שתף קטע נבחר

זוכה אחרי 511 יום בכלא. הפיצוי: 94 אלף ש'

תושב הצפון הורשע בתקיפת אשתו ונידון לשנתיים מאסר. אבל אז התברר שבן זוגה הנוכחי, הבלש אבנר אברהם ממשטרת נהריה, ניסה להזמין את הרצח שלו. הוא שוחרר מהכלא וביקש מהמדינה לפצות אותו

בשנה שעברה נידון הבלש אבנר אברהם ממשטרת נהריה ל-20 חודשי מאסר לאחר שהודה שהזמין את רצח בעלה לשעבר של בת זוגו. בשולי הפרשה שהביכה את משטרת ישראל, המשיכה להתנהל במקביל גם תביעת פיצויים של הגרוש, שריצה מאסר לאחר שהורשע בתקיפת אשתו, עד שזוכה כשנחשף הקשר לחסל אותו. הדיון המשפטי הסתיים לאחרונה, וחרף 511 יום שבהם ישב מאחורי סורג ובריח, הוא יפוצה ב-94 אלף שקל בלבד.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ראשית הפרשה ב-2009, אז התלוננה אשתו דאז שהוא תקף אותה. בית משפט השלום בעכו גזר עליו 24 חודשי מאסר בפועל, והוא ערער למחוזי בחיפה. במהלך הדיון בערעור נחשפו הרומן של האישה עם השוטר והזמנת הרצח של הבעל הכלוא. המדינה הודיעה שהיא חוזרת בה מכתב האישום על תקיפה והגרוש שוחרר אחרי שזוכה מכל העבירות שיוחסו לו.

 

בית המשפט החליט שמגיע לו פיצוי בגין התלאות שעבר כתוצאה מהתנהלות המדינה, ופסק לטובתו 70 אלף שקל. הגרוש טען שהפיצוי לא מספק, ודרש 193 אלף שקל בתוספת הוצאות ההגנה של 76 אלף שקל.

 

המדינה התנגדה בטענה שהזכות לפיצוי אינה מוחלטת, מה גם שהגרוש לא צירף הוכחות להוצאות ההגנה.

אבנר אברהם (מימין) בבית המשפט, לאחר מעצרו  (צילום: ערן יופי כהן, ידיעות אחרונות) (צילום: ערן יופי כהן, ידיעות אחרונות)
אבנר אברהם (מימין) בבית המשפט, לאחר מעצרו (צילום: ערן יופי כהן, ידיעות אחרונות)

הנסיבות חריגות - הפיצוי יוגדל

שופט המחוזי בחיפה כמאל סעב קבע שעל המדינה היה להביא בחשבון שיש השלכות מחזרה מכתב האישום. לדבריו התקיימו נסיבות מיוחדות המצדיקות את הגדלת זכותו לתשלום הוצאות ההגנה ופיצויים על המעצר. עם זאת קבע השופט סעב שאין לפסוק לנאשם את הפיצוי המרבי, אלא מחציתו.

 

השופטת תמר שרון נתנאל הוסיפה שמדובר במקרה חריג שנסיבותיו מצדיקות את הגדלת הפיצוי. עם זאת היא ציינה שיש לתת את הדעת גם לעובדה שהנאשם הורשע בשתי הכרעות דין, ולכן אין לפסוק לו פיצוי מלא. השופט עודד גרשון הצטרף לעמדת חבריו וההחלטה התקבלה פה אחד.

 

לנאשם נפסקו 94 אלף שקל בגין ימי מעצרו ומאסרו, בנוסף לכ-29 אלף שקל בגין שכר טרחת עו"ד.

 

היה נכון לו בית המשפט היה פוסק לנאשם את מלוא סכום הנזק שנגרם לו עקב ניהול התיק הפלילי על כל השתלשלותו. סביר להניח שלו הייתה המדינה בודקת את אמינותה של אשת הנאשם בשילוב הראיות הנוספות שנמצאו, לא היה מוגש כתב האישום מלכתחילה. לפיכך, הנזק שנגרם לנאשם הינו באחריות המדינה בלבד.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערן יופי כהן, ידיעות אחרונות
הבלש אבנר אברהם, שהורשע בהזמנת הרצח
צילום: ערן יופי כהן, ידיעות אחרונות
מומלצים