תבע 2.5 מיליון בגלל אלימות במועדון חשפנות
חבורה התפרעה במועדון בתל אביב ושוטרים שהוזמנו למקום נאלצו להפעיל כוח. אחד הגברים אושפז ותבע את המדינה. מה החליט השופט?
גבר שבילה במועדון חשפנות בתל אביב הגיש תביעה לפיצויים בגובה 2.5 מיליון שקל בגלל אלימות משטרתית שספג במהלך הערב. אבל בית המשפט דחה אותו לאחר שהוכח שסילף את העובדות, וקבע שדווקא התובע ישלם למדינה
40 אלף שקל הוצאות משפט.
פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:
- ביהמ"ש: דיסקונט פרסם לשון הרע על לקוחות
- אמא, אבא – תממנו אותי או שאני אתבע אתכם
- בגלל עדר כבשים: מע"צ תשלם 1.5 מיליון שקל
- תביעה: מה המרחק הרצוי משירותים בעבודה?
האירוע התרחש ב-2008. התובע (33) הגיע למועדון עם 15 מחבריו, ואחד מהם נקלע לקטטה עם המאבטחים, ככל הנראה לאחר שדרש לקבל שירותי מין. לטענת התובע הוא נפצע קשה מאלימות של שוטרים שהוזמנו למקום. לדבריו הם אזקו אותו ואת חבריו, בעטו בהם בדרך לניידת, שבתוכה המשיכו להכות בהם וריססו אותם בגז פלפל. הוא הוסיף שהשוטרים לגלגו עליו כשביקש טיפול רפואי.
לדבריו, נגרמו לו חבלות חמורות שבעטיין פונה לבית החולים, שם אושפז ונותח בהרדמה כללית. הוא הגיש תביעה לבית משפט השלום בכפר סבא וטען שגם אם תתקבל הטענה שלפיה "הפריע" לשוטרים בעת מילוי תפקידם, הרי שאלה הפעילו כוח רב מדי וגרמו לו לנזקי גוף לא פרופורציונלים.
השוטרים טענו מנגד שהחבורה סירבה לעזוב את המועדון כפי שנדרשה ותקפה אותם באלימות. התיעוד של מצלמות האבטחה של המקום תמך בגרסה זאת, ובו נראים התובע וחבריו מתפרעים. השוטרים הוסיפו שהשימוש בגז פלפל היה המוצא האחרון בניסיון להשתלט עליו.
אלימות מעוררת סלידה
התובע היה העד היחיד מטעם התביעה. בעדותו נפלו סתירות וניכר שהעלים מידע מהותי מבית המשפט. על סמך כל אלה קבע השופט דורון חסדאי שהשוטרים לא חרגו מגבולות הסביר ופעלו בשיקול דעת אל מול הקבוצה האלימה, בעוד התובע ניסה להכשיל באופן פיזי את מעצרם של חבריו ונקט אלימות.
בפסק הדין כתב השופט: "התרבות המשלבת אלכוהול ואלימות, הפושה באתרי הבילוי ברחבי הארץ, צריך שתמוגר על ידי כלל הרשויות, והיא אינה יכולה לעמוד כהגנה למי שנטל חלק פעיל באלימות זו. אל מול אלימות מעוררת סלידה שכזו יש להגיב ביד קשה ביותר".
עו"ד יעקב לביא, העוסק בתחום הנזיקין, מסביר שגרסת התובע לא התקבלה מפאת חוסר אמינות, ולא בכדי נדחתה תביעתו והוטלו עליו לו הוצאות גבוהות. "נדחה גם הטיעון שהשוטרים לגלגו עליו בזמן שביקש טיפול רפואי בגין ידו השבורה", אומר עו"ד לביא, "שכן התובע לא ציין את הסירוב להפנותו לטיפול רפואי בעת הבקשה להארכת מעצרו".
לדברי עו"ד לביא, לו היה התובע מציין עובדה זו בעת הדיון בבקשת המעצר בית המשפט, ייתכן שהייתה התביעה ברכיב זה מתקבלת. על כן, הלקח למי שהשוטרים סירבו לבקשתם לטיפול רפואי הוא לציין זאת בעת הארכת המעצר.
- לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
- הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
- עו"ד יעקב לביא
עוסק בתחום הנזיקין
מומלצים