שתף קטע נבחר

נמצאו אחראים למות בנם - אך יקבלו מיליון ש'

בן 10 שיחק עם חבריו באתר בנייה ונפל לבאר בעומק חמישה מטרים. בית המשפט פסק שהעירייה ובעלי המבנה יפצו את המשפחה, אך הדגיש שלהורים היה אשם תורם כי לא הזהירו את בנם לא לשחק באזור המסוכן

בן 10 ממזרח ירושלים טבע ומת בעת ששיחק עם חבריו בבאר שנמצאה באתר בנייה בכפר מגוריו ראס אל-עמוד. הוריו יפוצו על ידי העירייה ועל ידי בעלי הבניין בכמיליון שקל, אבל בית המשפט הטיל אחריות למקרה גם על ההורים.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

האירוע התרחש ב-2002, כשהילד רדף עם אחיו הצעיר ובן דום אחר כלב ונכנסו לאתר בנייה מגודר. הילד דרך על קרש עץ שבדיעבד התברר שכיסה פתח של באר מים בעומק חמישה מטרים. הוא נפל לתוכה, טבע ומת.

 

הוריו הגישו תביעת רשלנות נגד עיריית ירושלים בטענה שלא טיפלה במערכת הניקוז והביוב שקרסה כשבוע קודם לכן, וגרמה לזרימת המים לבאר. ההורים טענו שהעירייה התרשלה גם באי מילוי חובתה לאטום את הבאר או למנוע גישה לאזור.

 

העירייה דחתה את טענות המשפחה בטענה שכלל לא ידעה על קיום הבאר, והפנתה אצבע מאשימה לבעליו הפרטיים של המבנה. העירייה הוסיפה שיש להטיל על הורי המנוח אשם תורם כיוון שלא השגיחו על בנם כראוי ואפשרו לו לשחק באזור מסוכן.

 

בעלי המבנה טענו כי העירייה לקחה על עצמה את האחריות על הבתים באזור לאחר תקופה של שיטפונות רבים שהביאו לקריסת הכביש ולפינוי הדיירים בשכונה. לדבריהם, העירייה צריכה הייתה למנוע את הגישה לתוך הבניין. הם הוסיפו שחסמו את הכניסה לחדר הבאר עם מיטה ואבנים וציינו שהעירייה ידעה על קיום הבאר אך לא עשתה דבר כדי למנוע את הגישה אליה.

 

כמו כן טען אחד מבעלי הבניין שבינו לבין הורי הילד נערך הסכם "סולחה", שבמסגרתו פטרה אותם המשפחה מאחריות.

 

אשם תורם להורים

שופט השלום בירושלים עבאס עאסי קבע כי אמנם צריך היה להטיל את האחריות על בעלי הבניין, אך בשל מעורבותה של העירייה והפיקוח שהטילה על הבתים באזור לאחר השיטפונות,

הרי שהאחריות נחלקת בין העירייה לבין בעלי המבנה באופן שווה.

 

השופט עאסי מצא שגם הורי המנוח נושאים באחריות למות בנם משום שלא השגיחו עליו כנדרש ולא מנעו ממנו לשוטט באזור מסוכן. העדויות העלו כי ההורים ידעו על הסכנות במבנה וסביר היה לצפות מהם להזהיר את בנם ממשחק במקום. משום כך הוטל על ההורים אשם תורם בגובה שליש מגובה סכום הפיצויים.

 

לבסוף נקבע שבקיזוז האשם התורם יפוצו ההורים על ידי העירייה ובעלי המבנה ב-933 אלף שקל בגין נזק לא ממוני, הפסדי השתכרות של הבן וכן הוצאות קבורה. לסכום זה התווספו עוד 23% עבור שכר טרחת עו"ד.

 

נראה, אם כך, כי בית המשפט ביצע חלוקה ראויה והוגנת של האחריות לנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע סכנה מן הסוג שאירע. יש לזכור כי רשות עירונית עשויה לחוב גם בשל הפעלה רשלנית של סמכותה, כדוגמת אי פיקוח ואי אכיפת החוקים הרלוונטיים המיועדים לשמירה על ביטחונם של התושבים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
בניין עיריית ירושלים
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים