שתף קטע נבחר
 

מכירת הדיור הציבורי לדיירים יוצאת לדרך

ועדת הכלכלה השלימה את אישור התקנות שמסדירות את הליכי מכירת הדירות ובכך נתנה אור ירוק למכירתן. לדברי שר השיכון, לקופת הקרן שתקום מהכנסות המכר צפויים להיכנס כ-300 אלף שקל בממוצע שיתקבלו מכל דירה

אור ירוק למבצע מכירת הדיור הציבורי שנכנס להילוך גבוה: ועדת הכלכלה השלימה היום (ד') את אישור התקנות שמסדירות את הליכי המכר, בהם כללי הגשת בקשת הרכישה, תנאי התשלום, ההנחיות לביצוע שמאות לדירה, והשימושים המותרים בכספי הקרן שתקום מהכנסות המכר. שר השיכון, אורי אריאל, מסר לוועדה שהמבצע עשוי להקיף מכירת כ-15 אלף דירות במשך כשנתיים-שלוש ולהכניס לקרן כ-300 אלף שקל בממוצע שיתקבלו מכל דירה – אומדן של כ-4.5 מיליארד שקל.

 

"אמרו לי: תביאי עוד שני ילדים ונסדר לך בית"

"הבזאר" של עמידר: 3,000 דירות למכירה

חברות הדיור הציבורי מתחילות למכור דירות

 

התקנות נדרשו ליישום הליכי המכר לפי חוק הדיור הציבורי שהממשלה הפשירה ב-2013 אחרי הקפאה שנמשכה כ-15 שנה. בפועל, החלה הממשלה בסוף השנה שעברה בצעדים ראשונים ליישום החוק במסע פרסום לדיירים, שנערך במקביל להליכי הכנת תקנות המכר בוועדת הכלכלה, ותחילת רישום המבקשים לרכוש את דירותיהם. השלמת אישור התקנות התאפשרה היום לאחר שמשרדי השיכון והאוצר חזרו בהם מהכוונה להשתמש בכספי הקרן גם למימון הוצאות הפרסום.

 

יו"ר הוועדה ח"כ אבישי ברוורמן (עבודה) סירב להשלים את התקנות בדיון קודם, לאחר שגילה את הכוונה להשתמש בכספי הקרן למימון הוצאות שונות לרבות פרסומים כשהם נועדו למעשה למימון רכש דירות חדשות ולהגדלת הסיוע בשכר דירה לזכאים. היום אישרה הוועדה להשתמש בכספי הקרן כהחזר הוצאות ולתשלומי עמלות לחברות המשכנות בהתאם להסכמים בין המדינה לחברות הדיור הציבורי.

 

עם זאת, התקבלה הצעת ח"כ יצחק וקנין (ש"ס) להגביל את התשלומים לחברות המשכנות, כך שלא יעלו על 3,000 שקל לדירה. זאת לאחר שרונן כהן ועו"ד אמיר פז ממשרד השיכון הסבירו כי העמלות לדירה שנקבעו בהסכמים משנים קודמות, נעות בין 2,100 שקל לחברת עמיגור ו-5,000 שקל לחברת עמידר, לא כולל מע"מ. עו"ד פז אמר כי אם הכספים לא יבואו מהקרן הם ייגרעו מתקציבי שיכון אחרים.

 

דיירים נכים יוכלו לקבל הנחה נוספת

עוד אושרה היום הקמת ועדה שתדון בבקשות של רוכשים להאריך את מועדי התשלום, על מנת לאפשר במקרים חריגים לדיירים להשיג את המימון לרכישת הדירות. אולם הוועדה התנגדה לדרישת משרד השיכון לכלול בוועדת החריגים נציג של החברות המשכנות. היא קבעה כי בראש הוועדה יעמוד נציג משרד השיכון במינוי השר וחבריה ייצגו את משרדי האוצר והרווחה, אף הם במינוי השרים.

 

עוד נקבע כי התקנות, לרבות ההנחות לדיירים על מחירי הדירות עליהן החליטה הוועדה בדיונים הקודמים, יחולו רטרואקטיבית מה-15 בינואר השנה, על מנת שיחולו גם על הדיירים שכבר הגישו בקשות. בישיבות הקודמות אושרה הפחתת תשלומים שהזכאים נדרשו לשלם עבור השתתפות בהוצאות המכירה. היו"ר ברוורמן דרש להחזיר כספים לזכאים ששילמו את הסכומים הגבוהים, ואמר כי הוועדה תבטיח שזכויותיהם לא יפגעו.

 

בדיונים הקודמים אושרו גם תקנות שיאפשרו לנכים שאינם עיוורים או רתוקים לכיסא גלגלים לפנות לוועדת חריגים ולבקש להגדיל את ההנחות במחירי הדירות. היו"ר ברוורמן הבהיר כי ראוי שבוועדה ישבו נציגים שתחומי עיסוקם רלוונטי לטיפול בנכים, וגם משקיף שימנה שר המשפטים, מקרב עובדי הנציבות לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. עוד קבע היו"ר כי החלטות הוועדה ימסרו לפונים אליה באופן ברור ומנומק.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים