד(צילום: AFP)
הצרפתים, כאמור, לא מתרגשים במיוחד מפרשיית הרומן והבגידה של נשיאם, אף על פי שראש הממשלה לשעבר פרנסואה פיון אמר אמר בראיון בטלוויזיה כי "חבל שמזכירים כיום בארה"ב את צרפת רק בהקשר לבגידותיו של הנשיא".

 

הבטיח להוריד אבטלה ונותר בלי תמיכה בצרפת

אולם למרות הסיפור הצבעוני שמלווה את הולנד מפריז ועד וושינגטון, יש להניח שהתקשורת האמריקנית תנסה לקבל ממנו תשובות גם בנושאים חשובים יותר, אך לא יותר נעימים. אחד מהם הוא שיעור התמיכה הנמוך ביותר בנשיא הצרפתי - כ-20 אחוזים - ביחס לנשיאי עבר. "מדוע הצרפתים לא נותנים בך אמון?", יישאל הולנד בארה"ב על רקע הבטחותיו להוריד את שיעור האבטלה בצרפת שעומד כיום על יותר מ-10 אחוזים.

 

בניגוד למצב בבריטניה ובגרמניה, צרפת עדיין לא מראה סימנים של יציאה מהמשבר הכלכלי הגדול ואחרי יותר משנה בתפקיד, להולנד נגמרו התירוצים ואינו יכול עוד להאשים את קודמו בתפקיד, ניקולא סרקוזי.

רונלד רייגן ופרנסואה מיטראן (במרכז) בווירג'יניה. 28 במאי 1983 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
רונלד רייגן ופרנסואה מיטראן (במרכז) בווירג'יניה. 28 במאי 1983(צילום: AFP)
בטרם נחת מטוסו של הולנד בשדה התעופה בוושינגטון הוא הספיק לפרסם אתמול מאמר משותף עם אובמה בעיתונים "וושינגטון פוסט" האמריקני ו"לה מונד" הצרפתי. בעשור הקודם, בתקופת הנשיא ג'ורג' בוש הבן, היו יחסי ארה"ב-צרפת בשפל. אלא שכעת מנסים אובמה והולנד להשיב אותם למסלולם. במאמרם המשותף הדגישו השניים כי "לפני עשור, מעטים היו מדמיינים את שתי המדינות שלנו עובדות כל כך צמוד בכל כך הרבה דרכים. אבל בשנים האחרונות הברית שלנו עברה שינוי".

 

מאמר משותף ואף מילה על ישראל והפלסטינים

שני הנשיאים הדגישו את כוונתם "להשיג פתרון כולל שימנע מאיראן השגת נשק גרעיני". הם גם כתבו כי "האיום האמין שלנו בהפעלת כוח סלל את הדרך לתוכנית לחסל את הנשק הכימי בסוריה. עכשיו סוריה חייבת לעמוד בהתחייבויותיה".

 

שני המנהיגים ציינו את מחוייבותם לפעול יחד באפריקה ובאזורים אחרים בעולם. תהליך השלום הישראלי-פלסטיני לא הוזכר במאמר המשותף, למרות המאמצים של מזכיר המדינה ג'ון קרי להשיג סוג של הסכמה שתאפשר להאריך את השיחות בין שני הצדדים עד סוף שנת 2014.  

 

ז'אק שיראק וביל קלינטון בבית הלבן. 1 בפברואר 1996 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ז'אק שיראק וביל קלינטון בבית הלבן. 1 בפברואר 1996(צילום: AFP)

הזוג קלינטון עם הזוג שיראק בבית הלבן. 1 בפברואר 1996 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הזוג קלינטון עם הזוג שיראק בבית הלבן. 1 בפברואר 1996(צילום: AFP)

שיראק בקונגרס האמריקני, מאחוריו אל גור וניוט גינגריץ'. 1 בפברואר 1996 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
שיראק בקונגרס האמריקני, מאחוריו אל גור וניוט גינגריץ'. 1 בפברואר 1996(צילום: AFP)

ג'ורג' בוש הבן וניקולא סרקוזי בבית הלבן. 7 בנובמבר 2007 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ג'ורג' בוש הבן וניקולא סרקוזי בבית הלבן. 7 בנובמבר 2007(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

הולנד לא ביקר את אובמה באופן רשמי על ביטול המבצע הצבאי בסוריה (צילום: AP) (צילום: AP)
הולנד לא ביקר את אובמה באופן רשמי על ביטול המבצע הצבאי בסוריה(צילום: AP)

דגל צרפת בכניסה לבית הלבן לכבוד ביקור הולנד (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
דגל צרפת בכניסה לבית הלבן לכבוד ביקור הולנד(צילום: רויטרס)

"למנוע מאיראן נשק גרעיני". מאמר משותף לאובמה והולנד ב"וושינגטון פוסט" ()
"למנוע מאיראן נשק גרעיני". מאמר משותף לאובמה והולנד ב"וושינגטון פוסט"

אובמה לא שוכח את העובדה שעמיתו הצרפתי לא ביקר אותו באופן רשמי אחרי שביטל ברגע האחרון מבצע צבאי משותף לצרפת ולארה"ב נגד נשיא סוריה בשאר אסד. הולנד גם לא נזף בנשיא האמריקני ולא יצא נגדו בהצהרות תוקפניות בעקבות תוכנית הריגול גדולת הממדים של סוכנות הביון האמריקנית NSA. תוכנית זו כללה בין היתר האזנות סתר למאות מיליוני בני אדם, בהם כמה מנהיגים זרים כמו קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, נשיאת ברזיל דילמה רוסף ונשיא מכסיקו  אנריקה פנייה נייטו.

 

במהלך ביקורו בארה"ב יתקבל הולנד בחמימות רבה ויזכה ללא מעט ליטופים והבזקי זרקורים מחממי לב בתקופה שבה הוא זקוק להם יותר מכול. רק ארבעה מנהיגים זרים זכו לקבל עד עתה מאובמה הזמנה רשמית אישית, והולנד הצטרף לרשימה המכובדת. לאחר נחיתתו בוושינגטון יצטרף הולנד לאובמה במטוס הנשיאותי "אייר פורס 1" והשניים יטוסו לווירג'יניה ויבקרו באחוזתו של הנשיא האמריקני הפרנקופוני תומס ג'פרסון, מונטיצ'לו. ג'פרסון, הנשיא השלישי של ארה"ב, בנה בעיר שארלוטסוויל בית בסגנון מקדש רומאי שראה בעיר נים בדרום צרפת ושעליו אמר בזמנו שהוא מביט עליו כמו "מאהב על פלגשתו".

 

הולנד ואובמה ייפגשו בין היתר לשיחת בארבע עיניים בבית הלבן. הנשיא הצרפתי ויתר על נאום בקונגרס לטובת טקס הענקת מדליית ליגיון הכבוד הצרפתי ללוחמים ממלחמת העולם השנייה ובכוונתו גם לבקר בבית קברות מקומי שבו קבורים הרוגי המלחמה. את ביקורו בארה"ב הוא יסיים בסן פרנסיסקו ויפגוש כמה ממנהלי החברות המובילות בעולם, בהן גוגל ,טוויטר ופייסבוק, ויזמים צרפתיים שמתגוררים ופועלים בעיר.


פורסם לראשונה 10/02/2014 22:34

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: EPA
יחסים טובים. אובמה והולנד
צילום: EPA
מומלצים