מתחמם הסכסוך בין הדיירים לגינדי השקעות
הדיירים, שתבעו לפני כשבועיים כ-59 מיליון שקל מיזמית הפרויקט בחדרה, טוענים כי קיבלו מכתב לפיו נשקלת הפסקת התמיכה הכספית בהם, וביקשו מביהמ"ש לחייב את המשך התשלום של כ-7,500 שקל מדי חודש - עד לפסק דין בתביעה. גינדי השקעות: "השקענו מיליונים בהחזרת הדיירים לשגרה"
מתחמם הסכסוך בין רוכשי הדירות בפרויקט של חברת גינדי השקעות בחדרה לבין היזמית. דיירים שרכשו 36 דירות בבניין התואם לזה שבו קרסו המרפסות, ותבעו לפני 10 ימים את החברה גינדי השקעות, גינדי יזום ופיתוח ואחרים בכ-59 מיליון שקל, טוענים כי גינדי יזום ופיתוח שלחה לבאת כוחם "מכתב איומים", לפיו נשקלת הפסקת התמיכה הכספית בהם.
קריסת המרפסות בחדרה - כותרות אחרונות:
- הקבלן: הבניין בו קרסו מרפסות יעמוד ברעידה
- גינדי השקעות שכרה מגשר לדיירים בחדרה
- רוכשי הדירות בחדרה דורשים ביטול החוזים
שלשום ביקשו הדיירים מבית המשפט המחוזי בתל-אביב לחייב את שתי החברות להמשיך לשלם להם, בין היתר, כ-7,500 שקל מדי חודש, עד לפסק דין בתביעה. לדברי הדיירים, הם פונו מדירותיהם אחרי הקריסה, שוכנו במלון בנתניה ואז הועברו לדירות שכורות בחדרה, במימון החברות. אחרי שאלו לא הגיבו להודעתם על ביטול הסכמי הרכישה, הם תבעו אותן.
בתגובה קיבלה פרקליטתם מכתב, בו נכתב: "נוכח בחירתך לנהל את המערכה בהשמצות בתקשורת ובבית המשפט חרף הליך גישור, שוקלת גינדי את המשך התמיכה וההטבות שהיא מעניקה לדיירים לפנים משורת הדין". לדברי הדיירים, המכתב "עולה כדי סחיטה על מי שגם כך עוברים תקופה קשה".
מגינדי השקעות נמסר בתגובה: "מאז האירוע נענתה החברה לכל בקשות הדיירים ומתאמצת להחזירם לשגרה, והשקיעה מיליוני שקלים בשכירת דירות חדשות עבורם ואבזורן. בטרם הסתיימו בדיקות הבניינים, חלק מהדיירים מבניין שכן, שלא נהרס, הגישו תביעה מכפישה נגדה. כתב התביעה הופץ לתקשורת בשבוע שעבר, ורק אתמול נמסר לחברה. התביעה לא תרפה את ידינו ממציאת פתרון הוגן בדרכי נועם".
כתב התביעה: "הארעי הפך קבוע"
נזכיר כי בתביעה שהגישו רוכשי הדירות נכתב, בין היתר, כי "התובעים ברובם הם בעלי משפחות, תינוקות וילדים קטנים, והם נאלצים לחיות במה שנקרא 'פתרון דיור', במקום לגור ולחיות בדירה מסודרת, שאותה בחרו לרכוש לעצמם, התאימו אותה לצורכיהם, ריהטו אותה ואבזרו אותה במיטב כספם. הארעי הפך להיות הקבוע לתקופה ארוכה ובלתי ידועה נוכח סירובן של הנתבעות להשיב להם את כספם. שגרת חייהם נהפכה ואין להם עוד מקום אשר הם יכולים לקרוא לו 'בית'".
בתביעה, שהוגשה גם נגד הוועדה המקומית לתכנון ובנייה חדרה ונגד משרד עורכי הדין שטיפל בפרויקט, נכתב עוד כי "התובעים משלמים משכנתאות כל חודש לבנקים למשכנתאות על דירות שכבר אינן ברשותם. רכושם המיטלטל של התובעים, לרבות ריהוט חדש וציוד חשמלי יקר שנרכש לדירות החדשות במיטב כספם - מצוי בדירות מהן פונו הדיירים ולא ידוע מה עלה בגורלו".
בסוף דצמבר דיווחה חברת גינדי השקעות לבורסה בתל-אביב כי שני הבניינים שבאחד מהם קרסו המרפסות פונו לפי דרישת עיריית חדרה, וכי 36 רוכשים מתוך 38 דיירים בבניין הצמוד לזה שבו קרסו המרפסות דורשים את ביטול קניית הדירות. זאת לאחר ששילמו עליהן מעל 33 מיליון שקל.
זמן קצר לאחר הפרסום על דרישת הדיירים לבטל את חוזי המכר, הודיעה גינדי השקעות כי שכרה את שירותיו של עו"ד צבי האוזר, מזכיר הממשלה לשעבר, לסיוע בגישור בין החברה לדיירים. האוזר, שהסכים לקבלת התפקיד, החל במגעים בין הצדדים בתחילת ינואר. הדיירים פונו אז לדירות חלופיות באזור נתניה והסביבה.
הידיעה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של "ידיעות אחרונות"