שתף קטע נבחר

 

היועמ"ש: אסור לבית הדין לכפות ברית מילה

"בית הדין חרג מסמכותו כאשר הורה על עריכת ברית מילה לפעוט בן למעלה משנה, ועל כן יש לקבל את העתירה", קובע היום היועץ המשפטי לממשלה, בעקבות העתירה נגד החלטת בית הדין לכפות על אם מול את בנה. הוא הוסיף כי מדובר בהליך רפואי בקטין, שצריך להיות מוכרע בבית משפט אזרחי

תמיכה משמעותית לאם המסרבת למול את בנה – מצד היועץ המשפטי לממשלה: יהודה וינשטיין הגיש היום את עמדתו בעתירה נגד החלטת בית הדין הרבני, שכפתה על אם לערוך לבנה בן השנה ברית מילה. היועמ"ש ציין כי בנסיבות העניין, "בית הדין חרג מסמכותו כאשר הורה על עריכת ברית מילה לפעוט בן למעלה משנה, ועל כן יש לקבל את העתירה". עוד מציין היועץ כי "ספק אם הכרעת בית הדין התקבלה בהתבסס על עיקרון טובת הילד".

 

<<עוד חדשות ועדכונים - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

עמדת היועץ המשפטי הוגשה לבקשת בית המשפט העליון, והוא מוסיף ומציין כי מן הראוי היה שהעמדה בשאלת ברית המילה תגובש תוך הסתייעות בגורמים חיצוניים כגון מומחה רפואי, עובד סוציאלי, בא-כוח היועץ המשפטי לממשלה או אפוטרופוס לדין. וינשטיין סבור כי בנסיבות המקרה הנוכחי, כשלא נעשה הדבר - נפלה טעות בהכרעת בית הדין.

 

 

באמצעות עורכי הדין חיה זנדברג, תדמור עציון ורן רוזנברג מפרקליטות המדינה, קובע וינשטיין כי מקום שבו ברית המילה קרובה לטיפול רפואי, כגון במקרה זה שבו התינוק בן למעלה משנה, והדבר מצריך ניתוח - אין לכרוך אותה בהליך גירושין.

 

"בית הדין הרבני חרג מסמכותו"

השאלה האם יש מקום לערוך אותה, ראוי שתוכרע בידי "הערכאה שדנה בטיפולים רפואיים בקטין: בית-המשפט האזרחי, וזאת גם אם המאבק סביב ברית המילה נולד בשל המחלוקת בין ההורים". כך מציין היועץ בחוות דעתו, כי "דין העתירה נגד בית הדין הרבני להתקבל, שכן בית הדין הרבני חרג מסמכותו".

 

לפני כחודש השיב בית הדין הרבני לעתירה, כי ברית המילה היא טובת הילד: "לא טוב עושה העותרת המבקשת להטמיע בפעוט רך הרגשה של חריגוּת מיותרת, שעלולה להביא לרגשי נחיתות ולפגיעה נפשית חמורה", קבע היועץ המשפטי של בתי הדין הרבניים, עו"ד הרב שמעון יעקבי.

 

לפני כחודשיים דחה בית הדין הרבני הגדול באופן תקדימי, ערעור שהגישה אישה על החלטת בית דין אזורי שחייב אותה למול את בנה, כפי שביקש האב. דייני הערכאה העליונה התרשמו כי סירובה של האישה למילת הבן איננה עניינית, אלא רק כלי לשיפור הישגיה במאבק הגירושין, ולפיכך אין לקבלה.

 

בית הדין הרבני הגדול אף הביע חשש כי המילה תהפוך לכלי במאבקי גירושין. הדיינים קבעו כי האב ב במצווה, וכי טובת הילד היא להיות נימול - בניגוד לטענת האם. "לא יעלה על הדעת שעניין הברית מילה יינטל מחכמי ישראל, ויינתן לשיקול דעת של ערכאה אזרחית", הוסיפו.

 

בעקבות כך, הגישה האם עתירה לבג"ץ באמצעות האגף לסיוע משפטי במשרד המשפטים, ועורכת הדין מרסלה וולף, בדרישה לבטל את פסק הדין התקדימי, לאחר שלטענתם עצם הדיון בבקשת האב למול את בנו, היא חריגה מסמכות בית הדין. האם אף אמרה, בראיון מיוחד ל-ynet, כי התנגדותה לברית היא עקרונית, "לאחר שנחשפתי לכל המידע בנושא, ולמדתי וחקרתי. הבנתי שיותר בריא לא לעשות ברית מילה, ללא כל קשר להליך הגירושין... הוא (האב) לא התנגד, הייתה שתיקה של שנה - ואז זה עלה לראשונה בבית הדין הרבני. אני קיבלתי פיק ברכיים, הייתי בשוק טוטלי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הליך רפואי?
צילום: shutterstock
צילום: ירון ברנר
היועמ"ש יהודה וינשטיין
צילום: ירון ברנר
מומלצים