שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock, AP, AFP. רויטרס

ישראלי בקרים: "טוב שהכוח של פוטין פה"

במערב מותחים ביקורת על נשיא רוסיה, אבל ישראלים ששוהים בחצי האי שבאוקראינה תומכים דווקא בפלישת כוחותיו. "בלי הרוסים, האנטישמים מקייב היו נלחמים בתושבי קרים"

"שורר כאן שקט הודות לכוחות הרוסים שנשלחו לכאן. בלעדיהם, הקבוצה האנטישמית שהייתה בהפגנות בקייב הייתה כבר מגיעה לכאן". ז'ניה זולוטניק (25) מבאר שבע מתגורר בארבע השנים האחרונות בסימפרופול, בירת חצי האי קרים שבאוקראינה. על רקע המתיחות באזור הוא מספר כי "בקרים שורר שקט ואין כאן תקריות אלימות. בלי הכוחות הרוסים האנטישמים שהפגינו בקייב היו נלחמים בתושבי קרים".

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

זולוטניק, סטודנט לרפואה, טוען כי מה שלא מסופר בתקשורת המקומית והעולמית הוא ש"על רקע הבעיות בקרים, באוקראינה עצמה מתחוללות מהומות סמוך לקייב. למשל, חמושים פושטים על חנויות, מכוניות ואזרחים תמימים ושודדים אותם לאור יום. בנוסף היו כבר כמה מקרי רצח על אותו רקע של גניבה או סתם סגירת חשבונות. לפי מקורות פנימיים, נגנבו 15 אלף אמצעי לחימה. ככל הידוע לי מדובר בנשק חם. בתקשורת המקומית הודיעו רק על 1,500 יחידות".

 

כוחות פרו-רוסיים בחצי האי קרים    (רויטרס)

כוחות פרו-רוסיים בחצי האי קרים    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

זולוטניק הדגיש בדבריו כי "אני לא בעד רוסיה או אוקראינה, אבל לדעתי המצב כאן היה הרבה יותר גרוע אם פוטין לא היה מכניס כוחות לקרים. אני מבין שהמניע היחיד שלו הוא השלטון באזור הזה, אבל עדיף על מלחמת אזרחים. האוכלוסייה הטטרית כוללת בתוכה מוסלמים מאוד עוינים שתמורת התשלום הנכון יהיו מוכנים לשחוט כל אחד, אפילו את אנשיהם".

 

על המפגינים בקייב אמר עוד הסטודנט הישראלי כי "יצא לי לשמוע מה אותם אנשים שיושבים כרגע בממשלה בקייב אומרים. הם לא ידידותיים כלפי אזרחים שאינם דוברי אוקראינית שוטפת ומאוד אנטישמיים כלפי יהודים. הם צועקים שצריך לסלק את כולם מאוקראינה וצועקים 'מדינה לאוקראינים בלבד'. יש גם קיצוניים בקהל תומכיהם שמוכנים לפגוע באזרחים שאינם אוקראינים, לרבות יהודים".

 

פאדי (24), סטודנט ישראלי באודסה שבאוקראינה, סיפר בנוגע לעיר שבה הוא נמצא כי "יש מעט מתיחות. באודסה מרגישים את זה בעיקר מבחינה כלכלית – המחיה מתייקרת. אנשים תמיד במתח, אף אחד לא יודע למה לצפות. יש מחלוקת בין האנשים – הרוב הוא פרו-רוסי והצד השני מתנגד להתערבות רוסית באוקראינה. יש המון שמועות. לפי אתר מקומי באודסה, הייתה מחאה נגד רוסיה מול השגרירות שלה באודסה. לפי אתרים מקומיים, הכוח הימי, ששהה בחצי האי קרים, מועבר לאודסה".

 

"הרוב רוצים שרוסיה תתערב"

גם ברחובות אודסה לא מתחוללת דרמה. לדברי פאדי, "מדי פעם יש התאספויות של אנשים מול בניינים ממשלתיים. יש כאלה שתומכים בשלטון ויש כאלה שרוצים שרוסיה תתערב. רוב האנשים רוצים שרוסיה תתערב, כי לפי דעתם ולפי דעתי האישית המצב באוקראינה מפחיד. מי שהגיע לשלטון, קוראים להם כאן פאשיסטים. מי שתמך והתחיל את המחאה היא מערב אוקראינה, שבה, לפי הרוסים ושאר האוקראינים, יש בוגדים - אנשים שבגדו בעם הרוסי בזמן מלחמת העולם השנייה ותמכו בנאצים".

 

בקייב בינתיים נרשם שקט יחסי ברחובות. לדברי הרב הלל כהן,

מרבני קייב ויו"ר הצלה אוקראינה, "עדיין קיימים כל הבריקדות והמחסומים בכניסות לקייב וביציאות ממנה, ובמרכז העיר עדיין עומדים מפגינים, אבל הכול בינתיים שקט, לא מרגישים משהו דרסטי. רואים פחות שוטרים ברחובות. עם זאת, בזמן ההתרחשות בחצי האי קרים ישנה דריכות באוויר בקייב. מדברים כל הזמן על גיוס בחורים צעירים. חלק מתושבי העיר אומרים שאוטוטו פוטין יתפשט גם לקייב וחלקם אופטימיים ומאמינים שזה לא יקרה, אלא יישאר בתחומי חצי האי קרים".

 

מבחינת תחושות הקהילה היהודית בקייב, מדבר הרב כהן על "חשש מחוסר ודאות. על רקע זה אנחנו בימים אלה מקיימים בשיתוף פעולה בין זק"א והצלה אוקראינה קורס מגן של עזרה ראשונה וחסד של המת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: MCT
חיילים רוסים בקרים
צילום: MCT
מומלצים