שוטרים בקלפי: בית שמש ונצרת שוב בוחרות
בעקבות החשדות לזיופים ואי-סדרים, ובתום הליך משפטי ארוך, הולכות שתי הערים לבחירות חוזרות תחת אבטחה מוגברת. 1,620 חיילים מקווים שיוכלו להצביע בבית שמש. שלטון חד"ש בנצרת בסכנה: "לתושבים נמאס"
- עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
בבית שמש 50,381 בעלי זכות בחירה והם יתבקשו להצביע הן לראש העיר והן לחברי המועצה. מפנקס הבוחרים נמחקו 85 בני אדם, שנפטרו מאז שהתקיימו הבחירות באוקטובר. מדובר בסיבוב נוסף במאבק על צביונה של העיר, בין המועמד ה"חילוני-דתי" אלי כהן לבין ראש העיר החרדי המכהן, משה אבוטבול מש"ס.
התפלגות ההצבעה בבית שמש בבחירות באוקטובר:
הפעם תהיה היערכות משטרתית גבוהה בבית שמש: מאות שוטרים ממחוז ירושלים יתפרסו החל משעות הבוקר המוקדמות באזורי הקלפיות בניסיון להבטיח את תקינות ההליך, את השמירה על הסדר הציבורי ואת הסדרי התנועה. עם סיום הבחירות ילוו השוטרים את הקלפיות למקום ריכוזן.
הקלפיות יישארו פתוחות עד 22:00 בערב. בשל הרגישות הנחה שר הפנים גדעון סער לנקוט צעדים מיוחדים שמטרתם שמירת הסדר הציבורי ושמירה על טוהר
הבחירות. בהתאם לכך הנחה מנכ"ל משרד הפנים בפועל, ד"ר שוקי אמרני, למנות מנהלי בחירות בעלי ניסיון מקרב עובדי המדינה בכל עיר ולהציב בכל קלפי שני מזכירים עובדי מדינה שאינם תושבי המקום. לצורך זה תציב משטרת ישראל שוטר בכל קלפי.
ומה עם קולות החיילים? מכיוון שמדובר בבחירות נקודתיות לא יוצבו קלפיות בבסיסי צה"ל, אך מפקדי החיילים הונחו לאפשר להם להשתחרר על מנת להצביע במקום מגוריהם. מתוך כלל בעלי זכות ההצבעה בבית שמש, 1,620 הם חיילים בשירות סדיר, קבע או מילואים.
המטה להצלת הדמוקרטיה יפעיל בעיר מערך מתנדבים במטרה לעודד את ההצבעה בבחירות. לטענת הפעילים, המכון למנהיגות בדק ומצא ש-30 אחוז מבעלי זכות הבחירה (כ-16 אלף איש מכל המגזרים) לא מימשו את זכות ההצבעה שלהם באוקטובר.
הבחירות בנצרת: על חודם של 22 קולות
תושבי נצרת יבחרו רק את ראש העיר, ושני המתמודדים הם איש העסקים המוסלמי עלי סלאם מרשימת "נאסראתי", וראמז ג'ראיסי הנוצרי מטעם חד"ש. מספר בעלי זכות בחירה בנצרת הוא 53,825, מהם 39 חיילים בסדיר.
בבחירות שהתקיימו באוקטובר ניצח סלאם בהפרש של 22 קולות. המפסיד ג'ראיסי דרש לכלול בספירת הקולות חיילים ובעלי מוגבלויות שקולותיהם נפסלו, ובשל כך הורה בית המשפט העליון על ספירה חוזרת של אחת הקלפיות. בתום הספירה עלה כי ג'ראיסי הוא המנצח.
בתום דיון משפטי קבע העליון בפסק הדין: "הבחירות לראשות עיריית נצרת שבו והגיעו לפתחנו לרקען של טענות חמורות לאי-סדרים בבחירות, והכול לרקעו של הפרש דק מן הדק במספר הקולות שקיבלו שני המועמדים המרכזיים בבחירות אלה, בבחינת 'כל קול קובע'".
האווירה בנצרת לקראת הבחירות מתוחה אף שלא נרשמו עימותים בין תומכי המתמודדים. בדיון שנערך בראשות מפקד המחוז הצפוני, ניצב זהר דביר, ובהשתתפות מפקדים מתחנת משטרת נצרת, אושרה פקודת המבצע ליום הבחירות: 450 שוטרים, מאבטחים וסדרנים יופעלו במהלך היום.
בעקבות החשד לאי-סדרים בבחירות באוקטובר קראו מנהיגים עירוניים לשמור על טוהר הבחירות ולנהל מערכת תקינה, נקייה ולא אלימה.
סלאם אמר לקראת הבחירות: "אני זה שניצח בפעם הקודמת ולמרות זאת הייתי בעד בחירות חוזרות. כדי להוכיח לחד"ש שלרוב תושבי נצרת נמאס. הם דורשים שינוי בעירייה שמנוהלת כל כך הרבה שנים על ידי חד"ש".