שתף קטע נבחר

למרות הפרידה: אלמן יקבל את הנחלה במושב

בני זוג היו בהליכי גירושים בזמן שהאישה הלכה לעולמה. חרף תביעה של אחותה קבע בית המשפט שהבעל יהיה זה שיקבל את המשק של הוריה

חרף העובדה שהיה בהליכי גירושים מאשתו בעת מותה, קיבל אלמן את הזכויות בנחלה של הוריה במושב. פסק הדין התקדימי התקבל בבית המשפט לענייני משפחה בפתח תקווה לאחר דחיית תביעה שהגישה אחותה של המנוחה, שטענה שהיא היורשת היחידה של המשק החקלאי.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

בני הזוג התגוררו בנחלת הוריה של האישה מאז שנות ה-70. לאחר שנים עלו נישואיהם על שרטון והם נפרדו. לאחר הפרידה, בזמן שהשניים ניהלו הליכי גירושים, מתה הבת ממחלה. לאחר מותה הגישה אחותה תביעה ובה ביקשה צו להירשם כבעלים הבלעדיים של הזכויות במשק הוריה.

 

בית המשפט נדרש לקבל את החלטתו בהישען על הוראות "סעיף הירושה" בחוזה המשבצת של אגודת היישוב. לפי סעיף הירושה, במקרה של מחלוקת בין בני דור ההמשך יוענקו הזכויות למי שימצא כ"בן המוכן והמסוגל" להחזיק ולתחזק את המשק.

 

האחות טענה בתביעתה שהמנוחה ובעלה לא מונו כבנים ממשיכים. את תביעתה היא גיבתה בין השאר בטענה שאחותה ובעלה היו בהליכי גירושים.

 

האלמן יוצג על ידי עורכי הדין גד שטילמן וצביקה גלזר, מחברת "גד שטילמן", העוסקת בנדל"ן ומקרקעין במושבים. הם טענו שחרף הפרידה לא נותק הקשר בין בני הזוג, שראו במשק רכוש משותף שעתיד לעבור לילדיהם.

 

כמו כן טען הבעל שהקים עם אשתו את ביתם בנחלה בהסתמך על התחייבות ההורים המנוחים למנותו כבן ממשיך. לדבריו הם השקיעו מכספם בבניית ביתם ובשיקומו החקלאי של המשק, בתמיכה בהורי האישה ובסיעודם.

 

בית המשפט דחה את הטענה שהאלמן ואשתו הוגדרו רשמית כ"בנים ממשיכים", אבל החליט בכל זאת שהנחלה תועבר בשלמותה לאלמן. בית המשפט קבע שהבעל הוכיח שנכון ליום פטירת ההורים, בת זוגו והוא היו זכאים לקבל את הזכויות במשק. כפועל יוצא מכך, נפסק, עם פטירת בת זוגו הרי שהזכויות במשק אמורות לעבור במלואן אליו.

 

"אין להתעלם משנות הנישואין הרבות וההשקעה של הנתבע במשק", קבעה השופטת מרים קראוס בפסק הדין.

 


פורסם לראשונה 09/03/2014 22:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 צילום: shutterstock
אילוסטרציה
צילום: shutterstock
צילום: עמי ארליך
עו"ד גד שטילמן
צילום: עמי ארליך
מומלצים