שתף קטע נבחר

אישה הרתה לאחר - אך הבעל סירב להתגרש

בני זוג התחתנו במולדובה בנישואים אזרחיים, ונפרדו זמן קצר אחרי הולדת בתם. האישה הכירה בינתיים גבר אחר וביקשה להתגרש מבעלה, שנזכר פתאום שהוא רוצה לחזור הביתה. השופטת דחתה אותו

אישה הרשומה במשרד הפנים כחסרת דת הגישה תביעה להתרת נישואים מבעלה היהודי. השניים התחתנו בנישואים אזרחיים במולדובה ב-2010 ונולדה להם ילדה משותפת. מעט אחרי הלידה הם נפרדו, והתובעת, שבינתיים הכירה גבר אחר ואף הרתה לו, טענה כי המשיכה בחייה וכעת היא רוצה להינשא לבן זוגה החדש.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

לטענת האישה, בשלוש השנים שבהן הם פרודים לא פנה אליה בעלה אפילו פעם אחת, לא ביקש שתחזור אליו ואפילו לא פגש את בתם המשותפת. בתגובה לתביעה טען הבעל שהוא מתנגד להתרת הנישואים. לדבריו, הוא רוצה מאוד לחזור הביתה, אך האישה מונעת זאת ממנו.

 

הוא דרש שאשתו תציג חוות דעת של מומחה לדין המולדובי, על מנת לוודא כי ניתן להתיר את הנישואים בנסיבות המקרה שבהן צד אחד רוצה לחזור הביתה. לכך השיבה התובעת, כי הדין המולדובי מאפשר התרת נישואים גם כאשר רק אחד הצדדים מעוניין בפרידה.

 

בהיותו יהודי התבקש הבעל להביא חוות דעת מאת בית הדין הרבני, שלפיה נישואים עם חסרת דת ממילא בטלים ואין צורך להתירם.

 

לאן נעלמת שלוש שנים?

השופטת רותם קודלר עיאש קבעה כי מאחר שהתובעת מוגדרת חסרת דת, יש לדון במקרה זה על פי הדין האזרחי בלבד. היא התרשמה שבני הזוג בנפרד מנהלים חיים עצמאיים, ללא קשר אחד לשני,

ושאין מחלוקת שמערכת היחסים קרסה.

 

השופטת מתחה ביקורת על רצונו הפתאומי של הנתבע להציל את נישואיו, וקבעה כי התנהלותו הכללית מעידה על כך שבפועל אינו רוצה זאת כלל. לדבריה, נראה כי בכלל לא ידע כי אשתו הרה ממערכת יחסים חדשה והדגישה את חוסר העניין שהביע התובע באשתו ובבתו בשלוש השנים האחרונות.

 

בנסיבות אלה קבעה השופטת כי התקיימו התנאים להתרת הנישואים גם ללא הסכמת הנתבע. לבסוף היא העירה לצדדים שמערכת המשפט אינה משחק ודרשה מהם להתייחס להליכים המשפטיים בכבוד הראוי. הנישואים הותרו והבעל חויב בהוצאות משפט של 2,000 שקל.

 

במקרה זה חרג בית המשפט לענייני משפחה מהדרך שהותוותה בפסיקה במקרים מעין אלו, וקבע שלאור נסיבותיו המיוחדות של המקרה ניתן להתיר את הנישואים אף ללא חוות דעת להוכחת הדין הזר של המדינה שבה נערכו הנישואין, כפי שדורש החוק. בית המשפט נקט בשיטה יצירתית על מנת לתת סעד משפטי מהיר לאישה, מבלי לגרור אותה להוצאות משפטיות נוספות ומיותרות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
מומלצים