שתף קטע נבחר
 

קריסת המרפסות: דיירים תובעים 59 מיליון ש'

36 דיירים בפרויקט "גינדי פארק חדרה" שבו קרסו המרפסות לפני כחודשיים, אשר פונו לדיור חלופי, הגישו תביעה לביהמ"ש המחוזי בת"א בבקשה לבטל את הסכמי המכר שלהם. "התובעים משלמים משכנתאות כל חודש לבנקים למשכנתאות על דירות שכבר אינן ברשותם", נכתב בכתב התביעה

כ-59 מיליון שקל - זה הסכום שתובעים 36 דיירים בפרויקט "גינדי פארק חדרה" בעקבות מחדל קריסת המרפסות מלפני חודשיים, כך נמסר (א') ל-ynet מדוברות בית המשפט. הבוקר הגישו הדיירים לבית המשפט המחוזי בתל-אביב תביעה נגד יזמית הפרויקט, חברת גינדי השקעות, והחברה המבצעת, אורתם מליבו, הדורשת לבטל את הסכמי המכר שלהם. עוד הגישו הדיירים לבית המשפט בקשה לפטור מתשלום אגרת בית המשפט נוכח מצוקתם הכלכלית.

 

קריסת המרפסות בחדרה - כותרות אחרונות:

 

"התובעים ברובם הם בעלי משפחות, תינוקות וילדים קטנים, והם נאלצים לחיות במה שנקרא 'פתרון דיור', במקום לגור ולחיות בדירה מסודרת, שאותה בחרו לרכוש לעצמם, התאימו אותה לצורכיהם, ריהטו אותה ואבזרו אותה במיטב כספם", נכתב בכתב התביעה שהגיע לידי ynet. "הארעי הפך להיות הקבוע לתקופה ארוכה ובלתי ידועה נוכח סירובן של הנתבעות להשיב להם את כספם. שגרת חייהם (של התובעים - ה.צ) נהפכה ואין להם עוד מקום אשר הם יכולים לקרוא לו 'בית'".

 

בתביעה, שהוגשה גם נגד הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה ונגד משרד עורכי הדין שטיפל בפרויקט, נכתב עוד כי "התובעים משלמים משכנתאות כל חודש לבנקים למשכנתאות על דירות שכבר אינן ברשותם. רכושם המיטלטל של התובעים, לרבות ריהוט חדש וציוד חשמלי יקר שנרכש לדירות החדשות במיטב כספם - מצוי בדירות מהן פונו הדיירים ולא ידוע מה עלה בגורלו".

 

מחברת גינדי השקעות נמסר בתגובה לפניית ynet: "החברה לומדת את התביעה שהגישו חלק מדיירי הבניין שלא נפגע ותגיב לבית המשפט". מחברת אורתם מליבו נמסר בתגובה לפניית ynet: "טרם קיבלנו את כתב התביעה, לכשיתקבל נגיב בערכאות המתאימות".

 

הדיירים פונו לדירות חלופיות

נזכיר כי בסוף דצמבר דיווחה חברת גינדי השקעות לבורסה בתל-אביב כי שני הבניינים שבאחד מהם קרסו המרפסות פונו לפי דרישת עיריית חדרה, וכי 36 רוכשים מתוך 38 דיירים בבניין הצמוד לזה שבו קרסו המרפסות דורשים את ביטול קניית הדירות. זאת לאחר ששילמו עליהן מעל 33 מיליון שקל.

 

בהודעה לבורסה ציינה גינדי כי "נכון למועד דו"ח זה, פונו הן הבניין בו קרסה המרפסת, אשר טופס 4 שהתקבל בגין בניין זה בוטל על ידי עיריית חדרה עד להשלמת הבדיקות ובירור הסיבות לקריסת המרפסת; והן הבניין הנוסף בפרויקט, אשר אכלוסו הושלם בחודשים האחרונים ואשר ביחס אליו התקבלה דרישה מעיריית חדרה לפינוי הבניין עד להשלמת הבדיקות ותיקון הנדרש, ככל שנדרש. התקבל אצל החברה מכתב מבא כוחם של רוכשי הדירות בבניין הראשון, לפיו הודיע לחברה על ביטול 36 מתוך 38 הסכמי המכר בגין בניין זה".

 

בגינדי העריכו בהודעה לבורסה כי "הגורם לקריסת המרפסת כאמור, הינו כשל הנובע מביצוע שאינו תואם לתכנון וכן התקנה לקויה, ובהסתמך על המלצות ראשוניות של היועצים לתיקון הליקויים, נראה כי לא עומדת לדיירים הזכות לביטול ההסכמים האמורים". את הדיווח סיימה בגינדי בנתונים כספיים. על פי הדיווח, הכנסות החברה מהדירות בבניין הראשון שבו קרסו המרפסות ובו קיימת דרישה לביטול חוזי מכר מצד הרוכשים, עומדות על 33.131 מיליון שקל, כאשר הרווחים לחברה עומדים על 3.886 מיליון שקל.

 

זמן קצר לאחר הפרסום על דרישת הדיירים לבטל את חוזי המכר, הודיעה גינדי השקעות כי שכרה את שירותיו של עו"ד צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר, לסיוע בגישור בין החברה לדיירים. האוזר, שהסכים לקבלת התפקיד, החל במגעים בין הצדדים בתחילת ינואר. הדיירים פונו אז לדירות חלופיות באזור נתניה והסביבה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חסן שעלאן
הבניין שבו קרסו המרפסות בחדרה
צילום: חסן שעלאן
מומלצים